O Banksy πίσω από τo γκράφιτι με φτέρνισμα σε δρόμο που... γέρνει στο Μπρίστολ

O Banksy πίσω από τo γκράφιτι με φτέρνισμα σε δρόμο που... γέρνει στο Μπρίστολ

To έργο που τιτλοφορείται «Achoo» κάλυψε έναν τοίχο σπιτιού στο Totterdown - O δρόμος  που σχεδιάστηκε έχει κλίση 22 μοιρών

banksy
O μυστηριώδης street artist Banksy «ξαναχτύπησε» έπειτα από επτά εβδομάδες. Το νέο του γκράφιτι έχει τίτλο «Achoo» και κάλυψε έναν τοίχο σπιτιού στο Totterdown του Bristol. Μάλιστα μέχρι να σχεδιαστεί το γκράφιτι, ο τοίχος είχε καλυφθεί από ένα πανί.  Σύμφωνα με τον Guardian στο νέο του έργο ο Banksy δείχνει μία ηλικιωμένη γυναίκα με ένα μαντήλι στο κεφάλι να ρίχνει το μπαστούνι της και την τσάντα της καθώς χάνει τις μασέλες της, την ώρα που φτερνίζεται. 

Σημειώνεται πως το γκράφιτι σχεδιάστηκε σε δρόμο που... γέρνει. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον δρόμο που έχει κλίση 22 μοιρών και βρίσκεται στο Vale Street. Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται κάθε Κυριακή του Πάσχα για τον διαγωνισμό των πασχαλιάτικων αυγών.  Μάλιστα ο street artist επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός του έργου, το απόγευμα της Πέμπτης με μία ανάρτηση στα social media. 
banksy1
banksy2
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Fred Loosmore, κατασκευαστής επίπλων που μέχρι πρόσφατα έμενε σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που φιλοξενεί το γκράφιτι τόνισε ότι είχε καλύψει τον τοίχο για προστασία. Από το πρωί της Πέμπτης πολλοί άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο για να δουν από κοντά το νέο έργο του Banksy. Ο Jason Barlet, φωτογράφος, μιλώντας στο BBC είπε ότι άκουσε για το έργο στις ειδήσεις και θέλησε να το φωτογραφίσει. «Θα έχει ενδιαφέρον για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού», είπε ακόμη.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο μυστηριώδης street artist κάνει την εμφάνισή του εν μέσω πανδημίας. Τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν πίσω από το γκράφιτι που απεικόνιζε ένα κορίτσι να κάνει χούλα χουπ, στο Λέντον του Νότιγχαμ. Τέλος τον προηγούμενο Ιούλιο είχε αναλάβει την ευθύνη για το σχεδιασμό του γκράφιτι « If You Not Mask, You Don't Get a London Underground» και στο οποίο απεικονίζονταν αρουραίοι να φτερνίζονται. Στο ίδιο γκράφιτι υπήρχαν και αρουραίοι που φορούσαν μάσκες. Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο αφαιρέθηκε από την Transport for London στα πλαίσια της πολιτικής κατά των γκράφιτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης