«Πρόστιμο»: Η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη «φωτίζει» το κρυφό πρόσωπο της αθηναϊκής νύχτας

«Πρόστιμο»: Η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη «φωτίζει» το κρυφό πρόσωπο της αθηναϊκής νύχτας

Είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα - Δείτε σκηνές

Προστιμο__ταινια_2

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη, με τίτλο «Πρόστιμο» θα συμμετέχει στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί φέτος εξ ολοκήρου ψηφιακά, τόσο στο ελληνικό πρόγραμμα της διοργάνωσης,όσο και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα.

Πρωταγωνιστής της νέας αυτής κινηματογραφικής ιστορίας, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, είναι ο Βαγγέλης. Είναι ένα «απομεινάρι» της rave γενιάς, που ζει ντιλάροντας κάνναβη αλλά αναζητά μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα.Ο Πέτρος είναι ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ | AMERCEMENT | 2020 | teaser #1 | 2Κ | English Subs

«Το 2014 γνώρισα τον πραγματικό ήρωα της ιστορίας μου, έναν ντίλερ κάνναβης που τύχαινε να είναι ξάδερφος ενός καλού φίλου μου. Ο «Βαγγέλης» δεν έχει να κάνει με αυτό που λέμε «υπόκοσμος» ή «περιθώριο», είναι ένας άκακος άνθρωποςτης διπλανής πόρτας που περνάει απαρατήρητος» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης της ταινίας και συμπληρώνει: «Συζητώντας μαζί του, εντυπωσιάστηκα από την ιστορία του και το μπλέξιμό του με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του, «Πέτρο»- έναν άνθρωπο της νύχτας. Η «οικογενειακή» τους επαφή εξελίχθηκε σε φιλία και στη συνέχεια συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες.»

Ο Φωκίωνας Μπόγρης εξηγεί πως Με βάση αυτή την ιδιαίτερη σχέση, το «Πρόστιμο» μελετάει τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, τις αντιλήψεις τους και τις συγκρούσεις τους μέσα στη δουλειά και την οικογένεια:«Η ιστορία έχει έντονα και βίαια στοιχεία αλλά και χιούμορ. Πολλές σκηνές που γράφαμε με τον Πάνο ,τις αντιμετωπίζαμε ως κωμικές. Η προσέγγιση είναι ρεαλιστική, καθώς οι ηθοποιοί μιλούν τη γλώσσα και φοράνε τα ρούχα των πραγματικών ανθρώπων που υποδύονται» προσθέτει ο ίδιος.

Τί ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να καταπιαστεί με αυτό το θέμα;: «Ζώντας στα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας και γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς, ήθελα εδώ και αρκετά χρόνια να κάνω αυτή την ταινία και να ασχοληθώ με αυτό τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μου (ενώ είναι ταυτόχρονα και αθέατος) και σπάνια έχει απασχολήσει το ελληνικό σινεμά. Έχει τη σεναριακή δομή μίας αμερικάνικης crime ταινίας αλλά με γεύση Βαλκανική.» απαντά.   
 
Στην ταινία παίζουν οι Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Άγγελος Αναστασίου (Θύτης), Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης και Γιάννης Οικονομίδης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης