Τζον Γουέιν: Οι ρατσιστικές απόψεις του τον απομυθοποιούν στα μάτια της νεολαίας

Τζον Γουέιν: Οι ρατσιστικές απόψεις του τον απομυθοποιούν στα μάτια της νεολαίας

Αποσύρεται έκθεση - αφιέρωμα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο

Τζον_Γουειν

Μπορεί ο Τζον Γουέιν να αποτελεί, διαχρονικά, έναν από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς Αμερικανούς ηθοποιούς - σκηνοθέτες της μεγάλης οθόνης ο βαθύς συντηρητισμός του, ωστόσο, και οι ακραίες ρατσιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις τους σκιάζουν τον μύθο του, δεκαετίες μετά τον θάνατό του.

«Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών έως ότου οι μαύροι εκπαιδευτούν σε ένα σημείο υπευθυνότητας. Δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή 10 γενιές αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι» είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αποδεικνύοντας, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ένα πολύ σκληρό κοινωνικό πρόσωπο.

Αυτό ακριβώς το πρόσωπο ήταν ο λόγος που οδήγησε τη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια να αποσύρει την έκθεση – αφιέρωμα στον πασίγνωστο ηθοποιό που είχε διοργανώσει.

Αφορμή στάθηκαν οι έντονες διαμαρτυρίες φοιτητών οι οποίοι υπογράμμισαν πως δεν είναι δυνατόν να προβάλλονται, και μάλιστα τιμητικά, προσωπικότητες οι οποίες με τα λόγια τη στάση ζωής τους συνέτειναν στην γιγάντωση του ρατσισμού. Ειδικά μάλιστα την συγκεκριμένη εποχή που το σύνθημα «Black Lives Matter» είναι πιο επίκαιρο και ισχυρό από ποτέ.

Eιδήσεις σήμερα:

Ολομέλεια ΣτΕ: Αναδρομικά 11 μηνών για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Ενθαρρυντικά στοιχεία από τη χορήγηση πλάσματος στην Ελλάδα - Τι δείχνει μελέτη

Ρουμανία: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο πρέσβης της Κύπρου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης