Ελιές με ούζο!

eliesouzo

Η οικογενειακή εταιρεία Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη που διευθύνει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος με το προϊόν Pinelies ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη μέρα για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

Τι πιο απλό μπορούσες να συναντήσεις άλλοτε σε ένα παραλιακό καφενεδάκι – ένα ποτηράκι ούζο με μια ελιά στο πιατάκι του μεζέ που συνόδευε το ποτό. Ότι και να είχε το πιατάκι, η ελιά δεν έλειπε… Τις τελευταίες ημέρες κοιτώντας ξανά τις ελληνικές διακρίσεις στα Great Taste Awards του 2018 διαπίστωσα ότι ένα ξεχωριστό προϊόν από την Λακωνία – πίσω από μια ευφάνταστη ιδέα- είχε καταφέρει να αποσπάσει 1 αστέρι. Πρόκειται για το προϊόν Pinelies επιτραπέζιες ελιές καλαμών με ούζο.

Στο site της εταιρείας Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου -bioarmonia.gr- που είναι δημιουργός καινοτομικού προϊόντος: «Οι Superior Gourmet Πινελιές, ελιές καλαμών με ούζο, συλλέγονται αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας χειροποίητα, ελιές εύσαρκες, περνούν άμεσα υψηλή ποιοτική διαλογή, οδηγούνται στην διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, χωρίς χημικά ή πρόσθετα και με πλήρη επιστημονική παρακολούθηση σε όλη την διαδικασία. Σημαντική επίδραση στην γεύση και την ποιότητα των ελιών Πινελιές, ελιές με ούζο έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (ελιές Kαλαμών χωρίς παστερίωση). Μετά από πολυετείς δοκιμές, η παραγωγή των Gourmet ελιών καλαμών με ούζο Πινελιές, γίνεται με ελάχιστο αλάτι σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, με προσθήκες από ούζο, τσάι και βιολογικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να διατηρούν την ώριμη αλλά παράλληλα φρουτώδη γεύση της ελιάς, δίνοντας πινελιές υψηλής γαστρονομίας σε όποιο πιάτο και αν προστεθούν».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η εταιρεία Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου διευκρινίζει: «Στα Great taste awards συμμετέχουμε με το brand της αντιπροσώπου εταιρείας μας με την επωνυμία Oliveology ltd για αυτό και οι βραβεύσεις μας έρχονται με αυτό το brand και με ξεκάθαρη αναφορά στην εμπορική ονομασία του κάθε προϊόντος μας».

Η εταιρία εκτός από τις Pinelies είχε και άλλη μία επιτυχία - το βιολογικό ελαιόλαδο (22oC Organic Extra Virgin Olive Oil) με την επωνυμία Αrmonia κέρδισε και εκείνο 1 αστέρι.

Στο site της εταιρείας από την Σπάρτη διαβάζουμε σχετικά με τις δραστηριότητες της και την γκάμα των προϊόντων της: «Στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας βρίσκονται οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, όπου καλλιεργούνται ελιές ποικιλιών Κορωνέικης και Καλαμών βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ελέγχου πιστοποίησης ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992. Οι ελιές αυτές αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή κορυφαίου άθερμου βιολογικού λαδιού χαμηλής οξύτητας.

Η οικογένεια των ελαιολάδων μας αποτελείται από βιολογικά ελαιόλαδα άθερμα, premium, limited edition: βιολογικό Πρωτέλαιο έξτρα παρθένο , βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο άθερμο, βιολογικό Έξτρα παρθένο άθερμο ελαιόλαδο Αρμονία χαμηλής οξύτητας, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αρμονικόν, premium αρωματικά ελαιόλαδα gourmet εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, διαφοροποιώντας τα απο πολλά ελαιόλαδα.

Δεσπόζουσα θέση κατέχουν οι βιολογικές φυσικές επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών που έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως ελιές Τέλιες με αρωματικά φυτά, ελιές Αγουροελιές, ελιές Πορτοκαλένιες, ελιές Μηλένιες, ελιές Λεμονένιες χωρίς ξύδι, ελιές Βαλσαμικές, βιολογικές ελιές Καλαμών με ελάχιστο αλάτι, ελιές Πράσινες χωρίς ξύδι, premium ελιές Gousto, Ανάλατες ελιές, gourmet ελιές με ούζο (Πινελιές).

Τα ελαιόλαδα και οι ελιές μας διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας για την ποιότητα τους (πολυβραβευμένα ελαιόλαδα και ελιές), ενώ, λόγω των υψηλών υγειοπροστατευτικών συστατικών τους (αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες κ.ά.), συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες από πανεπιστημιακές έρευνες παγκοσμίως.

Βαλσαμέλαιο, φυσικά καλλυντικά, βαλσαμοαλοιφές κεριού, χειροποίητα σαπούνια από βιολογικό ελαιόλαδο, που διαθέτουν νόμιμες πιστοποιήσεις κυκλοφορίας, συμπληρώνουν την οικογένεια των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου».

Το θέμα θα μπορούσε να κλείνει εδώ. Και όμως… Η αναφορά στα υψηλά υγειοπροστατευτικά συστατικά τους (αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες κ.ά.) αλλά και η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες από πανεπιστημιακές έρευνες παγκοσμίως ξαναφέρνουν άλλη μια φορά στο προσκήνιο της επόμενη ημέρα του ελληνικού ελαιολάδου αλλά και της ελληνικής ελιάς.

Για σκεφτείτε, αν θα αγοράζατε σε μια κομψή αλλά και ασφαλής συσκευασία που να κρατά φρέσκες (ζωντανές) τις ελιές – σε μια συσκευασία πχ των 5 ελιών- από το φαρμακείο σαν ένα συμπλήρωμα- προστασία της υγείας , σαν ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ . Και όμως η συνδυασμένη έρευνα από την μια πλευρά στο κομμάτι της συσκευασίας και από την άλλη της ανάδειξης των ισχυρισμών υγείας του προϊόντος μπορεί και να δείξει τον δρόμο για τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής και μέσω αυτού να πετύχει την αποκατάσταση και την ενίσχυση της αξίας ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος. Έτσι, επώνυμα προϊόντα όπως εκείνα της εταιρείας Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη πηγαίνουν την υπόθεση ένα βήμα παρακάτω.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pros-eleusis

Το Pros-Eleusis -ένα σύγχρονο οικομουσείο/εφαρμογή με στόχο τον εμπλουτισμό της τουριστικής/πολιτιστικής εμπειρίας στην Ελευσίνα ή αν προτιμάτε, ένα «μουσείο» χωρίς τοίχους που ενώνει την Ελευσίνα με τους ανθρώπους της- μας θυμίζει ένα γεγονός που συνέβη στη πόλη της Δήμητρας πριν από 100 χρόνια

kontoglou

Μια φορητή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου από τη συλλογή του Κεφαλλονίτη συλλέκτη Διονυσίου Π. Λοβέρδου παρουσιάζει ως ¨έκθεμα του μήνα¨ το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

athenslab

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

dimodi

Δεκαοκτώ καλλιτέχνες με τα έργα τους εμπνευσμένα απ’ τη δημώδη παράδοση -γλυπτά, υφαντά, κεντήματα, ξυλογραφίες, κεραμικά και εγκαταστάσεις – συμμετέχουν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων στη Πλάκα

adam-eva

Στο Studio Μαυρομιχάλη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Εύης Μητσοπούλου, και πρωταγωνιστές την ίδια και τον Δημοσθένη Φίλιππα παίζεται για δεύτερη σεζόν το «Αδάμ και Εύα»

9i-symfonia

Ο Τίτος Γουβέλης και ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος –δύο νέοι σε ηλικία πιανίστες, παρουσιάζουν την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven (Ωδή στη Χαρά) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

greek-brand-new-vol-5

Αν κάτι ξεχωρίζει αυτή την έκθεση των Ελλήνων σχεδιαστών είναι το τρίπτυχο: «Προϊόντα με σύγχρονο design, ισχυρό branding και υψηλή ποιότητα»

laik

Τι είναι εν τέλει ο Άγγελος Παπαδημητρίου; Στη σελίδα του στο facebook βρήκα μια περιγραφή: «Εικαστικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, αεικίνητος περφόρμερ με πολλά πρόσωπα, σταρ της τηλεόρασης». Αν θέλετε κάτι περισσότερο για εκείνον αναζητήστε το στην έκδοση «Λάϊκ» - θα μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε…