Ελιές με ούζο!

eliesouzo

Η οικογενειακή εταιρεία Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη που διευθύνει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος με το προϊόν Pinelies ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη μέρα για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

Τι πιο απλό μπορούσες να συναντήσεις άλλοτε σε ένα παραλιακό καφενεδάκι – ένα ποτηράκι ούζο με μια ελιά στο πιατάκι του μεζέ που συνόδευε το ποτό. Ότι και να είχε το πιατάκι, η ελιά δεν έλειπε… Τις τελευταίες ημέρες κοιτώντας ξανά τις ελληνικές διακρίσεις στα Great Taste Awards του 2018 διαπίστωσα ότι ένα ξεχωριστό προϊόν από την Λακωνία – πίσω από μια ευφάνταστη ιδέα- είχε καταφέρει να αποσπάσει 1 αστέρι. Πρόκειται για το προϊόν Pinelies επιτραπέζιες ελιές καλαμών με ούζο.

Στο site της εταιρείας Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου -bioarmonia.gr- που είναι δημιουργός καινοτομικού προϊόντος: «Οι Superior Gourmet Πινελιές, ελιές καλαμών με ούζο, συλλέγονται αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας χειροποίητα, ελιές εύσαρκες, περνούν άμεσα υψηλή ποιοτική διαλογή, οδηγούνται στην διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, χωρίς χημικά ή πρόσθετα και με πλήρη επιστημονική παρακολούθηση σε όλη την διαδικασία. Σημαντική επίδραση στην γεύση και την ποιότητα των ελιών Πινελιές, ελιές με ούζο έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (ελιές Kαλαμών χωρίς παστερίωση). Μετά από πολυετείς δοκιμές, η παραγωγή των Gourmet ελιών καλαμών με ούζο Πινελιές, γίνεται με ελάχιστο αλάτι σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, με προσθήκες από ούζο, τσάι και βιολογικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να διατηρούν την ώριμη αλλά παράλληλα φρουτώδη γεύση της ελιάς, δίνοντας πινελιές υψηλής γαστρονομίας σε όποιο πιάτο και αν προστεθούν».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η εταιρεία Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου διευκρινίζει: «Στα Great taste awards συμμετέχουμε με το brand της αντιπροσώπου εταιρείας μας με την επωνυμία Oliveology ltd για αυτό και οι βραβεύσεις μας έρχονται με αυτό το brand και με ξεκάθαρη αναφορά στην εμπορική ονομασία του κάθε προϊόντος μας».

Η εταιρία εκτός από τις Pinelies είχε και άλλη μία επιτυχία - το βιολογικό ελαιόλαδο (22oC Organic Extra Virgin Olive Oil) με την επωνυμία Αrmonia κέρδισε και εκείνο 1 αστέρι.

Στο site της εταιρείας από την Σπάρτη διαβάζουμε σχετικά με τις δραστηριότητες της και την γκάμα των προϊόντων της: «Στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας βρίσκονται οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, όπου καλλιεργούνται ελιές ποικιλιών Κορωνέικης και Καλαμών βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ελέγχου πιστοποίησης ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992. Οι ελιές αυτές αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή κορυφαίου άθερμου βιολογικού λαδιού χαμηλής οξύτητας.

Η οικογένεια των ελαιολάδων μας αποτελείται από βιολογικά ελαιόλαδα άθερμα, premium, limited edition: βιολογικό Πρωτέλαιο έξτρα παρθένο , βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο άθερμο, βιολογικό Έξτρα παρθένο άθερμο ελαιόλαδο Αρμονία χαμηλής οξύτητας, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αρμονικόν, premium αρωματικά ελαιόλαδα gourmet εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, διαφοροποιώντας τα απο πολλά ελαιόλαδα.

Δεσπόζουσα θέση κατέχουν οι βιολογικές φυσικές επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών που έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως ελιές Τέλιες με αρωματικά φυτά, ελιές Αγουροελιές, ελιές Πορτοκαλένιες, ελιές Μηλένιες, ελιές Λεμονένιες χωρίς ξύδι, ελιές Βαλσαμικές, βιολογικές ελιές Καλαμών με ελάχιστο αλάτι, ελιές Πράσινες χωρίς ξύδι, premium ελιές Gousto, Ανάλατες ελιές, gourmet ελιές με ούζο (Πινελιές).

Τα ελαιόλαδα και οι ελιές μας διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας για την ποιότητα τους (πολυβραβευμένα ελαιόλαδα και ελιές), ενώ, λόγω των υψηλών υγειοπροστατευτικών συστατικών τους (αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες κ.ά.), συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες από πανεπιστημιακές έρευνες παγκοσμίως.

Βαλσαμέλαιο, φυσικά καλλυντικά, βαλσαμοαλοιφές κεριού, χειροποίητα σαπούνια από βιολογικό ελαιόλαδο, που διαθέτουν νόμιμες πιστοποιήσεις κυκλοφορίας, συμπληρώνουν την οικογένεια των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου».

Το θέμα θα μπορούσε να κλείνει εδώ. Και όμως… Η αναφορά στα υψηλά υγειοπροστατευτικά συστατικά τους (αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες κ.ά.) αλλά και η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες από πανεπιστημιακές έρευνες παγκοσμίως ξαναφέρνουν άλλη μια φορά στο προσκήνιο της επόμενη ημέρα του ελληνικού ελαιολάδου αλλά και της ελληνικής ελιάς.

Για σκεφτείτε, αν θα αγοράζατε σε μια κομψή αλλά και ασφαλής συσκευασία που να κρατά φρέσκες (ζωντανές) τις ελιές – σε μια συσκευασία πχ των 5 ελιών- από το φαρμακείο σαν ένα συμπλήρωμα- προστασία της υγείας , σαν ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ . Και όμως η συνδυασμένη έρευνα από την μια πλευρά στο κομμάτι της συσκευασίας και από την άλλη της ανάδειξης των ισχυρισμών υγείας του προϊόντος μπορεί και να δείξει τον δρόμο για τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής και μέσω αυτού να πετύχει την αποκατάσταση και την ενίσχυση της αξίας ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος. Έτσι, επώνυμα προϊόντα όπως εκείνα της εταιρείας Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη πηγαίνουν την υπόθεση ένα βήμα παρακάτω.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

6
kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

2