Ο Ντάκος του Monocle

Ο Ντάκος του Monocle

Η νέα ειδική ετήσια έκδοση του Monocle στο αφιέρωμα της για την νησιωτική Ευρώπη και τα πιάτα της την περίφημη πολύχρωμη σαλάτα από την Κρήτη

ntakos
Ο Ντάκος με καταγωγή την Κρήτη φιγουράρει ανάμεσα σε επιλεγμένα πιάτα προερχόμενα από την νησιωτική Ευρώπη που φιλοξενεί η νέα ειδική έκδοση του Monocle (The Monocle Drinking&Dining Directory).

Ο Ντάκος –η παραδοσιακή κρητική σαλάτα με την ντομάτα και το παξιμάδι ως κύρια συστατικά- βρίσκει την θέση που της ανήκει, ανεβαίνοντας μάλιστα κατηγορία – πάντα, από την άποψη της αισθητικής προσέγγισης. Ο Ντάκος συμπεριλαμβάνεται σε ένα μικρό αφιέρωμα –Europe on Sea- μαζί με πιάτα την Σικελία, την Κορσική, την Μαγιόρκα, την Ίμπιθα, την Σαρδηνία και την Κύπρο. Ειδικά, το πιάτο από την Κύπρο είναι για μας τους Ελλαδίτες μια μικρή έκπληξη: Μια μηλόπιτα.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στον Ντάκο. Οι συντάκτες δίνουν πέραν όλων των άλλων σημασία στη λεπτομέρεια. Μας προτρέπουν να μην ξεχάσουμε τους καρπούς της κάπαρης, τα φυλλαράκια του βασιλικού ή τον μαϊντανό, την ρίγανη. Επιπλέον, μας προτείνουν για το τέλος και μια ιδέα από ζάχαρη ή βαλσαμικό ως συμπλήρωμα στο αναγκαίο λάδι με το ξύδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης