Ο Ντάκος του Monocle

ntakos

Η νέα ειδική ετήσια έκδοση του Monocle στο αφιέρωμα της για την νησιωτική Ευρώπη και τα πιάτα της την περίφημη πολύχρωμη σαλάτα από την Κρήτη

Ο Ντάκος με καταγωγή την Κρήτη φιγουράρει ανάμεσα σε επιλεγμένα πιάτα προερχόμενα από την νησιωτική Ευρώπη που φιλοξενεί η νέα ειδική έκδοση του Monocle (The Monocle Drinking&Dining Directory).

Ο Ντάκος –η παραδοσιακή κρητική σαλάτα με την ντομάτα και το παξιμάδι ως κύρια συστατικά- βρίσκει την θέση που της ανήκει, ανεβαίνοντας μάλιστα κατηγορία – πάντα, από την άποψη της αισθητικής προσέγγισης. Ο Ντάκος συμπεριλαμβάνεται σε ένα μικρό αφιέρωμα –Europe on Sea- μαζί με πιάτα την Σικελία, την Κορσική, την Μαγιόρκα, την Ίμπιθα, την Σαρδηνία και την Κύπρο. Ειδικά, το πιάτο από την Κύπρο είναι για μας τους Ελλαδίτες μια μικρή έκπληξη: Μια μηλόπιτα.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στον Ντάκο. Οι συντάκτες δίνουν πέραν όλων των άλλων σημασία στη λεπτομέρεια. Μας προτρέπουν να μην ξεχάσουμε τους καρπούς της κάπαρης, τα φυλλαράκια του βασιλικού ή τον μαϊντανό, την ρίγανη. Επιπλέον, μας προτείνουν για το τέλος και μια ιδέα από ζάχαρη ή βαλσαμικό ως συμπλήρωμα στο αναγκαίο λάδι με το ξύδι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν