Δείγμα γραφής οι πρώτες 30 ημέρες της ΝΔ
spilios-livanos01

Σπήλιος Λιβανός

Δείγμα γραφής οι πρώτες 30 ημέρες της ΝΔ

Εναν μήνα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε με τα πεπραγμένα της ότι κινείται γρήγορα, αποτελεσματικά και πρωτίστως επιδεικνύει συνέπεια λόγων και πράξεων

Οσα είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά, ξεκινήσαμε να τα υλοποιούμε άμεσα, δίχως χρονοτριβή και με μοναδική ταχύτητα. Ηδη από την πρώτη μέρα δουλεύουμε πάνω στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις με συνέπεια και έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο, να μαζέψουμε τα συντρίμμια που άφησε στη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. χτίζοντας παράλληλα γερά θεμέλια για το αύριο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη προλάβει να κάνει αρκετά τόσο στο νομοθετικό επίπεδο, εντός του Κοινοβουλίου, όσο και στο διαχειριστικό, εκτός αυτού. Στο Κοινοβούλιο κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν τρία σημαντικά νομοσχέδια, με κοινή συνισταμένη τον απόλυτο σεβασμό στους πολίτες, σε όλους τους πολίτες. Με τον πρώτο νόμο που ψηφίσαμε φέραμε άμεσες βελτιώσεις για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, με μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους και σημαντικές ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας. Ετσι οι πολίτες αντί του 2020, όπως είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά, θα δουν τη μείωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ήδη από τον Αύγουστο του 2019, δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα. Με τον δεύτερο νόμο προχωρήσαμε σε μια μεταρρύθμιση-τομή για το επιτελικό κράτος, θεσμοθετώντας -στο πρότυπο των προηγμένων χωρών- ένα σύγχρονο σύστημα προγραμματισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, αποσκοπώντας στη βελτίωση της επαφής των πολιτών με το κράτος, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ταχύτητα, διαφάνεια και κυρίως χωρίς ταλαιπωρία από τη γραφειοκρατία. Με τον τρίτο νόμο διορθώσαμε τα προβλήματα που δημιούργησε ο «Κλεισθένης» στην Αυτοδιοίκηση με το σύστημα της «νόθας» αναλογικής που είχε εισαγάγει η προηγούμενη κυβέρνηση και, κυρίως, επιστρέψαμε τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, τους φοιτητές τους και τους καθηγητές τους, απομακρύνοντας τις εστίες εγκληματικότητας και παραβατικότητας. καταργώντας το άσυλο. Μεριμνώντας ιδιαίτερα για τους καρκινοπαθείς και τους βαρέως πάσχοντες, δώσαμε τη δυνατότητα χορήγησης των φαρμάκων τους απευθείας από ιδιωτικά φαρμακεία, δίνοντας τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Μέσα στον πρώτο μήνα κινηθήκαμε όμως δυναμικά και εκτός Κοινοβουλίου:

■ Συγκροτήσαμε γρήγορα την κυβέρνησή μας και στελεχώσαμε στο σύνολό τους τις Γενικές Γραμματείες, μειώνοντας κατά 30% τον αριθμό τους σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

■ Αντιμετωπίσαμε άμεσα, με σχέδιο και ψυχραιμία τις πρώτες έκτακτες καταστάσεις, τη θεομηνία στη Χαλκιδική και τον σεισμό στην Αθήνα, εμπιστευόμενοι τη Δημόσια Διοίκηση και αποδεικνύοντας ότι με την κατάλληλη ηγεσία και τους κατάλληλους ανθρώπους μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα.

■ Λάβαμε σημαντικές αποφάσεις για τους πληγέντες στο Μάτι αλλά και για την αποκατάσταση και την ανάπλαση της περιοχής. Αυτό που εδώ και έναν χρόνο δεν είχε γίνει έγινε μέσα σε λίγες μέρες.

■ Επιταχύναμε τις διαδικασίες για τη λειτουργία της εφαρμογής του 112 και ξεκινήσαμε, έστω και πιλοτικά, την αποστολή SMS σε περιοχές όπου πολίτες μπορεί να κινδυνεύουν. Αυτό που εδώ και τέσσερα χρόνια παρέμενε άσκηση επί χάρτου με τραγικές συνέπειες, τώρα γίνεται πραγματικότητα.

■ Εφαρμόζουμε επιτέλους τον τόσο «ταλαιπωρημένο» αντικαπνιστικό νόμο.

Και όλα αυτά μόλις έναν μήνα μετά τις εκλογές. Η αλλαγή της ατμόσφαιρας είναι ήδη εμφανής και διατρέχει το σύνολο της ζωής του τόπου. Η εμπιστοσύνη των πολιτών αρχίζει και ανακτάται, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά και στην οικονομία, καθώς φαίνεται να ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
Δανειστήκαμε για επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%, ενώ αντλήσαμε 812,5 εκατ. ευρώ κατά την πρόσφατη δημοπρασία έντοκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με απόδοση μόλις 0,15%, έναντι 0,85% έναν χρόνο πριν, σε δημοπρασία έντοκων γραμματίων αντίστοιχης διάρκειας.

Η σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου μήνα διακυβέρνησης της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. είναι καταλυτική. Στον πρώτο μήνα διακυβέρνησής τους, την περίοδο των αυταπατών και της πρώτης φοράς Αριστεράς, δεν είχε κατατεθεί στη Βουλή ούτε ένα νομοσχέδιο. Ούτε ένα. Το πρώτο νομοσχέδιο κατατέθηκε σχεδόν 40 μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Αντί η τότε κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ξεκινούσε την περίφημη «διαπραγμάτευσή» της που κόστισε πολύ ακριβά στην πατρίδα μας και οδήγησε και στην επιβολή των capital controls.

Τις αυταπάτες αυτές τις πλήρωσε και εξακολουθεί να τις πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ο λαός ανέθεσε τα ηνία της χώρας στις πρόσφατες εκλογές του Ιουλίου, το αντιλαμβάνεται πλήρως. Με μέγιστο σεβασμό και αίσθημα ευθύνης, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, νομοθετούμε για την επίλυση των ζητημάτων της, αποδεικνύοντας ότι είμαστε η μεγάλη, πραγματική, λαϊκή παράταξη.

Γιατί δεν είναι συντηρητισμός να ακούς την κοινωνία και να νομοθετείς προς όφελος του συνόλου του λαού. Οπως δεν είναι προοδευτισμός η υποστήριξη μικρών μειοψηφιών σε βάρος των πολλών, μόνο για την ικανοποίηση κομματικών ακροατηρίων και για λόγους μικροπολιτικούς και κομματικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ