Σημεία «νέων» καιρών με παλαιά τέρατα;
Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Σημεία «νέων» καιρών με παλαιά τέρατα;

Ένα βαθύ, θολό και ορμητικό ποτάμι έχει να αντιμετωπίσει ο δυτικός πολιτισμός. Το ποτάμι αυτό είναι ο οθωμανικός αναθεωρητισμός του Αδόλφου Φον Ερντογάν, το οποίο όλο και φουσκώνει, όλο και μεγαλώνει, όλο και γίνεται περισσότερο απειλητικό. Η ώρα ενός πλημμυρικού φαινομένου είναι ζήτημα χρόνου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το βλέπει;

Οι ΗΠΑ δεν το βλέπουν;

Αυτός ο, κακή τη μοίρα «Πρόεδρος» των ΗΠΑ δεν το συνειδητοποιεί;

Να το περιγράψουμε αλλιώς το φαινόμενο: Σαν ένα φίδι.

Το φίδι όχι μόνο έχει βγει από το αυγό, αλλά θεριεύει, μακραίνει και δαγκώνει. Πότε στη Συρία, πότε στο Ιράκ, πότε στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Παλαιότερα καταβρόχθισε τη μισή Κύπρο και ετοιμάζεται να καταβροχθίσει και την άλλη μισή με το νέο φιδάκι το Γιακουμή. (Ερσίν Τατάρ ονομάζεται).

Δαγκώνει στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού. Δεν υπάρχει φωλιά που να μην άφησε τα αυγά του (Δυτική Θράκη, Αλβανία, Σομαλία κλπ). Και είναι τραγικό αυτό το φίδι να το ταΐζουν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως τάιζαν με άλλα καθεστώτα και τον Αδόλφο Χίτλερ παλαιότερα. Σήμερα η Γερμανία, τυφλωμένη από τη βουλιμία του κέρδους, ταΐζει το φίδι με υποβρύχια και άλλο βαρύ οπλισμό. (Το ίδιο συνέβαινε και με τη βιομηχανία Κρουπ στην εποχή του Χίτλερ). Η Ισπανία κατασκευάζει για την Τουρκία αεροπλανοφόρα και η Ιταλία ελικόπτερα και άλλα όπλα. Δεν δίδαξε την Ισπανία η σαραντάχρονη δικτατορία του Φράνκο; Ο φασισμός του Μουσολίνι δεν δίδαξε τη σημερινή Ρώμη; Τίποτα δεν διδάχθηκαν από την Ιστορία οι σημερινές δημοκρατίες της Ευρώπης; Τίποτε δεν διδάχθηκαν από τον φασισμό; Τόσο γρήγορα ξέχασαν;

Κλείσιμο
Στο υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεριεύει ένας ιδιότυπος νεοναζισμός, ερντογανικής κοπής. Στη σημερινή Τουρκία δημιουργείται ένα κράμα ισλαμισμού, νεοθωμανισμού, ναζισμού, ένα μίγμα με όλα τα αυταρχικά απολιθωμένα ιδεολογήματα, που γνώρισε η ανθρωπότητα μέσα από απολυταρχικά καθεστώτα. Οι ηγεσίες αυτών των καθεστώτων οδήγησαν την ανθρωπότητα στην καταστροφή μαζί και τους λαούς τους, τους οποίους ποδηγέτησαν. Μετενσάρκωση του Φράνκο, του Μουσολίνι και του Χίτλερ, είναι ο Ερντογάν.

Ο στόχος του Ερντογάν, ας το καταλάβουμε επιτέλους, είναι επεκτατικός και μοιραία οδηγεί στη σύγκουση. Αυτός ο στόχος για τον Ερντογάν δεν ανήκει στη σφαίρα του αδιανόητου. Αν αυτό νομίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει λάθος. Ο στόχος του Ερντογάν είναι πάγιος και σταθερός. Είναι προσανατολισμένος στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Προς αυτή την κατεύθυνση «μπετονάρει» το ολοκληρωτικό κράτος του. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει μεγιστοποιήσει την πολεμική μηχανή του. Προς αυτή την κατεύθυνση «διαπαιδαγωγεί» τον τουρκικό λαό και φανατίζει τη νεολαία του.

Ακόμα και οι τελευταίες συλλήψεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ως δήθεν συμμετόχων στο «πραξικόπημα» του 2016, έχουν σκοπό την ομογενοποίηση (ερντογανοποίηση) του στρατού.

Υ.Γ.1: Χάος (άβυσσος) πολιτικό και ιδεολογικό, χώριζε τους Τσώρτσιλ-Ρούσβελτ με τον Στάλιν. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε, την κρίσιμη ώρα, να συνασπιστούν κατά του Χίτλερ. Σε αυτό το μέτωπο κατά του νεοθωμανισμού δεν πρέπει να μείνει απέξω η Ρωσία.

Υ.Γ.2: Αξίζουν συγχαρητήρια στη Βουλή και τον Πρόεδρό της, για τη δωρεά 50 κλινών Μ.Ε.Θ στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Δεν θα άξιζαν, όμως, και κάποια συγχαρητήρια στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που έκανε δωρεά στο λαό ολόκληρο ΕΣΥ; Η μεγαλοψυχία είναι ολόκληρη, δεν είναι μισή.

*Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ