Ο νεοθωμανοϊσλαμισμός να αποκρουστεί τώρα
Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Ο νεοθωμανοϊσλαμισμός να αποκρουστεί τώρα

Είναι γεγονός ότι ο νεοθωμανισμός του Ερντογάν είναι επεκτατικός. Αποτελεί σταθερή και φανερή απειλή για την Ε.Ε, το δυτικό πολιτισμό και το δυτικό τρόπο ζωής. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να το είχε συνειδητοποιήσει εδώ και μερικά χρόνια και να είχε λάβει τα κατάλληλα αποτρεπτικά μέτρα. Έπρεπε από καιρό να έχει «κόψει» το βήχα του Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με το νέο του όραμα «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο υποφαινόμενος, χρόνια τώρα, με σωρεία άρθρων, εμμένει σχολαστικά στην επισήμανση αυτής της απειλής. Μια επισήμανση την οποία διατυπώνουν αρκετοί αναλυτές (όλως ενδεικτικά Α. Ανδριανόπουλος, Γ. Μαλούχος, Μ. Μελετόπουλος και πολλοί άλλοι).

Όσοι έχουν γνώση της ιστορίας, θυμούνται τη μάχη του Ματζικέρτ, το 1071, κατά την οποία ο Σουλτάνος με τους Σελτζούκους πέτυχε την πρώτη μεγάλη νίκη κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (επί Αυτοκράτορος του Ρωμανού Διογένη), η οποία αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Γνωρίζουν επίσης, ότι οι ενωμένες Χριστιανικές δυνάμεις της Ευρώπης, υπό την ηγεσία του Ισπανού βασιλέα Χριστιανού στη ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571, με τη συντριβή του οθωμανικού στόλου, διέσωσαν την Ευρώπη από το Ισλάμ. Το γνωρίζουν όμως αυτό, οι σημερινοί Ευρωπαίοι και οι σημερινοί Ισπανοί; Γνωρίζουν ότι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, αποκρούστηκε μπροστά στα τείχη της Βιέννης; Από ό,τι φαίνεται μόνο η Αυστριακή ηγεσία το θυμάται, η οποία ζητά τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ε.Ε. Και φυσικά το έχει συνειδητοποιήσει ο Εμμανουέλ Μακρόν. Έχει συνειδητοποιήσει αυτό τον κίνδυνο. Και γνωρίζει ότι αυτός ο κίνδυνος θα αποκρουστεί εν τη γενέσει του, δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε, εκεί που γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά κτυπάει η καρδιά της Ευρώπης.

Η κ. Μέρκελ να πάψει να νίπτει «τας χείρας» της ως νέος Πόντιος Πιλάτος. Είναι απαράδεκτο να θέλει να σταυρωθεί ο Ιησούς δηλαδή η Ελλάδα.
Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ε.Ε είναι πάνω από τα εμπορικά συμφέροντα της Γερμανίας.

Κυρία Μέρκελ, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, και ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οργανώσετε δράσεις, έγκαιρα, αποφασιστικά και τελεσίδικα, ώστε να αποκρουστεί ο νεοθωμανικός ισλαμισμός. Η Ε.Ε, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δυτικός πολιτισμός, πρέπει να σωθεί, και αυτή τη φορά, από την νεοθωμανική απειλή.

Κλείσιμο
ΥΓ: Κύριοι της Ε.Ε σαν πολύ δεν τράβηξε το χαμαλίκι να σηκώνει η Ελλάδα όλο το βάρος του προσφυγομεταναστευτικού; Η κάθε χώρα-μέλος να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί. Η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να υποχρεώσει την Ε.Ε να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Τώρα, πριν είναι αργά.

*Ο Παναγιώτης N. Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ