mpousmpourelis

Πολιτική προστασία ώρα μηδέν

Παν. Μπουσμπουρέλης

Πολιτική προστασία ώρα μηδέν. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα μετά τα πρώτα στοιχεία για τα τραγικά γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν μετά την τραγωδία που κόστισε ζωές και έχει αφήσει πολλούς αγνοουμένους.

Τα φαινόμενα ήταν όντως ακραία, η πολιτική εκμετάλλευση είναι η χειρότερη πρωτοβουλία στην παρούσα φάση, όμως μετά από ένα τέτοιο σοκ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις να σκεφτείς πολύ καλά ποιες είναι οι ελλείψεις σου στη διαχείριση της κρίσης και πώς θα φτιάξεις τις υποδομές σου ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά για τα οποία θρηνεί όλη η Ελλάδα.

Εν πρώτοις, το υπάρχον σύστημα της πολιτικής προστασίας, με τις δομές που διαθέτει, έδωσε εξετάσεις και απέτυχε. Είναι ανεπαρκές για τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν το 2018 και δεν πρόλαβε καταστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν σώσει ανθρώπινες ζωές.

Διερωτάται κανείς πόσο μυαλό παραπάνω είχαν οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων που πρόλαβαν και απέσυραν τα παιδάκια από την κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα σε σχέση με τις υπόλοιπες ιεραρχίες που είχαν γνώση της υπερβολικής δυναμικής του ανέμου την περασμένη Δευτέρα, όταν η πυρκαγιά είχε αρχίσει να δυναμώνει στην Πεντέλη.

Οι εκ βάθρων αλλαγές, για τις οποίες τώρα και εκ των υστέρων ακούμε, μπορεί να είναι ωραίες ιδέες για την δόμηση και τη ρυμοτομία στο Μάτι, δεν πρόκειται όμως να ξαναφέρουν τους νεκρούς πίσω, ούτε να σβήσουν τις δραματικές σκηνές που έζησαν οι άνθρωποι και ζει ολόκληρη η κοινωνία μέσα από τα μέσα ενημέρωσης.
Οι πολιτικοί λοιπόν, επειδή δεν μπορούν να ασχοληθούν με ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών, όπως αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένη μεθοδολογία από τουςπιστωτές όταν χρεοκόπησαν την οικονομία, έτσι πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο που θα αφορά την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.

Τα πόστα αυτά απαιτούν στελέχωση από εμπειρογνώμονες, δοκιμασμένους επιστήμονες με επαρκείς αμοιβές οι οποίοι θα γνωρίζουν να αξιοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία και να πάρουν έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις.

Αυτοί θα πρέπει να έχουν τον βαθμό ελευθερίας και την υπηρεσιακή υπευθυνότητα για να διαχειριστούν κρίσεις και να μην περιμένει μια κοινωνία τους εκάστοτε υπουργούς, οι οποίοι μπορεί να έχουν εκλεγεί αλλά στερούνται γνώσεων ή τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής που άγνωστο πώς έχουν φτάσει στην κορυφή της πυραμίδας, να πάρουν σωτήριες αποφάσεις.

Για τους δημάρχους δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε παραπάνω, όσον αφορά την περίπτωση Ψηνάκη εκεί η κριτική δεν αντέχει.

Ισως ακόμα, αντί να προβλέπονται γενναιόδωρα πακέτα αφότου γίνουν οι καταστροφές, θα πρέπει να ανατεθούν σε εξειδικευμένες εταιρείες συμβούλων κατόπιν διαγωνισμού η πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων ζητημάτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πολίτη.

Η πολιτική δείχνει ότι αποτυγχάνει και πάλι και θα πρέπει να αναζητήσει άλλες δομές και να αναθέσει σε επαγγελματίες κρίσιμα θέματα στα οποία αποτυγχάνει και τα οποία δυστυχώς έχουν να κάνουν με τις ζωές των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μιχαλης

για ποια πολιτικη προστασια μιλαμε; Eδω και 40 χρονια τα καινε τα παντα και δεν ξεσηκωνεται κανεις. Για να εχεις πολιτικη προστασια πρεπει να εχεις την πιεση απο την κοινωνια και την συνειδηση. Δοξα τω Θεω και απο τα δυο οι Ελληνες της σημερον μονο περισσεμα εχουνε !!!!!!!

Πολιτική ώρα μηδέν !!

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !! Για την Ελλάδα !! Για όλους τους Έλληνες !! Ο άεργος, ανεπάγγελτος καταληψίας που, διαρκώς, χαζογελούσε, προσωποποίησε την αθλιότερη, ασχημότερη, τραγικότερη και πιο πένθιμη τριετία στην ΕΘΝΙΚΗ μας ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

ΠΟΤΕ ξανά οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ στην εξουσία ... ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ που δηλώνουν περίφανοι γιατί ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ να σώσουν τον λαό που καιγόταν ... ΜΟΝΟ ΓΕΛΟΙΟΙ μπορούν να ισχυρίζονται ότι δε μπορούσαν να κάνουν τίποτε ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία