helakis01

«Προοδευτική Συμμαχία» με υλικά (πολιτικών) κατεδαφίσεων

Γιώργος Χελάκης

Στην αρχή πάνε όλοι μαζί στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσφέροντάς της ένα «αριστερό» πασπάλισμα. Μετά την «κοπανάνε» κι αρχίζει ο νέος κύκλος των διασπάσεων.

Ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης αποχωρεί από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε και αρχίζει να κλείνει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο είχε αποχωρήσει διασπώντας τον ενιαίο Συνασπισμό το 2010. Με νέα ηγεσία τώρα πια η ΔΗΜΑΡ κι αφού καταγράφει ποσοστό 0,4% στις εκλογές του 2015, στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ υπό την σημαία της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και επιβραβεύεται στις εκλογές του Σεπτέμβρη με την εκλογή (επιλογή) του αρχηγού της Θανάση Θεοχαρόπουλου ως βουλευτή Επικρατείας. Ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης έχει προλάβει να κάνει επιτυχέστερο πολιτικό «ντιλάρισμα» και βρίσκεται βουλευτής με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ ο... μάστορας της Ανανεωτικής Αριστεράς κ. Κουβέλης ιδρύοντας μια νέα προσωποπαγή Κίνηση έχει ήδη πάρει πορεία επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την «προοδευτική διακυβέρνηση». Αργότερα θα επιβραβευτεί αναλαμβάνοντας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας με πολιτικό προϊστάμενο τον υπουργό Πάνο Καμένο. Η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην δημιουργία του ΚΙΝ.ΑΛ αλλά αποχωρεί διότι ο κ. Θεοχαρόπουλος υπερψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών και η κ. Γεννηματά τον διαγράφει. Δεν αποχωρούν όλοι. Κάτι λιγότερο από τους μισούς παραμένουν και συμμετέχουν στα όργανα του ΚΙΝ.ΑΛ ενώ διεκδικούν να είναι και στα όργανα της ΔΗΜΑΡ!

Η εναπομείνασα ΔΗΜΑΡ αποφασίζει κατά πλειοψηφία να ενταχτεί στην «Προοδευτική Συμμαχία» υπό τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο έβριζε πατόκορφα για τέσσερα χρόνια. Νέες αποχωρήσεις στελεχών. Ολα αυτά, αποχωρήσαντες και παραμένοντες τα κάνουν, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, στο όνομα των ιδεών της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Τόσο στέρεες είναι -φαίνεται- οι ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς που τα αυτοαποκαλούμενα στελέχη της… περιδιαβαίνουν από πολιτικό φορέα σε πολιτικό φορέα δίνοντας την εντύπωση ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να τακτοποιηθούν. Τόσο στέρεες είναι αυτές οι ιδέες που τις βρίσκουμε τη μια φορά να στρώνονται χαλί για να περάσει ο Σημίτης με τους εκσυγχρονιστές του, την άλλη ο Σαμαράς με τους ακροδεξιούς του, την επόμενη η Φώφη με τους στερημένους την εξουσία Λοβέρδο και Βενιζέλο και τώρα τελευταία με τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ της τακτικής «μάζευε κι ας είναι και ρόγες».

Ολοι όσοι ενεργούν σαν γυρολόγοι ξεκίνησαν κάποτε από το ΚΚΕ Εσωτερικού και αντί να ανανεώσουν την Αριστερά, ξεποδαριάζονται να τρέχουν από το ένα κόμμα στο άλλο ψάχνοντας για την πολιτική (ή όχι μόνο) τακτοποίησή τους. Όλα τα κόμματα και οι κινήσεις που δημιουργήθηκαν στο όνομα της Ανανέωσης είχαν στελέχη σε αφθονία αλλά σε μέλη και ψηφοφόρους υστερούσαν απελπιστικά. Η τελευταία στροφή ήταν τόσο γρήγορη και απότομη που -αναγκαστικά- ήταν σχετικά πολλοί εκείνοι οι οποίοι δεν άντεξαν και ντεραπάρισαν.

Ο πρωθυπουργός δεν είχε πρόβλημα να γλύψει εκείνους που μέχρι πρόσφατα τον έφτυναν και εκείνοι δεν προβληματίστηκαν από την ανάγκη να γλύψουν εκεί που έφτυναν. Αυτοί που κατακεραύνωναν τις συμπεριφορές του Παύλου Πολάκη, τώρα αναγκάζονται να κάνουν την (πολιτική) πάπια. Σε αυτό το πολιτικό προεκλογικό παζάρι ο κ. Τσίπρας. πάντα στο όνομα της Αριστεράς και της Προόδου, κορφολογεί τα αδιάθετα των άλλων κομματικών σχηματισμών και προσπαθεί να μας πείσει ότι πρόκειται για μέρος του «καινούργιου» που αντιμάχεται το «χτες»…

ΣΧΟΛΙΑ (12)

SPARTA.

Ή πολιτική συμμαχία του πολιτικού καραγκιόζη Τσίπρα είναι τελικά φασιστική συμμαχία.Με τον γκέμπελς του κλεφτοπασόκ του Τζέφρυ, τον Γιάννη Ραγκούση που έφτιαξε τον άθλιο νόμο της απόδοσης Ιθαγέννειας στους Λαθρομετανάστες, με την πάππια Κουντουρά, με τον φασιστα Τέρενς Κουίκ Σπένσερ, με τον υπάλληλο του Σόρος την λούγκρα Γιάννη Μουζάλα, πιά μιλάμε για φασιστική ανθελληνική φράξια.Άν το έβλεπε αυτό ο Τσίπρας σε αντίπαλο πολιτικό σχηματισμό θα μίλαγε για φασίστες.Τώρα που αυτό συμβαίνει στο πολιτικό του μόρφωμα δεν τρέχει τίποτα.Στις εκλογές του Μαίου ο Ελληνικός λαός οφείλει μια σκληρή απάντηση στα καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το ήξερα...

Λουγκρα ο Μουζαλας??? Αν ισχύει η καλύτερη του με τόσους μαύρους στα hot spot. Τελικά τι hot spot, τι hot dog

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει

Με όλους τους πολιτικούς. Από τη μία οι πολιτική οικογενειοκρατεία στη δεξιά παράταξη. Σαμαρας καραμανλής μητσοτάκης μπακογιάννης καραγκουνης .. Όλοι βάζουν τα παιδιά τους σαν είναι μαγαζί με την ευθυνη των κοπαδιών ψηφοφόρων που πάνε από πατέρα σε γιο ή ανηψιό. Από την άλλη η αριστερά (μέρος της είναι η αλήθεια) που θέλει να κυβερνήσει ως αξιωματούχοι για όλες τις χρήσεις. Και η κεντροαριστερά (πρώην πασοκ) ως άλλη εταίρα ξεπλένει τη (ην άλλοτε επάρατη δεξιά) στο ποτάμι του εκσυχρονισμου για να προβάρουν κάποια παλαιολιθικά στελέχη υπουργικά κοστούμια. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έχουμε επαγγελματική ομάδα τους πολιτικούς όπως έχουμε γιατρούς δικηγόρους πληροφορικούς μαθηματικούς . Στόχος τους ένας να φοράνε κοστούμι να έχουν χαρτοφύλακα και πενα μοντ μπλανκ και το πρωι να πηγαίνουν στη γραφειάρα τους με τις 2μετρες γραμματείς και ένα mac των 2,500 να τους περιμένει για να σερφάρουν στο διαδικτυο. Είναι οι λεγόμενοι αξιωματούχοι, δεν έχουν ιδεολογία δεν τους νοιάζει τίποτα. Μονο η εξουσία. Γι αυτό για εμένα μια είναι η (μερική) λύση. Δυο θητείες μαξιμουμ είτε βουλευτής, είτε υπουργός είτε πρωθυπουργός, όποια έρθει πρώτα. Όταν λεμε 2 θητείες εννοώ 2 εκλογικές αναμετρήσεις για όλες τις αιρετές θέσεις. Καμμιά σύνταξη μετά ώστε ο καθε ένας από αυτούς να έχει επαγγελμα και πριν και μετά τη θέση εξουσίας. Να μην υπαρχει καμμιά παραγραφή για ρεμουλες και κομπινες επι τη θητεία τους (τελεσίδικες) και αν βρεθεί κάτι να επιστρέφουν (βεβαίωση στην εφορία) όλες τις αμοιβές που πηραν. Αυτό θα είναι το πρωτο βήμα για να μειωθεί η παραγωγή στελεχών-αξιωματούχων. Παράδειγμα: Εγινες γενικός γραμματέας σε ένα υπουργείο? Μπορείς για μια ακόμα θητεία να γίνεις είτε βουλευτής, είτε υπουργός είτε πρωθυπουργός. Δυο θητείες για οποιαδήποτε κυβερνητική θέση. Με αυτόν τον τρόπο οι παρακάτω πάνε σπιτι τους Τσίπρας, κουβελης, μητσοτάκης, ντορα, βενιζέλος, λοβερδος, φώφη, όσοι δημαρχοι έχουν 2 θητείες, όσοι περιφερειαρχες είχαν 2 θητείες και 100αδες αλλοι. Να έρθουν νέα στελέχη να υπαρχει ανανεωση. Αν κάνεις κομπινες όσο είσαι εν ενεργεία να μην παραγράφεται ποτέ. Αν σε τσακώσουν ουε και αλλοιμονο. Μετά ταμαξιμουμ 8(για βουλευτές) ή 10 για ευρωβουλευτές-αιρετούς τοπικής αυτοδιοικησης στο επαγγελμα που έκανες. Αυτά.

π

μιλάει ο χελάκης που εκθιάζει τον οικονομου..που από το πασοκ πήγε δημάρ και μετα στο κόμμα του ζβού. ας μη μιλήσω γαι τατσόπουλο.. ούστ

Εξαιρετική ανάλυση ! Άψογη παρουσίαση ! Δίκιο σε όλα!

Από τα καλύτερα άρθρα για το παρακμιακό τμήμα της μακαρίτισσας της Κεντροαριστεράς !!

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

o κ. Χελάκης από πότε έγινε δημοσιογράφος ειδικός στα πολιτικά θέματα και τις πολιτικές αναλύσεις; Δεν μας έφτανε ο κ. Δανίκας που μας ήρθε από κριτικός (λέμε τώρα...) θεάτρου έχουμε και τον άλλο που μας ήρθε από τα ταρτάν του γηπέδου...

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...έχεις κάτι να πεις γι' αυτά που γράφει;Αν ναι,γράψε τα δικά σου.Αν όχι κλείστο το ρημάδι,ξεφτιλίζεσαι...

.

Είπε ο σταλινικός.2019 ρε.Πρώτο θέμα πολύ χάλια οι αρθρογράφοι σας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ---απεναντι--των---ΝΕΟ-ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ του ΤΣΙΠΡΑ.

Το βραδυ της 26ης Μαιου--θα δουμε και την συνεχεια--.Το ΒΑΘΥ ΣΥΡΙΖΑ ---οπως ειπε ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ---δεν θα γινει ΣΟΥΠΑ-ΚΟΜΜΑ---και μετα την βαρια ΗΤΤΑ--αυτος που θα μαζεψει τα μπογαλακια του για αλλο κομμα----θα ειναι ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ μαζι με τους ΝΕΟ-ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΖΟΥΜΑΚΕΣ----που θα ψαχνουν νεα στεγη.---Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ --ειναι προ πολλου---ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ--και ετοιμος να εκραγει.----ΤΙΚ-ΤΑΚ----μονον 22 ημερες εμειναν..!!

Ευγε στον admin!

Τι εγινε ρε ''δημοσκοπε', δεν σου περασανε τα σχολια σημερα και εχεις νευρακια?

Κανέναν δεν αφορούν αυτά πια. Έχουμε 2019

Έχουμε 2019 και μας μιλάτε ακόμα για ...Αριστερά ; Πείτε μας και για το κάψιμο μαγισών , πως πάει ; Γράψτε και κάτι για τις ατμομηχανές και το πως αλλάζουν τον κόσμο . Άκουσα πως στο βασίλειο της Γαλλίας κάποιος Μονγκολφιέ πέταξε λέει , σαν πουλί , με μηχανή βαρύτερη από τον αέρα, ένα μπαλόνι με καπνό . Αερόστατο νομίζω , κάπως έτσι . Πείτε μας κάτι και για αυτά , τόσες νέες ιδέες εμφανίζονται στον κόσμο μας . Σας αφήνω τώρα, σβήνω το σπαρματσέτο για να κάνω οικονομία στο λάδι φάλαινας .

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...άλλη φορά,σούργελο,να γράφεις σε πρώτο πρόσωπο,γιατί δεν εκπροσωπείς κι εμένα.Εντάξει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία