Ο Βασιλιάς και η «προίκα» του
foivi-paraskeya_blog

Φοίβη Παρασκευά

Ο Βασιλιάς και η «προίκα» του

Ο γάμος ήταν υπέροχος. Όλα ήταν έτοιμα για να καλοδεχτούν το βασιλικό ζεύγος.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Δον Χουάν Κάρλος θα έπαιρνε για σύζυγο του την πριγκήπισσα Σοφία, σε μία λαμπρή και μεγαλειώδη τελετή στη Μητρόπολη, με καλεσμένους Έλληνες και ξένους.

Κάτω από το φως των πολυελαίων, το λαμπρό νυφικό με την τεράστια ουρά από αυθεντική δαντέλλα των Βρυξελλών έδινε φαντασμαγορική όψη στην τελετή.

Υπερπλήρης, από τους πιο επίσημους και εκλεκτούς καλεσμένους, η Μητρόπολη Αθηνών πλαισίωσε ένα θέαμα πραγματικά αλησμόνητο. « Ησαϊα χόρευε!...», η πιο χαρούμενη στιγμή της υποβλητικής τελετής. Τα ροδοπέταλα ραίνουν το νέο ζεύγος που το οδηγεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών τρεις φορές γύρω από τη χρυσοστόλιστη τράπεζα. Στον Μητροπολιτικό Ναό, η Ορθόδοξος Ιεροτελεστία μόλις είχε αρχίσει. Ένας ευτυχισμένος πατέρας σκύβει με αγάπη, και, προσπαθώντας να κρύψει την συγκίνησή του, περνά τα δακτυλίδια των αρραβώνων στα δάκτυλα των δύο νέων.

Η μητέρα- Βασίλισσα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Οι πιο θερμές μητρικές ευχές για να ζήσουν οι δυο νέοι σύζυγοι με αγάπη. Κάτω από το φως των προβολέων, η λαμπρή τελετή του Ορθόδοξου γάμου αρχίζει. Αμέσως μετά η βασίλισσα έρχεται να φιλήσει την νεόνυμφη κόρη της.

«Αυτοί ήταν οι γάμοι του αιώνος» είπαν, ίσως με κάποια υπερβολή, αλλά με καλή πίστη, οι ξένοι δημοσιογράφοι. Οι βασιλείς δεξιώθηκαν στους κήπους των Ανακτόρων περίπου 3.000 Ισπανούς, μέλη της παροικίας ή τουρίστες που ήλθαν για να παρακολουθήσουν τους χρυσούς αυτούς γάμους.

Ένας γάμος όμως είναι μόνον η αρχή… απ’ότι φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Το μεγαλείο συνήθως έχει άδοξο τέλος. Κάποιες φορές οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα είναι μόνον μία μαρτυρία. Φυσικά μένουν στον χρόνο και αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία που κάπου στραβώνει στο τέλος. Στον εν λόγω γάμο, για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τόσα πολλά και τόσο λαμπρά ονόματα, εκπρόσωποι όλων των δυναστειών καθώς και μέλη των πριγκηπικών κλάδων των δύο Ηπείρων.

Κλείσιμο
Όπως όμως όλα τα παραμύθια είναι απρόβλεπτα, έτσι έγινε και στην περίπτωση αυτού του βασιλικού γάμου. 2020. Σήμερα. Ας ξεχάσουμε όμως αυτές τις ωραίες εικόνες του έρωτα και της ευτυχίας και ας έρθουμε στο τώρα. Ο τέως βασιλιάς Δον Χουάν Κάρλος έφυγε από την Ισπανία, προς άγνωστη κατεύθυνση και ψάχνουν να τον βρούν. Η όμορφη και καλοσυνάτη τέως βασίλισσα, δεν χαμογελάει πια. Ο ωραίος σύζυγός της, ξέχασε τον ρόλο του απέναντι στην οικογένεια και στον λαό του, και θέλησε να ζήσει τον μεγάλο έρωτα με την Κορίννα.

Ο ερωτευμένος και γενναιόδωρος Χουάν χάρισε στην αγαπημένη του εξήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται του περίσσευαν, γιατί έκανε κι άλλες ατασθαλίες. Το νέο κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο, κλονίζεται η ισπανική μοναρχία, και οι Ισπανοί φωνάζουν: «Επιστροφή, φυλακή, δικαιοσύνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ