kammenos_dimitris

Δημήτρης Καμμένος

Ευτυχώς μάθαμε τι σημαίνει «Ακροδεξιά»

Προς όλους εκείνους που παρευρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και εκείνους που επιθυμούν να παρευρεθούν σε εκείνο της Αθήνας:

Δεν είστε ακροδεξιοί επειδή δηλώνετε την αγωνία σας και διαδηλώνετε για την πατρίδα. Μην αφήνετε να σας βάλουν ταμπέλα επειδή αγαπάτε την πατρίδα σας. Το συλλαλητήριο αφορά όλους τους Ελληνες. Αφορά όλους εκείνους εμάς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.  Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαμφισβήτητη και το μήνυμα αυτό είναι τώρα αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. 

Υπάρχει μια προσπάθεια μιας μερίδας της Αριστεράς να δώσει ένα νέο ορισμό τού τι σημαίνει Ακροδεξιά, ο οποίος περιλαμβάνει απλούς πολίτες, οι οποίοι θα διαδηλώσουν στο συλλαλητήριο, αντιτιθέμενοι στην εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Αυτή η μερίδα της Αριστεράς δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρίσει απλόχερα στην Ακροδεξιά τον κάθε Ελληνα πολίτη που ταυτίζεται με την ελληνικότητα της Μακεδονίας γιατί ο κόσμος αυτός δεν της ανήκει. Αγαπητοί σύντροφοι, αν εγώ συμμετέχω στο συλλαλητήριο δε σημαίνει πως είμαι ακροδεξιός; Μου ζητάτε να ξεχάσω τον αείμνηστο ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο, που το 1992 βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου; Είναι ακροδεξιός; Ο Μίκης Θεοδωράκης; Ακροδεξιός και αυτός; Ο Μανώλης Γλέζος; Κι αυτός;

Ο αφοριστικός τρόπος που ορισμένοι από εσάς χαρακτηρίζετε όποιον συμμετέχει στο συλλαλητήριο «ακροδεξιό» (ή με ροπή προς την Ακροδεξιά), θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διχαστικός και ανθελληνικός. Παρ’ όλα αυτά, εμείς σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί ο διχασμός, σας καλούμε την Κυριακή να κατεβείτε να διαδηλώσετε μαζί μας για να καταφέρουμε να απομονώσουμε τα πραγματικά ακροδεξιά στοιχεία.  Το κάλεσμα της Κυριακής αφορά όλους τους Ελληνες που με αγάπη και πατριωτισμό υπερασπίζονται το σπίτι τους. Είναι εθνικό ζήτημα και όχι ζήτημα όχι πολιτικής. 

Αλλωστε, όπως εύστοχα ο Μητροπολίτης Μάρκος, είχε τονίσει:  Η ετυμολογία του όρου «Μακεδονία» βρίσκεται στην ελληνική γλώσσα και μάλιστα από τις πρώτες κιόλας πηγές της.
Η λέξη «Μακεδονία» προέρχεται από το επίθετο «μακεδνός» που σημαίνει τον υψηλό, τον υψίκορμο με δυο ερμηνείες, είτε διότι οι Μακεδνοί, οι Μακεδόνες, ήταν υψίκορμοι, είτε διότι κατοικούσαν σε ορεινές άρα υψηλές περιοχές. Η πρώτη φορά που συναντάται στην ελληνική γραμματεία το επίθετο αυτό είναι στη Ραψωδία Η’ της «Οδύσσειας».

Η περιοχή αυτή ευρίσκεται μέσα στην πατρίδα μας για περισσότερα από 3.000 χρόνια.
Οι κάτοικοί της, ως γνήσιοι Ελληνες, είχαν το δικαίωμα, και μαρτυρείται στις πηγές, να μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαιότητα, στους οποίους επιτρεπόταν να συμμετέχουν μόνο Ελληνες.

Και οι κάτοικοί της ήταν εκείνοι που με το πέρασμα του χρόνου αναγκάστηκαν να έρθουν σε πολεμικές συγκρούσεις με τους βόρειους γείτονές της. Οι βόρειοι γείτονες του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου είχαν έρθει δηλαδή σε σύγκρουση μαζί τους. Αν ήταν μέτοχοι του ιδίου κράτους, δεν θα είχαν έρθει ποτέ σε πολεμική σύγκρουση.

Η ετυμολογία των ονομάτων εκτός από την ετυμολογία της Μακεδονίας τόσο των προσωπικοτήτων όσο και των χωρών είναι καθαρά ελληνική.

Τέλος, από την εκκλησιαστική γραμματεία ο άνδρας ο οποίος καλεί τον Απόστολο Παύλο να μεταφέρει το κήρυγμα του Χριστού στην Ευρώπη, ομιλώντας την ελληνική γλώσσα κατά το βιβλίο των Πράξεων, συγγραφή του κατεξοχήν Ελληνα στην περιγραφή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, λέει στον Παύλο «διαβάς εις Μακεδονίαν, βοήθησον ημίν» και ο Παύλος απευθύνει τρεις από τις επιστολές του στη γλώσσα των παραληπτών, στην ελληνική γλώσσα, άρα σε Ελληνες, στους Φιλιππισίους, τους κατοίκους της Καβάλας, στους Θεσσαλονικείς δύο επιστολές, και στην ίδια ακριβώς γλώσσα θα μιλήσει στους Βεροιείς, τη θέση με το παράδειγμα που έχει αιώνες τώρα ότι δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε το καθαρά αυτό ελληνικό ιστορικό όνομα για οποιαδήποτε άλλη ξένη κρατική οντότητα αυτούσιο ή με τα παράγωγά του.

Και γιατί; Γιατί το όνομα αυτό, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είναι και φορέας αλυτρωτισμού.  Επειδή κάποιοι θέλουν να οικειοποιηθούν ή καλύτερα να καπηλευτούν το όνομα, τους ανοίγει η αλυτρωτική όρεξη. Μόνο όταν παραιτηθούν του ονόματος αυτού και των παραγώγων του, μόνο τότε θα αποτελεί εξασφάλιση για εμάς ότι δεν υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις.

Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο:
Γιατί είμαι Πατριώτης και γιατί για εμένα το Σκοπιανό είναι θέμα εθνικό. Τα Σκόπια μέσα στη σύντομη πορεία τους έχουν επιδείξει χαρακτήρα αλυτρωτικό και δεν θα αφήσω σε κανέναν πόρτα ανοιχτή, ούτε ανοιχτούς λογαριασμούς για να αμφισβητήσουν κάποια στιγμή την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα σύνορά μας. Οι Σκοπιανοί επιδεικνύουν τα θέλω τους σε κάθε ευκαιρία μέσα από δηλώσεις, ομιλίες, χάρτες, σχολικά εγχειρίδια και βιβλία Ιστορίας. 
Γιατί θέλω να βροντοφωνάξω «Φτάνει» σε όσους θέλουν να παραχαράξουν την Ιστορία μας γράφοντας τη δική τους Ιστορία πάνω στη δική μας. Η Ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει. 
Γιατί σέβομαι τους προγόνους μας και τον αγώνα τους που μας καθόρισε ως Εθνος με Υπερηφάνεια, Αξίες και Ιδανικά.

Γιατί σέβομαι τις μάχες  όσων αγωνίστηκαν, μάτωσαν και χάθηκαν, σε αυτές για να ζούμε σε μια Πατρίδα ελεύθερη, αυτόνομη με σύνορα ξεκάθαρα και μη αμφισβητήσιμα. 

Γιατί θέλω να βρεθεί λύση η οποία δεν θα προκαλεί, δεν θα πληγώσει και δεν θα υπονομεύσει την πολύπαθη Ελλάδα μας χαρίζοντας στους γείτονες έθνος και γλώσσα.

Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν, να ανήκουν όπου νομίζουν, να μιλούν όποια γλώσσα θέλουν, να πιστεύουν σε όποια θρησκεία επιθυμούν, αρκεί να σέβονται τους διεθνείς κανόνες και τα ιερά και όσια των γειτόνων τους. Κανείς δεν αποκτά Ιστορία κλέβοντας αυτή του γείτονά του. 
Θα πάω γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω αλλιώς.

Δεν μπορώ παρά να κλείσω με τούτο:

Αν εξέταζε κάποιος την παιδεία που επέβαλε ο Αλέξανδρος, θα έβλεπε ότι έμαθε στους Υρκανούς να παντρεύονται και στους Αραχώσιους να καλλιεργούν τη γη, ότι έπεισε τους Σογδιανούς να τρέφουν τους γονείς τους και να μη τους σκοτώνουν, τους Πέρσες να σέβονται τις μητέρες τους, αλλά να μην τις παντρεύονται. Η θαυμαστή εκείνη φιλοσοφία του, μέσω της οποίας οι Ινδοί προσκυνούν τους ελληνικούς θεούς, και οι Σκύθες θάβουν τους νεκρούς και δεν τους τρώνε.

Πιο ευτυχισμένοι, λοιπόν, είναι αυτοί που υποτάχθηκαν στον Αλέξανδρο από εκείνους που ξέφυγαν από την εξουσία του, γιατί αυτών την άθλια ζωή κανείς δεν τη σταμάτησε, ενώ τους άλλους ο νικητής τους να ζουν ευτυχισμένοι τούς ανάγκασε.

«Μηδεὶς ἔστω μηδ´ ὑπὲρ ἐμοῦ δειλός· ἀπιστοῦμαι μὴ φοβεῖσθαι θάνατον, εἰ τὸν ἐμὸν φοβεῖσθ´ ὑμεῖς»


* Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

ΣΧΟΛΙΑ (18)

mm

pio akrodexioi APO esas tous anel den iparhoun

Εμείς υπάρχουμε

και το αποδείξαμε στις δύο μεγαλειώδεις Συνάξεις των Ελλήνων, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από όλες τις γωνιές τής πατρίδας μας. Στο πλευρό μας, όπως πάντα, και τα ξενιτεμένα όπου γης αδέρφια μας (ο γράφων ήρθε από τη Γερμανία οι συχωριανοί μου από το Νευροκόπι). Τώρα, Δημήτρη Καμμένε, είναι η σειρά σας και πιο συγκεκριμένα η σειρά σου να δείξεις λεβεντιά κι ανάστημα. Καλά τα λόγια αλλά σ' αυτούς τους δίσεκτους καιρούς δεν επαρκούν. Λείπει η αποφασιστικότητα, η δράση να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, και το γαμώτο: για την Πατρίδα ρε... Δεν ανήκω (πάνε χρόνια που αποδεσμεύτηκα/απελευθερώθηκα) σε κόμμα και σε παράταξη, αλλά στην Ελλάδα μου, επομένως δεν είμαι δεδομένος για κανέναν. Πάντα περιμένω ως την τελευταία στιγμή μετρώντας νωρίτερα το μπόι (την πατριωτική έμπρακτη ευαισθησία) εκείνου που μού ζητάει την ακριβή μου Ψήφο, το μοναδικό μου όπλο ως ελεύθερος πολίτης, να φανώ κι εγώ χρήσιμος στον τόπο μου και στην αγαπημένη μου Πατρίδα Ελλάδα... (Ο.Ε.)

Νικος

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το όνομα που προωθείται από ελληνικής πλευράς για την FYROM είναι το Gornamakedonija (μια λέξη στα σλάβικα, αμετάφραστη και για όλες τις χρήσεις). Φαίνεται ότι στο συρτάρι του ίδιου τραπεζιού υπάρχει αμερικανική υπόσχεση οικονομικής βοήθειας προς την FYROM καθώς και υποστήριξη των ΗΠΑ για μεγάλο κούρεμα ή ακόμα και σβήσιμο του ελληνικού χρέους με ταυτόχρονη αναγνώριση από πλευράς Ελλάδας του Κοσσόβου. Η κυβέρνηση Τσίπρα, πιόνι πλέον των πιστωτών, μοιάζει ανήμπορη να σταματήσει το ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων και το μόνο που πασχίζει να καταφέρει είναι να πάρει όσο το δυνατό καλύτερα λεφτά. Πράγμα που το έχουν μυριστεί οι Αλβανοί και επαναφέρουν τις παράλογες απαιτήσεις τους για αποζημιώσεις Τσάμικων περιουσιών. Για δημοψήφισμα ούτε λέξη βέβαια. Όποια κι αν είναι η κατάληξη αυτού του επικίνδυνου παζαριού τα συλλαλητήρια φαίνεται ότι έκαναν τη δουλειά τους, ειδικά στα μάτια των ξένων συμμάχων μας, και ίσως θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν.

επαρχιωτης

εγω μενω πλατεια σε αντισκηνο οδος Ρεμου 12 και κουναω τη σημαια. ο μικυ ποτε θα ξαναμιλησει;

απο ποια επαρχία

είσαι ρε συ πατριώτ? Τού λέου να γνουριστούμε κιόλας...

martvo

Γράφεις όλα αυτά ενώ είσαι πιστός συνεργάτης του σύριζα. Και με τον κλέφτη και με τον αστυνόμο. Το δούλεμα συνεχίζεται μια χαρά, αλλά ο κόσμος δεν μασάει πλέον εδώ και πάρα πολύ καιρό. Περιμένεις να σε πάρει κάποιος σοβαρά κυρ καμμένο;

zxc

Άκου κουτοπόνηρε Καμμένε στο τετράγωνο. Όλοι οι πατριώτες δεν είναι "ακροδεξιοί" επειδή δηλώσαν την αγωνία τους και διαδηλώσαν για την πατρίδα, αλλά όλοι οι ακροδεξιοί, όχι επειδή αγαπούν την πατρίδα τους αλλά γιατί μισούν τις πατρίδες των άλλων, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Γιατί δεν πήγα στο συλλαλητήριο: Γιατί είμαι Πατριώτης και γιατί για εμένα το Σκοπιανό είναι θέμα εθνικό. Τα Σκόπια μέσα στη σύντομη πορεία τους έχουν επιδείξει χαρακτήρα αλυτρωτικό με της εθνικιστικές ακροδεξιές κυβερνήσεις τους και σήμερα που έγιναν παρελθόν η νέα ηγεσία τους είναι ευαίσθητη στην Ελληνική διαμαρτυρία για τους αλυτρωτισμούς και δεν θα αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη να ταλαιπωρούν τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Οι Σκοπιανοί επιδεικνύουν σήμερα καλή θέληση, ξεκίνησαν με το αερορδόμιο και τον αυτοκινητόδρο και ελπίζω πως θα συμφωνίσουν και για χάρτες, σχολικά εγχειρίδια και βιβλία Ιστορίας. Γιατί δεν θέλω να βροντοφωνάξω με όσους θέλουν να παραχαράξουν την Ιστορία μας γράφοντας περί μιας και μοναδικής γεωργαφικής (και όχι αρχαίας) Μακεδονίας. Η Ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει. Γιατί σέβομαι τους προγόνους μας και τον αγώνα τους που μας καθόρισε ως Εθνος με Υπερηφάνεια, Αξίες και Ιδανικά και γι' αυτό δεν φοβάμε τους Σλαβομακεδόνες γείτονές μου και δεν μιζεριάζω. Γιατί σέβομαι τις μάχες όσων αγωνίστηκαν, μάτωσαν και χάθηκαν, σε αυτές για να ζούμε σε μια Πατρίδα ελεύθερη, αυτόνομη, ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ, με σύνορα ξεκάθαρα και μη αμφισβητήσιμα. Γιατί θέλω να βρεθεί λύση η οποία δεν θα προκαλεί, δεν θα πληγώσει και δεν θα υπονομεύσει ούτε την πολύπαθη Ελλάδα μας αλλά ούτε και τους Σλαβομακεδόνες γείτονές μας που είναι πλέον πρόθυμοι να τελείωνουν με τους αλυτρωτισμούς για έθνος και γλώσσα. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν, να ανήκουν όπου νομίζουν, να μιλούν όποια γλώσσα θέλουν, να πιστεύουν σε όποια θρησκεία επιθυμούν, αρκεί να σέβονται τους διεθνείς κανόνες και τα ιερά και όσια των γειτόνων τους. Κανείς δεν αποκτά Ιστορία κλέβοντας αυτή του γείτονά του. Θα πάω γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω αλλιώς.

Μάκης

Γιατί δεν είδαμε τον κ Γλέζο σε αυτό το τσουνάμι με τις γαλανόλευκες στο συλλαλητήριο;

Γιώργος

Ο πλούτος της Μακεδονίας ανήκει στους Ελληνες, το Θησαυροφυλάκιο Μακεδονία είναι των Ελλήνων, είναι Ελλάδα το φιλέτο Ελλάδα είναι των Ελλήνων, όποιος το χαρίσει ή το πουλήσει ή το κομματιάσει, έχει απέναντι του Τον Τριαδικό Θεό, Αυτός είναι ο Διαχειριστής της Ορθόδοξης Ελλάδας

makis

εχουν βολευτεί μερικοι δεξιοι δημοσιοι υπαλληλοι κυριως με τους ανελ επειδη τους κανει χαρες μεταθεσεις, επιδοματα, κλπ απο τους καμμενους της πολιτικης Ας ετοιμαζονται τωρα που τελειωνουν και ας βρουν καλους δικηγορους γιατι τους περιμενουν πολλες εκπλήξεις. Πανουλη, συγχρονε εφιαλτη, τα σιδερα δεν σκουριαζουν στον κορυδαλλο

Mc

Τεκμηριωμένο κείμενο. Μην μας πουλήσετε στην ψηφοφορία πχ με αποχή κλπ

ΚΥΠΡΙΟΣ

Όταν αποδεχτήκατε οι σταλινοφασίστες να εντάξουν τους εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ στη δεξιά, και μάλιστα την άκρα δεξιά τι περιμένατε; Ότι θα σταματούσαν να προκαλούν; Ότι δημιούργησαν μια νέα βολική αλήθεια και θα ζήσουν με αυτήν; Δεν τους αρέσει καμιά αλήθεια, ούτε καν μια δική τους, γιατί εν τέλει ξεσκεπάζεται. Μα και να μην ξεσκεπαζόταν θα έπρεπε να ζουν με βάση αυτήν και τους κανόνες της. Και πώς μπορούν να αντικαταστήσουν τα συνθήματα με κανόνες και έργα; Οι αριστεροί έχουν εθισμό στις πολλαπλές αλήθειες γιατί με αυτές δικαιολογούν την απραξία και τα εγκλήματά τους ενώ παίρνουν άλλοθι όταν εξοντώνουν συστηματικά όλους τους διαφωνούντες. Οι αριστεροί του 1939 δε θα διανοούντο ΠΟΤΕ να αποκαλέσουν τους Γερμανούς συντρόφους τους δεξιούς. Ήταν συναγωνιστές στον αγώνα κατά του κεφαλαίου- που στη Γερμανία ατύχησε να είναι Εβραϊκό. Οι ναζί έγιναν ακραίοι δεξιοί τον Ιούνη του 1941. Και ρατσιστές, κι ας είχαν μαύρους στρατιώτες, κι ας στόχος τους ήταν άλλες λευκές χώρες τη στιγμή που οι καλοί σύμμαχοι είχαν ΗΔΗ τις άλλες φυλές σκλάβους. Και παρέμειναν οι ναζί ρατσιστές και δεξιοί γιατί όποιος εναντιώνεται στην αριστερά είναι αυτόματα δεξιός. Ακραίος δεξιός. σήμερα που οι ναζί μας τέλειωσαν νεοναζί έγινε ο Μιχαλολιάκος, μετά ο Κούλης και τώρα κι ο Μίκης. Οι πολλαπλές αλήθειες οδηγούν στην απουσία της αλήθειας. Κι έτσι το ψέμα της αριστεράς κυριαρχεί. Αλίμονο σε όσους πίστεψαν την αριστερά και αγωνίστηκαν γι αυτή. ΥΓ Ο ίδιος ο συμβολισμός του αριστερού ως αρχέτυπο είναι το ίδιο το κακό. Κι επέλεξαν να λέγονται έτσι- κι ας λένε τις βλακείες περί γαλλικού κοινοβουλίου. Ουδέποτε υπήρξε ανάγκη να προσδιοριστούν με τους συγκεκριμένους όρους. Επέλεξαν να λέγονται αριστεροί, όπως επιλέγουν να είναι ανθέλληνες και μισάνθρωποι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία