Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Πάλι τα ίδια! Ποια ίδια; Μα φυσικά κραυγές, ουρλιαχτά, τοξικότητα, πλακώματα. Και όλα προς αποπροσανατολισμό. Προς άγραν ψήφων και πελατών. Και προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων. Το εξηγώ.

Φυσικά αναφέρομαι στα δύο επεισόδια επιπέδου χουλιγκανισμού χειρίστης υποστάθμης. Με τον νταή των ταχαριστερών. Τα καμώματά του βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το κίνητρό του; Η πελατεία του. Ποια πελατεία του; Κάτι μεταξύ ψεκασμένων από τη μια και φανατικών οπαδών συνωμοσιών από την άλλη.

Με κριτήριο την κοινή λογική. Ενα λοιπόν. Ποιο το κόμμα αποκάλυψης σκανδάλου Novartis; Φυσικά του Αλέξη Τσίπρα. Πόσα ονόματα αντιπάλων του κρεμάστηκαν με μανταλάκια; Δέκα. Πόσοι φάκελοι εξ αυτών αρχειοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της ταχαριστερής παράταξης; Εφτά. Τι σημαίνει «αρχειοθέτηση»; Σημαίνει ότι σοβαρά στοιχεία δεν ευρέθησαν, επομένως και οι επτά αντίπαλοι απαλλάχθηκαν.

Δύο λοιπόν. Επομένως, εγώ, ας πούμε, που το όνομά μου διασύρθηκε και σπιλώθηκε. Εγώ που ο φάκελός μου αρχειοθετήθηκε. Εγώ λοιπόν έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να πανηγυρίζω και τα χειρότερα, τα πιο κατάπτυστα στον αντίπαλό μου να αποδίδω;

Και στη θέση αυτών των αρχειοθετημένων ονομάτων, ο γνωστός νταής του ΣΥΡΙΖΑ άραγε πώς θα αντιδρούσε; Θα το βούλωνε; Πλάκα κάνεις. Τότε; Θα περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι και από site σε site. Και θα έριχνε λεκτικές μπαλωθιές που όμοιές τους ούτε στις κερκίδες τοξικών χουλιγκάνων δεν θα είχαν ακουστεί. Ναι; Μα φυσικά ναι. Αντε μετά να τον μαζέψεις. Ασε που όλοι θα έλεγαν «με το δίκιο του ο άνθρωπος».

Κλείσιμο
Τρία λοιπόν. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι προς διερεύνηση ενόχων του σκανδάλου έμειναν τρία ονόματα; Είναι! Είναι αλήθεια ότι οι δύο εξ αυτών προέρχονται από τις τάξεις της «γαλάζιας» παράταξης; Είναι αλήθεια. Είναι επίσης αλήθεια ότι επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα οι φάκελοι των επτά απαλλαγμένων αρχειοθετήθηκαν εντός μερικών μηνών; Είναι! Και είναι επίσης αλήθεια ότι από τους δύο της «γαλάζιας» παράταξης, ο ένας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, λειτουργούσε όλο αυτό το διάστημα ως πρωτοκλασάτος υπουργός; Είναι. Και τέλος, είναι αλήθεια ότι οι δύο απ’ αυτούς τους τρεις φακέλους κατέληξαν στο αρχείο ύστερα από έρευνα δυόμισι και πλέον ετών; Είναι. Ε, τότε, τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει, με κριτήριο τη χρονική διάρκεια, ότι οι αρμόδιες ανακριτικές και δικαστικές αρχές ασχολήθηκαν με την έρευνα πολλαπλάσιο χρόνο από τον αντίστοιχο επί εποχής ταχαριστερής κυβέρνησης. Και μάλιστα η έρευνα αφορούσε την περίπτωση δύο «γαλάζιων» στελεχών. Θα μου πείτε ότι η καθυστέρηση εξηγείται επειδή προφανώς κάτι υπήρχε. Ωραία. Ομως η έρευνα ολοκληρώθηκε και οι περιπτώσεις των δύο αυτών ονομάτων αρχειοθετήθηκαν. Αρα; Αρα εγώ που κατηγορήθηκα και που τώρα η υπόθεσή μου αρχειοθετήθηκε έχω δικαίωμα στον πανηγυρισμό. Και εσύ που λύσσαξες εναντίον μου, είτε αριστερός, είτε σοσιαλδημοκράτης, είτε δεξιός, να βγάλεις τον σκασμό!

Τέσσερα λοιπόν. Να ολοκληρώνω. Υπήρξε ή δεν υπήρξε σκάνδαλο Novartis; Υπήρξε! Ολα τα κόμματα συμφωνούν μ’ αυτό. Ωραία. Εξαερώθηκαν εκατομμύρια, ίσως και δισεκατομμύρια, από τον κορβανά; Εξαερώθηκαν. Ωραία. Τότε ποιοι τα ενθυλάκωσαν; Πολιτικοί; Οχι, λένε οι περισσότεροι. Τότε; Μόνο οι γιατροί; Και ποιοι είναι αυτοί; Ποια τα ονόματα; Και δεν θα πληρώσουν ούτε δεκάρα τσακιστή; Ακρα του τάφου σιωπή. Με απλά λόγια. Σκάνδαλο επικών διαστάσεων. Αλλά επί της ουσίας ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ποια η κατάληξη; Οι πολίτες με την πεποίθηση πως όλοι το ίδιο είναι. Και με την τεκμηρίωση ότι ο μεν γνωστός νταής του Τσίπρα ωρύεται προς άγραν πελατών. Η κυβέρνηση καταχαρούμενη με τις επιδόσεις του νταή. Επειδή με τον χουλιγκανισμό του λειτουργεί ως το καλύτερο επιχείρημα του Κυριάκου. Και τέλος, επί της ουσίας, άκρα του τάφου σιωπή. Δηλαδή να στήνουμε καραφαρσάρα και να λέμε καμιά μακακία να περνάει η ώρα. Οι κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, οι παθογένειες παραμένουν. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ