Μοιραίες συγκρίσεις
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Μοιραίες συγκρίσεις

Αν δεν ασκούσε κριτική θα ήταν περιττό. Αν παρέμενε στην αφάνεια, αν λούφαζε, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, οποιοσδήποτε σχολιασμός θα ήταν πλεονασμός.

Το να απειλεί όμως δημόσια η αρχιστράτηγος της καταστροφής στο Μάτι, η περιφερειάρχης της "βάρδιας στην οποία έκατσε η στραβή" Ρένα Δούρου πως "μετά τα cocooning θα τα πούμε" αποτελεί πρόκληση.

Οι απόψεις που με τόσο θράσος εκφράζει εκείνη που στις ημέρες της (σ.σ. για την ακρίβεια σε μία μόλις ημέρα) χάθηκαν 102 ζωές κατά μιας κυβέρνησης που παλεύει με έναν παγκόσμιο φονικό ιό εδώ και δέκα ημέρες έχοντας χαμηλό δείκτη θανάτων και κρουσμάτων (από τους χαμηλότερους παγκοσμίως) αν και δοκιμάζουν τα ήδη τεντωμένα νεύρα των Ελλήνων, έχουν όμως και μια παράλληλη θετική πτυχή. Προσφέρουν πεδίο για σκέψη. Για ανάλυση.

Για παράδειγμα, ο μέσος πολίτης αναρωτιέται κατά πόσο μια κυβέρνηση ανίκανη να λύσει προβλήματα το καλοκαίρι του 2018 και με αποδεδειγμένα αρνητικά πεπραγμένα, θα ήταν ικανή να εφαρμόσει ένα τόσο ευρύ πρόγραμμα προστασίας από έναν παγκόσμιο ιό. Κατά πόσο ένας πρωθυπουργός που έπαιζε θέατρο όταν γνώριζε πως υπήρχαν νεκροί στο Μάτι θα είχε την ικανότητα να επιβάλλει στους πολίτες να αυτοπεριοριστούν. Θα μπορούσε να δημιουργήσει από το μηδέν ένα παράλληλο νοσηλευτικό σύστημα, με νέες ΜΕΘ και με αποτελεσματικότητα.

Οι συγκρίσεις μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουμε δεν θέλουμε είναι μοιραίες. Εσχάτως το άνοιγμα του διαλόγου το προκαλούν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσίως σπάνε τη γραμμή της συναίνεσης μιλώντας κατά του πρωθυπουργού κυρίως με βολές ως προς τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

Κλείσιμο
Ο πρώτος έδωσε εξετάσεις κι απέτυχε με τρόπο τραγικό για την πατρίδα. Πιάστηκε ψευδόμενος. Φάνηκε λίγος.

Ο δεύτερος τόσο στον Έβρο όσο και στην υπόθεση του κορωνοϊού, αποδεικνύεται σοβαρός, Μετρημένος, Μεθοδικός.

Η μάχη σαφώς δεν κρίθηκε ακόμα. Υπάρχει μέλλον. Είμαστε μόνο στην αρχή.

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σίγουρα δεν έπεσε στην εύκολη παγίδα να φτιασιδώσει μια εικόνα. Να κάνει φθηνή επικοινωνία. Είπε την αλήθεια στους πολίτες με τον πιο δραματικό τόνο. Προειδοποίησε. Δεν έπαιξε παράσταση. Φάνηκε και φαίνεται σκληρός μη υπολογίζοντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Και κερδίζει. Σε αξιοπιστία. Σε αποτελεσματικότητα.

Μαζί του κερδίζει όμως και η Ελλάδα. Η χώρα που αυτή την ώρα μοιάζει με ασφαλές καταφύγιο σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται. Σε μια ΕΕ που οι ισχυρότερες χώρες της μοιάζουν αδύναμες να επιβάλλουν το καλό βια τη δημόσια υγεία.

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Βουλευτή Β Πειραιώς με τη ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ