markopoulos

Μ’ εμάς ή με τους άλλους;

Δημ. Μαρκόπουλος

Θυμάστε το παλιό ανέκδοτο - δίλλημα ; «Με εμάς είσαι ή με τους άλλους»; Και απαντώντας «με εσάς» ο ερωτών αντέτεινε προκλητικά «εμείς όμως είμαστε οι άλλοι…». Αποτέλεσμα ήταν και η καρπαζιά να πέφτει και ο ερωτώμενος να μένει με την απορία.

Κάτι τέτοιο θυμίζει η σχέση με τις Βρυξέλλες ως προς τα εθνικά μας ζητήματα. Η Ελλάδα απαντά διαρκώς «με εσάς» όμως οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες και πολιτικοί απαντούν «εμείς όμως είμαστε οι άλλοι…». Και φυσικά τρώμε τη σφαλιάρα.

Διαβάσαμε κι ακούσαμε για παράδειγμα διθυράμβους εκ μέρους της κυβέρνησης για την «ξεκάθαρη στάση» του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως προς την τουρκική προκλητικότητα και για τη δήλωση του περί επιστροφής των δύο αξιωματικών μας από τις τουρκικές φυλακές. Όμως ο ίδιος ο Λουξεμβούργιος είναι που ξεχνά εδώ και χρόνια πως τα σύνορα της Ελλάδος είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Που έχει λησμονήσει στα τρίσβαθα της γραφειοκρατίας του θεσμού που προεδρεύει το σχέδιο κοινής αμυντικής πολιτικής της ΕΕ, του Ευρω-στρατού. Που μας άφηνε μόνους να παλεύουμε το 2015 με τα κύματα των Σύριων προσφύγων όταν τα Σκόπια έκλειναν τα σύνορα τους.

Ο κ. Γιούνκερ είναι που προσπαθούσε να φέρει μια πάντα αχαλίνωτη Τουρκία στον ευρωπαϊκό δρόμο κι ας γνώριζε πως οι γείτονες έχουν άλλα σχέδια.

Και για να το πάμε μακρύτερα, σαν νέος Τσάμπερλαιν εκείνος υπήρξε οπαδός μιας πολιτικής κατευνασμού δια των ευρωπαϊκών πόρων σε ένα Κράτος αχαλίνωτο, ολοένα πιο βυθισμένο στον μουσουλμανικό εξτρεμισμό, που για να πάρει 3 δις ευρώ απειλεί χρησιμοποιώντας ως ασπίδα άμαχο προσφυγικό πληθυσμό.

Όπως φυσικά πρόκειται και για τον ίδιο τον πρόεδρο μας (σ.σ. γιατί η Ευρώπη θέλουν κάποιοι ή δεν θέλουν αποτελεί το κοινό μας σπίτι) που επιλέγει να θωπεύει ένα κράτος – μη μέλος προς το παρόν της Ένωσης όπως η F.Y.R.O.M αποκαλώντας τους κατοίκους του ως «Μακεδόνες» αντί να υπερασπίζεται τις απόψεις ενός κράτους – μέλους της ΕΕ από τη δεκαετία του ’80 όπως εμείς.

Δεν θα ακυρώσουμε φυσικά τις προσπάθειες της ΕΕ και του κ. Γιούνκερ προσωπικά ως προς την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη άρα και στην Ευρώπη, όταν ριζοσπαστικές κι έξαλλες εγχώριες δυνάμεις ετοίμαζαν άλλα. Φυσικά αυτό δεν έγινε από την πατρίδα μας με το αζημίωτο, ούτε δίχως κόστος. Κοινώς δεν μας χαρίστηκε σε κάτι ο πρόεδρος της ΕΕ.


Όμως έστω κι αυτή η στήριξη δεν δίνει συγχωροχάρτι στον ίδιο και τους ακόλουθους του στις Βρυξέλλες για το ότι διαρκώς επιλέγουν να κανακεύουν κράτη που δεν ανήκουν στην οικογένεια μας έναντι ημών, που στρατηγικά επιλέξαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο εδώ και δεκαετίες.


Όταν η ΕΕ τη μία κάνει πάσες στους Σκοπιανούς, την άλλη αβαντάρει τους Τούρκους και την τρίτη επιλέγει τους Αλβανούς που διαρκώς αμφισβητούν τα σύνορα μας, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα κι όχι στους Βαλκάνιους γείτονες μας.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

MARINA.

Κύριε Μαρκόπουλε, προσωπικά πιστεύω ότι ο κατά τα άλλα φιλέλληνας Λουξεμβούργιος Πρόεδρος της Ε.Ε. κύριος Ζάν Κλώντ Γιούνκερ, είναι στην γραμμή αυτής της Μασωνικής πολυπολυτισμικής Ευρώπης.Μιάς Γερμανικής Ευρώπης που η βρώμικη πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, την έχει αναγκάσει να ανοίγει την αγκαλιά της σε Μουσουλμάνους Τζιχαντιστές και τρομοκράτες.Αυτή η Ευρώπη θέλει Μουσουλμάνους πολίτες αφού μελλοντικά αυτή θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία στον πλανήτη, εκτός της Ασίας και της Ωκεανίας.Πάμφθηνα εργατικά χέρια, χαμηλό επίπεδο ζωής και ταυτόχρονα πελάτες στα προιόντα που οι ίδιοι παράγουν.Δηλαδή καθαρό κέρδος.Όπως αυτό που βγάζουν οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες στην Μουσουλμανική Τουρκία.Στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου στο κατά τεκμήριο φθηνό μπορντέλο της Ε.Ε. οι άθλιοι κυβέρνώντες έχουν μάθει να τα συνδιάζουν όλα.Οικονομικά Μνημόνια από την μία μεριά που προκλήθηκαν από τον έντιμο συμβιβασμό του Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας και Ισλαμιστές λαθρομετανάστες από την άλλη.Όχι μόνο από την Συρία, αλλά από παντού.Στην Ελληνική επικράτεια έχουν καταμετρηθεί επίσημα 180 και πλέον Εθνότητες.Μία σύγχρονη Βαβέλ της Ευρώπης.Έχουν καταντήσει οι άνεργοι Έλληνες να λιγουρεονται τα 450 Ευρώ επίδομα των παράνομων μεταναστών, που φυσικά δεν προέρχονται από την Ευρώπη αλλά από την αιματηρή φορολογία των Ελλήνων.Στην χώρα του Τσίπρα και του Καμμένου είναι προτιμότερο να είσαι αλλοδαπός Μουσουλμάνος λαθρομετανάστης, παρά Έλληνας.

GEORGIA.

Μπράβο Μαρίνα.Καταπληκτικό το σχολιό σου.Σε αυτή την άθλια γωνιά του πλανήτη, την Ελλάδα την χώρα μπανανία του Τσίπρα, του Τόσκα και του Καμμένου, είναι προτιμότερο να είσαι αλλοδαπός Ισλαμιστής λαθροεισβολέας, παρά νόμιμος φορολογούμενος Έλληνας.Αυτό είναι το κατάντημα της χώρας που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού της στους άλλους λαούς.Ακόμα και η Υπουργός πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχώς κοιμάται.Από εκεί και πέρα τι άλλο να πείς.

theokal

Ενώ εμείς κε Μαρκόπουλε είμαστε εντάξει με τους Ευρωπαίους? Όταν τους ζητάμε τα δικά μας τα @@μησιάτικα να τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι ? Έχετε μπει σε ταξί στην Ευρώπη και να πείτε οτι είστε Έλληνας ? Ξέρετε τι αρνητική κριτική μας ασκούν καθημερινά οι ευρωπαίοι ?Όταν αμφισβητούμε την υπογραφή μας (για τα δανεικά εννοώ) ? Όταν αφήνουμε τα σύνορά μας αφύλακτα και διευκολύνουμε κιόλας προσφυγικές και λαθρομεταστευτικές ροές? Όταν τους απειλούμε οτι θα τους στείλουμε ... τζιχαντιστές? Όταν υποσκάπτουμε το κοινό μας νόμισμα για να γίνει "στάχτη και μπούρμπερη" η Ευρώπη ? Όταν μποϊκοτάρουμε τη λήψη αποφάσεων για να μη δυσαρεστήσουμε Μαδούρο και Πούτιν? Ούτε εσείς έχετε απόλυτο δίκιο, ούτε εγώ με τα όσα παραπάνω ανέφερα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Τα σοβαρά κράτη, με σοβαρή στάση, κτίζουν σοβαρές σχέσεις και συμμαχίες δουλεύοντας σοβαρά προς αυτό το σκοπό. Γι αυτό αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα από τους οργανισμούς που συμμετέχουν. Και μπορούν και μετέχουν ΚΑΙ στη λήψη αποφάσεων και μπορούν και διεκδικούν. Σαν και εμάς δηλαδή ... καμία σχέση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία