Κύριοι, «μαζέψτε» τον Διαματάρη... Σας εκθέτει ανεπανόρθωτα!
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Κύριοι, «μαζέψτε» τον Διαματάρη... Σας εκθέτει ανεπανόρθωτα!

Ψευδόταν ασύστολα για το βιογραφικό του -ιδίως, για τους τίτλους σπουδών του. Εξακολουθούσε να διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τρεις εταιρείες στις ΗΠΑ.

Ο Αντώνης Διαματάρης -περί ου ο λόγος- αποτελεί από τις 5 του μηνός παρελθόν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η λαϊκή κατακραυγή, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, τον υποχρέωσε ουσιαστικά να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Μία παραίτηση, που δεν μπορούσε να μην κάνει δεκτή ο πρωθυπουργός.

Ο... κατά φαντασίαν «άριστος», κ. Διαματάρης, ωστόσο, ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα που είπε. Στην επιστολή της παραίτησής του, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη που να δείχνει μεταμέλεια. Αντίθετα, έκανε λόγο για «προσωπικές επιθέσεις» που είχαν ως στόχο, λέει, να... υπονομεύσουν το έργο του! Σαν να μην συνέβη τίποτα, δε, αναχώρησε για το προγραμματισμένο -οκταήμερο, παρακαλώ- ταξίδι του στη μακρινή Αυστραλία, όπου... μαντέψτε: εξακολουθεί να εμφανίζεται και να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ως... υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού!

Ήδη, ο κ. Διαματάρης επισκέφθηκε, βάσει του προγράμματος που είχε γίνει γνωστό πριν το Μαξίμου τον «παύσει» εν πτήσει, το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϊ και είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ. Μακάριο. Ακολούθως, όπως διαβάζουμε, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επαφές με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας και την ηγεσία της AHEPA Νέας Νοτίου Ουαλίας. Κατά την παραμονή του στο Σίδνεϊ, ο κ. Διαματάρης θα συναντηθεί με ομογενειακά μέσα ενημέρωσης και ομογενειακούς βουλευτές, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στην Ελληνική Λέσχη.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη, όπου θα συναντηθεί με μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με την ελληνικής καταγωγής πολιτειακή υπουργό Υγείας, κυρία Μικάκου και με βουλευτές του πολιτειακού Κοινοβουλίου. Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη, ο κ. Διαματάρης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο δίγλωσσο σχολείο Oakleigh Grammar της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θα εκφωνήσει ομιλία στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην Αδελαΐδα, όπου θα έχει επαφές με τα προεδρεία ομογενειακών συλλόγων και με εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας. Επίσης, θα συναντηθεί με ομογενείς βουλευτές, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες και θα απευθύνει ομιλία προς την εκεί ομογένεια.

Τέλος, θα μεταβεί στο Περθ, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, επιστήμονες και καθηγητές σε πανεπιστήμια της δυτικής Αυστραλίας και θα πραγματοποιήσει επαφές με ομογενειακούς βουλευτές και εκπροσώπους ομογενειακών σωματείων.

Κλείσιμο
Όλα τα παραπάνω, ο κ. Διαματάρης είχε προγραμματίσει να τα κάνει με την ιδιότητα του υφυπουργού Εξωτερικών. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: από την στιγμή που παραιτήθηκε και η παραίτησή του έγινε δεκτή, τι και ποιον στην ευχή εκπροσωπεί στο ταξίδι και τις επαφές του στην Αυστραλία; Για ποιον εργάζεται, αν όχι για τον εαυτό του, με χρήμα που βγαίνει από τον κρατικό κορβανά, από τα δημόσια ταμεία, από τους φόρους του Έλληνα πολίτη, αυτού που ενδεχομένως στερήθηκε φέτος το κοινωνικό μέρισμα, για να κάνει τις βόλτες του ανά την υφήλιο ο «fake» πτυχιούχος, κ. Διαματάρης;

Το γράφω, λοιπόν, με την ελπίδα ότι δεν είναι ήδη πολύ αργά. «Μαζέψτε» τον, κύριοι της κυβέρνησης. Δεν είναι αρκετό ότι τον... παραιτήσατε εν πτήσει. Θα έπρεπε, με το που προσγειωνόταν, να τον περίμεναν ήδη τα εισιτήρια της επιστροφής για Αθήνα. Ανακαλέστε τον, γιατί, όσο δεν το κάνετε, αφήνετε ανοιχτό κάθε «παράθυρο» ερμηνειών για το ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η συνέχιση της επίσκεψης Διαματάρη στην Αυστραλία, ωσάν να είναι ακόμα υφυπουργός Εξωτερικών.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ