Κορωνοϊός - Δανία: To sex κάνει καλό λέει ο επικεφαλής της τοπικής αρχής για την υγεία

Κορωνοϊός - Δανία: To sex κάνει καλό λέει ο επικεφαλής της τοπικής αρχής για την υγεία

Ο επικεφαλής της δανικής αρχής για την υγεία το... εγκρίνει παρά το ρίσκο

sex-corona
Παρόλο που οι οδηγίες της Δανικής Αρχής για την Υγεία αναφέρουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω σεξουαλικής επαφής, ο επικεφαλής της υπηρεσίας φαίνεται να πιστεύει ότι τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από το σεξ υπερνικούν τυχόν μειονεκτήματα, όπως το ρίσκο να κολλήσει τον ιό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, ο Søren Brostrøm, Γενικός Διευθυντής της Δανικής Αρχής για την Υγεία, έθιξε πρόσφατα το ζήτημα που ανησυχεί πολλούς πολίτες της χώρας του, εξηγώντας ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία και δίνοντας το «οκ» για τις ερωτικές επαφές εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το σεξ κάνει καλό. Το σεξ είναι υγεία. Είμαστε σεξουαλικά όντα και φυσικά και μπορείτε να κάνετε σεξ σε αυτές τις περιστάσεις», είπε ο αξιωματούχος, και συνέχισε συμπληρώνοντας: «Όπως με κάθε άλλη ανθρώπινη επαφή, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αλλά φυσικά πρέπει να μπορεί κάποιος να κάνει σεξ».

Ο Brostrøm παρέπεμψε τους συμπατριώτες του στον ιστότοπο της Αρχής Υγείας της χώρας, που παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για την πανδημία και περιλαμβάνει μια σελίδα ειδικά αφιερωμένη στο safe sex στην εποχή του κορωνοϊού. Όπως υπενθυμίζει το Sputnik, ο ιός εισέρχεται συνήθως σε έναν οργανισμό μέσω του αναπνευστικού συστήματος, και συγκεκριμένα μέσω της εισπνοής των σωματιδίων που παράγονται με το βήξιμο, το φτέρνισμα κλπ, και όχι μέσω σπέρματος ή κολπικού υγρού. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως η κοντινή σωματική επαφή που συνοδεύει την ερωτική πράξη ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση.

Την ίδια στιγμή, ο Kåre Mølbak, διευθυντής του κρατικού Ινστιτούτου Serum της Δανίας, της κορυφαίας υπηρεσίας της χώρας για την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών, προειδοποίησε τους Δανούς ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ο Mølbak ανέφερε συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι πολίτες θα πρέπει να απέχουν από κοινωνικές χειραψίες, αγκαλιές και εκδηλώσεις όπως συναυλίες για πολλούς μήνες ακόμη. Και αυτός όμως τόνισε ότι οι εν λόγω κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να βγαίνει ραντεβού ή να έχει ερωτική ζωή.

«Δεν νομίζω ότι απαγορεύονται οι συναντήσεις καθέ είδους, αλλά μόνο εκείνες με πολλά άτομα. Υπό αυτήν την έννοια, νομίζω ότι είναι εφικτό να έχουμε αυτού του είδους τις επαφές, και ειδικά με έναν σταθερό σύντροφο», εξήγησε ο Mølbak. Μέχρις στιγμής, η Δανία έχει 7.515 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 364 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε κίνδυνο η ζωή του λένε αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Ποιες χώρες έχουν ξεκινήσει την επιστροφή στην κανονικότητα και πώς αίρουν τα μέτρα για τον ιό

ΗΠΑ: 1.433 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Πάνω από 42.000 συνολικά οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης