Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Τα επίμονα συμπτώματα και η νοσηλεία του - Τι είπε ο Τραμπ για τον «φίλο» του

BORIS-TZONSON-ARTHROU

Η παρουσία συμπτωμάτων μετά από 10 μέρες οδήγησε τον Βρετανό πρωθυπουργό  στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις - Την πεποίθησή του ότι ο «φίλος» του θα πάει καλά αφού είναι γερός, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος  - Υπομονή και αποφασιστικότητα ζήτησε η Βασίλισσα από τον βρετανικό λαό

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώτος πρωθυπουργός μίας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που αμφισβήτησε τη μεταδοτικότητα του νέου κορωνοϊού, είναι και ο πρώτος που αναγκάζεται να νοσηλευτεί καθώς παρουσιάζει «επίμονα συμπτώματα», όπως τουλάχιστον αναφέρουν διπλωματικές πηγές της Downing Street. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Τζόνσον βρίσκεται σε νοσοκομείο του NHS στο Λονδίνο, όπου θα παραμείνει για «όσο χρειαστεί».

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. «Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό». Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Coronavirus: Boris Johnson admitted to hospital as the Queen delivers message of hope - BBC News


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Την ίδια στιγμή η Αυτής Μεγαλειότητα, η βασίλισσα Ελισάβετ, απήθυνε διάγγελμα για τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η 93χρονη μονάρχης έχει συνομιλήσει με τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ το παλάτι περίμενε τη στιγμή κορύφωσης της πανδημίας για να στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Η αυτής μεγαλειότητα είπε ότι: «Θα νικήσουμε - και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς», δήλωσε η βασίλισσα στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Η Ελισάβετ Β' ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) «και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν», υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι», δήλωσε.

Oλόκληρο το μήνυμα της βασίλισσας:

«Απευθύνομαι σε εσάς σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Σε μια χρονική στιγμή που έχει διακοπεί η ζωή στη χώρα μας. Μια διακοπή που έφερε θλίψη σε ορισμένους, οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς και τεράστιες αλλαγές στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και τους εργαζόμενους στον τομέα της περίθαλψης και εκείνους που εκτελούν ουσιαστικούς ρόλους, οι οποίοι ανιδιοτελώς συνεχίζουν τα καθημερινά καθήκοντά τους εκτός του σπιτιού για να στηρίξουν όλους εμάς. Σίγουρα το έθνος θα συμφωνήσει μαζί μου ότι αυτό που κάνετε εκτιμάται από όλους και πως κάθε ώρα της σκληρής σας δουλειάς μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή σε πιο φυσιολογικές περιόδους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους από εσάς μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατέψουμε τους ευάλωτους και να σώσουμε πολλές οικογένειες από τον πόνο που αισθάνονται ήδη όσοι έχουν χάσει τους αγαπημένους τους. Μαζί αντιμετωπίζουμε αυτή την ασθένεια και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, τότε θα το ξεπεράσουμε.

Ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια όλοι θα μπορούν να υπερηφανεύονται για το πώς ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόκληση και όσοι έρθουν μετά από μας θα λένε ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς ήταν πολύ ισχυροί. Κι ότι τα χαρακτηριστικά της αυτοπειθαρχίας, της ηρεμίας και της προσήλωσης στο κοινό καλό εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα. Η υπερηφάνεια για το ποιοι είμαστε δεν είναι μέρος του παρελθόντος μας, καθορίζει το παρόν και το μέλλον μας.

Οι στιγμές που το Ηνωμένο Βασίλειο ενώθηκε για να χειροκροτήσει όσους μας φροντίζουν θα μείνουν στη μνήμη ως έκφραση του εθνικού μας φρονήματος και το σύμβολό του θα είναι τα ουράνια τόξα που θα ζωγραφίζουν τα παιδιά.

Σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο, έχουμε δει ιστορίες που ζεσταίνουν την καρδιά των ανθρώπων που ενώνονται για να βοηθήσουν τους άλλους, είτε μέσω της παράδοσης τροφίμων και φαρμάκων, είτε με τη μορφή της έγνοιας για τον γείτονά μας ή με την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας επιχειρήσεων για να βοηθήσουν στην προσπάθεια ανακούφισης.

Αν και η απομόνωση μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη, πολλοί άνθρωποι όλων των θρησκειών αλλά και καμίας θρησκείας ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να μειώσουμε ταχύτητα, να κάνουμε μια παύση και να συλλογιστούμε, μέσω της προσευχής ή του διαλογισμού.

Αυτό το διάγγελμα μου θυμίζει το πρώτο που έκανα το 1940, με τη βοήθεια της αδελφής μου. Εμείς, σαν παιδιά, μιλούσαμε από εδώ στο Γουίνσδορ σε παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για δική τους ασφάλεια. Και σήμερα, για ακόμα μια φορά, πολλοί θα αισθανθούν μια οδυνηρή αίσθηση αποχωρισμού από τους αγαπημένους τους. Αλλά τώρα, όπως και τότε, γνωρίζουμε βαθιά, ότι αυτό είναι το σωστό να πράξουμε. Αυτή τη φορά γινόμαστε ένα με όλα τα έθνη ανά την υφήλιο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη μας συμπόνια για να επουλώσουμε τις πληγές. Θα πετύχουμε - και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας.

Θα πρέπει να βρούμε παρηγοριά στο γεγονός ότι ενώ ίσως θα χρειαστεί να υπομείνουμε ακόμη πολλά, οι καλές μέρες θα επιστρέψουν. Θα είμαστε και πάλι μαζί με τους φίλους μας, θα είμαστε και πάλι με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε και πάλι».

Ειδήσεις σήμερα:

Στη «δίνη του κυκλώνα» οι ΗΠΑ με πάνω από 1.200 νεκρούς από τον κορωνοϊό σε ένα 24ωρο

Τραμπ: Το επόμενο διάστημα θα υπομείνουμε την κορύφωση της πανδημίας

Πάνω από 68.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό και 1,25 εκατ. κρούσματα σε 191 χώρες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Μάρκος

Τελικά δεν τον έσωσε το "τουρκικό γονίδιο" του; Που τόσο διαφήμιζε ο Ερντογάν;;;

Αν κλοτσισει τον κουβα

Ειναι σοβαρα τα πραγματα αν δεν την γλυτωσε ουτε ο πρωθ της αγγλιας

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ !! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ''ΒΑΡΥΜΑΓΚΕΣ '' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ! ΟΤΑΝ ''ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ'' ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΟΛΟΥ ΕΣΑΣ !!!!

Συνωμοσιολάγνος

Η ανο(η)σία της αγέλης και τα τελικά της αποτελέσματα (χιλιάδες θάνατοι σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα) στις χώρες που εφαρμόστηκε είναι η καλύτερη απάντηση του ιού στις συνωμοσιολογικές αμοιβάδες!

Νικος

Και για να απαντήσω στο δικό μου ερώτημα σε σχέση με την παρακρουση για τον κορωνοιο, έως τις 25 Μαρτίου είχαν πεθάνει παγκοσμίως γύρω στις 20000 άτομα λόγω Κορωνοιου, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία, ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΟΝΟ είχαν πεθάνει 23000 άτομα λόγω εποχικής γρίπης. Εντάξει μπορεί το ότι ο ιός είναι άγνωστος, να δικαιολογεί εν μέρει τον πανικό, αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να συγκρίνω τα μηδενικά μέτρα για τη διασπορά της γρίπης με το πλανητικό μαντρωμα για τον κορωνοιο. Ακόμα και διπλάσια να ήταν τα θυματα από τη γρίπη, δεν θα δικαιολογούσαν τέτοια κινητοποίηση.

Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε

αλλά εγώ δεν ανησυχώ. γιατι προδιαγράφεται μια win-win situation. Γιατί αν επιζήσει όπως προδιαγράφεται θα μείνει λόγω των επιπλοκών που παρουσιάζει ζαβός και θα αδειάσει τη γωνιά της κυβέρνησης, και αν το άλλο θα ανασάνει τουλάχιστον η Αγγλία. 5000 είναι οι συνάνθρωποι που έστειλε στον θάνατο με την ηλίθια ανικανότητα του. Ούτε ο Πουλακις δεν θα ήταν τόσο ανίκανος.

Δεν πάθαμε αμνησία

Η Ελισάβετ είναι γλυκύτατη. Τόσο που ξεχνάμε πως είναι η ίδια που αρνιόταν επίμονα να δώσει χάρη στα καταδικασμένα παληκάρια της ΕΟΚΑ στην Κύπρο και που τελικά πέθαναν στην αγχόνη. Δηλαδή η γλυκύτατη γιαγιούλα είναι ένα γλυκύτατο σιχαμερό κτήνος βαμμένο στο αίμα Ελλήνων νέων.

............

Συμφωνώ

Ελλας

Σωστότατος! Επίσης μου αρέσει που έβαλαν ολόκληρο το λόγο της να τον διαβάσουμε να μάθουμε πόσο ωραίοι είναι οι εγγλέζοι.

Ακριβώς. Δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε

Μια αιμοβόρος γρια που καμουφλαρεται πίσω από μάσκα. Τα νύχια της είναι βαμμενα με αίμα. Ο,τι είναι η Αγγλία σήμερα το οφείλει στην αποικειοκρατια της όπου έγδαρε και λεηλάτησε κυριολεκτικά όλους τους λαούς που μόλυνε σαν παράσιτο. Και να μην ξεχνάμε: Οι Αγγλοι ήταν και είναι μπλεγμένοι σε όλους τους πολέμους των τελευταίων εκατονταετιων. Και στον Β ΠΠ αν δεν ήταν οι Αμερικανοί, οι Αγγλοι θα μιλούσαν σήμερα γερμανικά. Αν τους απαριθμήσω δεν φτάνει το μέγεθος του σχολίου. Η κάνω λαθος; Βεβαία δεν μπορεί να καταδικάσει κανείς έναν ολόκληρο λαό γιατι του έτυχε μια τέτοια μέγαιρα. Αλλα από την άλλη, αφού την δέχονται και την ανέχονται δείχνει τι πάστα είναι.

Fake news

Ψέμματα για να κερδίσει τη συμπάθεια του λαού για τους τραγικούς χειρισμούς του στην πανδημια

Περαστικά σου!

Ελπίζω ο Μπόρις να γίνει σύντομα καλά διότι, ως Έλληνες, του είμαστε όλοι υπόχρεοι που έβγαλε την τουρκόφιλη Βρετανία από τα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ σε μιά τόσο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΣΔΠ

Μάλιστα, ελπίζω να γνωρίζετε πως ο παππούς του κυρίου, ήταν Τούρκος! Απλά άλλαξε το όνομά του...

ΜΊΚ

Αυτό δεν ήθελε; Αν τη γλυτώσει και αποκτήσει ανοσία, θα παραμείνει επικεφαλής της "αγέλης".

kolotoures

Η ανο(η)σία της αγέλης του λαϊκισμού....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης