Κορωνοϊός: Έφτασε και στο μακρινό και απομονωμένο Μπουτάν ο ιός - Ένα κρούσμα

Κορωνοϊός: Έφτασε και στο μακρινό και απομονωμένο Μπουτάν ο ιός - Ένα κρούσμα

Κορωνοϊός: Πρόκειται για 76χρονο που έφτασε στο Μπουτάν από την Ινδία - 16χρονος προστέθηκε στον κατάλογο των κρουσμάτων στην Αυστραλία και το σχολείο του θα παραμείνει κλειστό - Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν στους εργαζόμενούς τους στην Ουάσινγκτον να εργάζονται από το σπίτι

coronavirus
Το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, σε έναν Αμερικανό τουρίστα.

Ο 76χρονος άνδρας έφτασε στις 2 Μαρτίου στο Μπουτάν από την Ινδία. Διακομίστηκε χθες Πέμπτη όπου οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, ανακοίνωσε στο Facebook το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού του Μπουτάν Λοτάι Τσέρινγκ.

Ο ασθενής αναχώρησε από την Ουάσινγκτον στις 18 Φεβρουαρίου και βρισκόταν στην Ινδία από τις 21 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Μπουτάν έχουν εντοπίσει περίπου 90 ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή στη χώρα. Κάποιοι από αυτούς τέθηκαν σε καραντίνα, αν και κανένας δεν παρουσιάζει συμπτώματα προς το παρόν.

Πρώτο κλείσιμο σχολείου στην Αυστραλία - 16χρονος μαθητής προστέθηκε στον κατάλογο των περίπου 60 κρουσμάτων

Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν εντολή για πρώτη φορά να κλείσει σχολείο σήμερα, καθώς 16χρονος μαθητής που φοιτά σε αυτό έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε ότι το κόστος της περίθαλψης των ασθενών ενδέχεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (589 εκατ. ευρώ).

Ο Μόρισον είπε πως προέτρεψε με επιστολή του τις πολιτειακές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ένα ταμείο ειδικού σκοπού με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 1 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας για να χρηματοδοτηθεί η περίθαλψη των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, προειδοποιώντας πως το ποσό αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί ότι δεν επαρκεί.
coronavirus_closed_schools

Οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 60 κρούσματα του κορωνοϊού και δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, καθώς η κυβέρνηση του Μόρισον δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας εκτιμούσε στα τέλη του Φεβρουαρίου πως είναι πιθανή παγκόσμια πανδημία. Σήμερα, αναφέρθηκε στα πιθανά κόστη της περίθαλψης των ασθενών για πρώτη φορά.

«Η εκτίμησή μας (...) αυτή τη στιγμή είναι πως [το κόστος] θα μπορούσε να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας. Ελπίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό. Αλλά ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο», είπε ο Μόρισον.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι φορείς του κορωνοϊού μολύνθηκαν στο εξωτερικό, η ασθένεια πλέον εξαπλώνεται μέσα στη χώρα.

Ένας 16χρονος μαθητής στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, προστέθηκε στον κατάλογο των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έδωσε εντολή να κλείσει το γυμνάσιο αρρένων όπου φοιτά, το Epping Boys High School, στο βόρειο τμήμα της πόλης, για τουλάχιστον μία ημέρα. Υγειονομικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν τους σχεδόν 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς του να τεθούν σε απομόνωση τουλάχιστον ως το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναμένεται εξάλλου να δώσει στη δημοσιότητα σύντομα στοιχεία για το πακέτο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που ετοιμάζει για να αμβλυνθεί το πλήγμα της επιδημίας στην οικονομία.
coronavirus_usa

Οι εταιρείες Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν στους εργαζόμενούς τους στην πολιτεία Ουάσινγκτον να εργάζονται από το σπίτι

Οι εταιρείες Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν πλέον στους εργαζόμενούς τους στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ να εργάζονται από το σπίτι, αν αυτό είναι δυνατό, καθώς περισσότεροι από 180 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα.

Από τους 12 νεκρούς που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω της ασθένειας covid-19, οι 11 ήταν στην πολιτεία Ουάσινγκτον και ένας στην Καλιφόρνια, η οποία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Συνιστούμε στους εργαζόμενούς μας που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους να το κάνουν ως τις 25 Μαρτίου», ανέφερε ο Κερτ ΝτελΜπίνι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

«Τα μέτρα αυτά θα εγγυηθούν την ασφάλειά μας και θα καταστήσουν επίσης τα γραφεία μας πιο ασφαλή για όσους πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Ρίτσμοντ, προάστιο του Σιάτλ.

Η Amazon που διαθέτει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στο Σιάτλ και την πόλη Μπέλβιου έκανε τις ίδιες συστάσεις προς τους εργαζόμενούς τους «μέχρι το τέλος του μήνα», επεσήμανε εκπρόσωπος της κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.

Η Google επίσης κάλεσε τους εργαζόμενούς της στην πολιτεία Ουάσινγκτον να εργάζονται από το σπίτι τους.

Στο Σαν Φρανσίσκο η Lyft, μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων, ζήτησε χθες Πέμπτη από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού ενημερώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο εν λόγω υπάλληλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όμως «ενεργούμε βάσει των συστάσεων του CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) και για προληπτικούς λόγους ζητάμε από τους εργαζόμενούς μας στο Σαν Φρανσίσκο να εργαστούν από το σπίτι τους για το υπόλοιπο της εβδομάδας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Την Κυριακή το Twitter (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο) επίσης ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει τις μέγιστες προφυλάξεις» και για τον λόγο αυτό «συνιστά σε όλους τους εργαζόμενούς της σε όλο τον κόσμο να εργάζονται από το σπίτι τους, αν μπορούν».

Διαβάστε επίσης: 

Ο κορωνοϊός χτυπά την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος - Οι ακυρώσεις και τα λουκέτα

Κορωνοϊός: Κλειστά σχολεία σε 13 χώρες - Πάνω από 290 εκατ. παιδιά στα σπίτια τους

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.300 θάνατοι - Πλησιάζουν τα 100.000 τα κρούσματα ανά τον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης