Κορωνοϊός - Ιταλία: Στους 148 οι νεκροί - 41 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στους 148 οι νεκροί - 41 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ιταλία φτάνουν στα 3.858, από τα οποία τα 414 έχουν αναρρώσει από τον ιό - €7,5 δισ. για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε, διαθέτει η ιταλική κυβέρνηση

italy-coronavirus-0
Αυξάνονται τα θύματα στην Ιταλία από τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση των ιταλικών αρχών την Πέμπτη, τη ζωή τους έχουν χάσει 148 άτομα (41 τις προηγούμενες 24 ώρες), ενώ προέκυψαν άλλα 769 κρούσματα στο ίδιο διάστημα.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη γειτονική χώρα φτάνουν στα 3.858, από τα οποία τα 414 έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Σημειώνεται πως οι 1.790 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα του κορωνοϊού, με τα 351 εξ αυτών να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ άλλα 1.155 βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

"Πρόκειται για ποσά με τα οποία θα στηρίξουμε τα ιταλικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά μέτρα. Παράλληλα, ενισχύεται οικονομικά και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης