Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τη βραβευμένη με Νόμπελ Μαλάλα

Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τη βραβευμένη με Νόμπελ Μαλάλα

 Η 22χρονη Μαλάλα ανήρτησε φωτογραφία στο Instagram, όπου απεικονίζεται η ίδια και η Τούνμπεργκ να κάθονται η μία δίπλα στην άλλη σε ένα παγκάκι - Στη λεζάντα γράφει  «Σε ευχαριστώ, @gretathunberg» 

_111029635_malala
Έχουν ένα κοινό: και οι δύο δίνουν τον αγώνα τους. Η μια για την προστασία του περιβάλλοντος και η άλλη για τα δικαιώματα των γυναικών. Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ συναντήθηκε με την κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Kαι οι δυο τους πόζαραν για χάρη του φωτογραφικού φακού.

Η Γιουσαφζάι σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η 22χρονη ανήρτησε μια φωτογραφία στο Instagram, όπου απεικονίζεται η ίδια και η Τούνμπεργκ να κάθονται η μία δίπλα στην άλλη σε ένα παγκάκι. Στη λεζάντα γράφει: «Σε ευχαριστώ, @gretathunberg» και διακρίνεται κι ένα emoji καρδιά.

Η 17χρονη Τούνμπεργκ βρίσκεται στη Βρετανία για να συμμετάσχει σε μια κινητοποίηση μαθητών στο Μπρίστολ την Παρασκευή.

Και οι δύο κοπέλες έγιναν παγκοσμίως γνωστές, αφού πρωτοστάτησαν σε εκστρατείες για πολύ σημαντικούς σκοπούς: την κλιματική αλλαγή και την εκπαίδευση των γυναικών.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για να συζητήσουν την ακτιβιστική δράση τους στην αίθουσα Lady Margaret, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Τούνμπεργκ συνομίλησε, επίσης, με φοιτητές σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις μορφές διαμαρτυρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης