Γερμανία: Γιατί ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν ήταν καλοδεχούμενος στην κηδεία του Σιράκ;

Γερμανία: Γιατί ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν ήταν καλοδεχούμενος στην κηδεία του Σιράκ;

Υπήρξε παρεξήγηση με το Ελιζέ;

sirak_teleti_2
Οργισμένος είναι ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε πρόσκληση από το Ελιζέ για να παραστεί στην κηδεία του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ.

Για τον Σρέντερ, ο Σιράκ ήταν ένας «φίλος», τον οποίο «εκτιμούσε προσωπικά». Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας ήθελε να μεταβεί στο Παρίσι και πει το ύστατο χαίρε στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, ωστόσο, όπως επισημαίνουν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ, η θέση του ήταν κενή...

Σύμφωνα με το γραφείο του 74χρονου Σοσιαλδημοκράτη, ο Σρέντερ είχε πράγματι ζητήσει πρόσκληση - αλλά το τμήμα πρωτοκόλλου του Μεγάρου των Ηλυσίων απέρριψε το αίτημά του, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το Μέγαρο των Ηλυσίων πρόβαλε το επιχείρημα ότι υπήρχε περιορισμένος χώρος στην εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου, εκεί όπου τελέστηκε σήμερα η νεκρώσιμη ακολουθία. Συνεπώς, ο αριθμός των συμμετεχόντων έπρεπε να περιοριστεί αυστηρά.

Ωστόσο, η εκδοχή που δίνει το γραφείο του Σρέντερ έρχεται σε αντίθεση με αυτή των Γάλλων:

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων διευκρινίστηκε σήμερα ότι δεν είχαν αποσταλεί επίσημες προσκλήσεις για την τελετή. Άρα πρόκειται μάλλον για παρεξήγηση: στην εκκλησία υπήρχε μία θέση για τον Σρέντερ, όπως γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Ο Σιράκ διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 1995 έως το 2007 και ο Σρέντερ βρισκόταν στην Καγκελαρία της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005. Οι δύο ηγέτες είχαν στενή συνεργασία για διάφορα θέματα. Το 2003, αρνήθηκαν να εμπλακούν στρατιωτικά στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης