Σεισμός στην Αλβανία: Δύσκολη νύχτα μετά τα 5,6 Ρίχτερ

Σεισμός στην Αλβανία: Δύσκολη νύχτα μετά τα 5,6 Ρίχτερ

Ο σεισμός  έγινε αισθητός σε Ήπειρο, Κέρκυρα: Εκατόν πέντε άνθρωποι  τραυματίστηκαν από τις δύο  σεισμικές δονήσεις 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  - Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές 7 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές 

000_1KH85O
Δύσκολη νύχτα περνούν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία, από τις οποίες περισσότερα από εκατό άτομα τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας 105 άτομα τραυματίσθηκαν και από αυτούς οι 74 μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στα νοσοκομεία στα Τίρανα και το Δυρράχιο.

Ο υπουργός Άμυνας Ολτα Χάτσκακα, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, ανακοίνωσε πως 7 κτίρια υπέστησαν ζημίες στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν ρωγμές και ζημιές σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στο Δυρράχιο, στο Φιέρι και στο Ελμπασάν.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως σε ορισμένα σχολεία υπάρχουν ρωγμές αλλά τα μαθήματα θα συνεχισθούν κανονικά την Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθοδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, όπως αναφέρει ο Τύπος. 

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν οι πιο ισχυρές τα τελευταία 20 με 30 χρόνια, υπογραμμίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ. 

Κλείσιμο
Οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ήταν 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.Το επίκεντρο εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιοχές της Ηπείρου, αλλά και στην πόλη των Ιωαννίνων.  Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Σκόπια αλλά και στις γειτονικές περιοχές της Ιταλίας.

Σεισμός στην Αλβανία

Βίντεο ντοκουμέντο από τον σεισμό στην Αλβανία



Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην κοινότητα Χελμές κατέρρευσαν δέκα κτίρια. Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα.

Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτήρια στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

seis1
seis2

alvania





Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 5 Ρίχτερ. 
defteros_seismos

Σοβαρές ζημιές σε κτήρια

Οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις απεικονίζουν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και ειδικά στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων.




.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης