Τα «τρεμάμενα» γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ

Τα «τρεμάμενα» γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ

Παρακολούθησε καθιστή την ορκωμοσία της νέας υπουργού Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ

agelas
Δουλεύοντας πυρετωδώς θα γιορτάσει τα τα 65α γενέθλιά της η Άνγκελα Μέρκελ.

Σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος έχει την τιμητική της. Όμως δεν έχει καιρό για χάσιμο. Παρακολούθησε καθιστή την ορκωμοσία της νέας υπουργού Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ προκειμένου να αποφύγει το δημόσιο τρέμουλο.

Η Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει φέτος και μία προσωπική κρίση. Να πείσει τους Γερμανούς ότι είναι καλά στην υγεία της και να επιβλέπει την λειτουργία του κόμματός του μετά τον διορισμό της Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ στο υπουργείο Άμυνας. Αν αποχωρήσει η Ανεγκρέτ από την προεδρία του CDU=- όπως φημολογείται- τότε θα πρέπει να υπάρξει διάδοχος που να είναι στη «γραμμή» Μέρκελ.

«Στην ηλικία των 65 ετών πολλοί είναι αυτοί που συνταξιοδοτούνται. Η Μέρκελ όμως δε έχει χρόνο για χάσιμο», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Μorgenpost» και προσθέτει:

«Το τρίτο δημόσιο τρέμουλο της Γερμανίδας καγκελαρίου αλλά και η εικόνα της να ακούει καθιστή τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας στην τελετή υποδοχής δύο ξένων ηγετών αποδυναμώνουν στα μάτια των συμπολιτών της».

«Επί 14 χρόνια στην Καγκελαρία, η Μέρκελ βρέθηκε αντιμέτωπη με οικονομική κρίση, κρίση του ευρώ, κρίση προσφύγων, την πιο σοβαρή κρίση στη διάρκεια της θητείας της.

«Ο Καγκελάριος πρέπει να παραδεχτεί ότι το σώμα της δεν κάνει πάντα αυτό που σκέφτεται. Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας τρέμει και μαζί τρέμει το κόμμα της αλλά και ο μεγάλος συνασπισμός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης