Τραμπ: Το Ιράν παίζει με τη φωτιά

Τραμπ: Το Ιράν παίζει με τη φωτιά

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δέχεται τις θέσεις της Τεχεράνης για το όριο στα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού

21319489
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι το Ιράν «παίζει με τη φωτιά», μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι δεν υπερέβη το όριο που της είχε επιβληθεί ως προς τα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού που δικαιούται να διαθέτει εντός των ορίων της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία υπεγράφη το 2015.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο εάν έχει κάποιο μήνυμα να απευθύνει στην ιρανική ηγεσία, ο Ρεπουμπλικάνος απάντησε ότι η Τεχεράνη ξέρει πολύ καλά τι κάνει και την προειδοποίησε ότι «παίζει με τη φωτιά».

Νωρίτερα, η αμερικανική προεδρία είχε ήδη αντιδράσει στην ιρανική ανακοίνωση, τονίζοντας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα» και επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή της να συνεχίσει την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» που εφαρμόζει στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Τραμπ εξάλλου ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα και δεύτερο δελτίο Τύπου για το θέμα, στο οποίο ενημερώνει ότι ο αμερικανός πρόεδρος συζήτησε για την εξέλιξη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης