Η Μέρκελ τρέμει και προκαλεί... νευρικό κλονισμό στους Γερμανούς και την διεθνή κοινότητα

Η Μέρκελ τρέμει και προκαλεί... νευρικό κλονισμό στους Γερμανούς και την διεθνή κοινότητα

Όλοι αναρωτιούνται τι έπαθε η καγκελάριος και άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα - Τι λένε ειδικοί γιατροί και τι οι δημοσιογράφοι που την ακολουθούν επί χρόνια για την υγεία της

germania_ar
Σε... νευρικό κλονισμό βρίσκονται οι Γερμανοί ένα 24ωρο μετά το ανεξέλεγκτο τρέμουλο της Μέρκελ on camera, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος έδειχνε παντελώς αδύναμη και τους ειδικούς να απορούν εάν πράγματι αυτό που της συνέβη οφείλεται σε αφυδάτωση ή πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Το βίντεο με τη Μέρκελ σαν να την διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν επί ένα λεπτό την ώρα που άκουγε τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας στο Βερολίνο έκανε χθες το γύρο του κόσμου. Οι συμπολίτες της πάντως δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. «Ποτέ άλλοτε οι Γερμανοί δεν είχαν ξαναδεί έτσι τη Μέρκελ», υποστηρίζουν Γερμανοί δημοσιογράφοι που την συνοδεύουν στα ταξίδια της.

Меркель затряслась на встрече с Зеленским


Την ίδια ώρα, Γερμανοί ειδικοί καθησυχάζουν την διεθνή κοινότητα υποστηρίζοντας ότι αυτό που συνέβη στην 64χρονη «Mutti» δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Εξάλλου είχε βιώσει ανάλογα περιστατικά και στο παρελθόν.

Ωστόσο, παραμένει ένα ερωτηματικό πίσω από τα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα αδυναμίας του Καγκελαρίου. Ορισμένοι φοβούνται ότι κάτι κακό της συμβαίνει.

Κλείσιμο
Το βίντεο που την δείχνει αδύναμη, να μην μπορεί να ελέγξει το διάχυτο τρέμουλο σε όλο της το σώμα στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Ουκρανίας Βολιντίμιρ Ζελένσκι ενισχύει τις υποψίες ότι κάτι τρέχει με την υγεία της.

Σήμερα πάντως, το πρόγραμμα της καγκελαρίου δεν αλλάζει.

«Γιατί τρέμει η Μέρκελ; Μήπως κουράστηκε πολύ; Τι κρύβεται πίσω από το έντονο τρέμουλο που εμφάνισε χθες στο Βερολίνο σχεδόν επί ένα λεπτό;», διερωτάται ο γερμανικός Τύπος.

Angela Merkel appeared unsteady


Καθησυχαστικοί πάντως εμφανίστηκαν οι γιατροί που σχολίασαν αυτό που είδαν στο βίντεο επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα νευρολογικής φύσεως. Το διάχυτο τρέμουλο δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί, τόνισαν.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Bild», Ραλφ Σούλερ, που συνοδεύει την Μέρκελ στα ταξίδια της, σχολίασε την χθεσινή της εμφάνιση την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας: «Άρχισε να τρέμει από πάνω μέχρι κάτω και το πρόσωπό της ήταν σφιγμένο... Ποτέ δεν την είχα δει έτσι! Παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις, τις μακρινές πτήσεις, τα 16ωρα στη δουλειά, τα νυχτερινά συνέδρια και το συνεχές άγχος », δηλώνει .

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Μέρκελ είχε βιώσει και παλαιότερα ανάλογες καταστάσεις σε περιόδους ζέστης. Η αφυδάτωση είναι μέχρι στιγμής η επικρατέστερη αιτία του διάχυτου τρέμουλου, όπως άλλωστε άφησε να εννοηθεί και η ίδια η καγκελάριος δηλώνοντας ότι αφού ήπιε τρία ποτήρια νερό, ένιωσε πολύ καλύτερα.

Ο Γιάκομπ Μπέργκερ, γενικός γιατρός και πρόεδρος της Βαυαρικής Ομοσπονδίας Ιατρών, υποστηρίζει ότι το σύντομο σε διάρκεια τρέμουλο της Μέρκελ οφείλεται πιθανότατα σε αφυδάτωση: «Στο Βερολίνο έχει ζέστη. Και μια γυναίκα όπως η Μέρκελ έχει σίγουρα έναν μάλλον αγχωτικό τρόπο ζωής».

Ο ίδιος αποκλείει το ενδεχόμενο νευρολογικής ασθένειας: «Οι νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον αποκλείονται στην περίπτωση αυτή γιατί το τρέμουλό της ήταν ισχυρό. Ο τρόμος του Πάρκινσον, είναι πιο ασθενής », εξηγεί.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινείται και ο γιατρός Αμάρ Γκουζί, επισημαίνοντας πως η αφυδάτωση είναι μία κατάσταση όπου το σώμα στερείται ηλεκτρολυτών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχει ζέστη. Οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς με καρδιακά νοσήματα αλλά και τα παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», τονίζει.

angela-merkel-tremei-dyo



«Προσευχήθηκα στο Θεό για τη Μέρκελ»

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Andij Melnyk, που ήταν παρών στη χθεσινό συμβάν δήλωσε στην εφημερίδα «Bild»:
«Στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου, νόμιζα ότι έφταιγε ο αέρας. Τότε προσευχήθηκα και ζήτησε από τον καλό Θεό να είναι καλά η καγκελάριος. Λίγο μετά, ήταν ευτυχώς και πάλι σε φόρμα», είπε.

angela-merkel-tremei-tessera
angela-merkel-tremei-tria



Υπήρχαν ήδη δύο παρόμοια περιστατικά

Το 2014, η Μέρκελ είχε διακόψει μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος εξαιτίας αδιαθεσίας, που οφειλόταν σε αφυδάτωση. Επιπλέον, είχε εμφανίσει παρόμοιο τρέμουλο εξαιτίας της ζέστης στη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μεξικό. Η αιτία του τρέμουλου ήταν και τότε αφυδάτωση.

«Δεν είναι απίθανο ότι το τρέμουλο της Μέρκελ θα μπορούσε να αποδοθεί σε αφυδάτωση», επισημαίνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλεξάντερ Σούλτσε, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμβούργου «Eppendorf».

«Αυτό μοιάζει με κυκλοφορικό πρόβλημα», προσθέτει.

Κι ένας νευρολόγος του Βερολίνου, ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι πράγματα το τρέμουλο της Μέρκελ παραπέμπει σε κυκλοφορικό πρόβλημα.

Δείτε βίντεο: Άνγκελα Μέρκελ: Οι σπασμοί, τα σενάρια και οι γνώμες των ειδικών για την υγεία της
Άνγκελα Μέρκελ: Οι σπασμοί, τα σενάρια και οι γνώμες των ειδικών για την υγεία της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης