Βίντεο: Δείτε την Μέρκελ να τρέμει δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο

Βίντεο: Δείτε την Μέρκελ να τρέμει δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο

Η καγκελάριος άρχισε να τρέμει ολόκληρη, καθώς την έπιασε κρίση - Το σώμα της δονείται, ενώ σφίγγει τα χείλη και φαίνεται να ιδρώνει - Αμέσως μετά συνήλθε πλήρως και δεν διέκοψε στιγμή το πρόγραμμά της - Ήπια 2-3 ποτήρια νερό και είμαι εντάξει, είπε η ίδια αργότερα

angela-merkel-tremei-dyo
Ανησυχία προκάλεσε η εικόνα της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να τρέμει κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής, νωρίτερα σήμερα, του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της Καγκελαρίας.

Η καγκελάριος στέκονταν δίπλα στον κ. Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, όταν ξαφνικά, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, άρχισε εμφανώς να τρέμει.

Τα γερμανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η καγκελάριος άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα, καθώς το σώμα της φαινόταν να δονείται από τους ώμους προς τα κάτω και έσφιγγε τα χείλη της. Φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το τρεμάμενο σώμα της. Στην αρχή είχε τα χέρια της σταυρωμένα μπροστά της, ενώ στη συνέχεια τα άφησε να πέσουν, στα δευτερόλεπτα που στέκεται δίπλα στον ουκρανό πρόεδρο.

Меркель затряслась на встрече с Зеленским


Αμέσως μόλις το επεισόδιο αυτό ολοκληρώθηκε, η Μέρκελ φαίνεται αμέσως καλύτερα και συνέχισε το πρόγραμμά της κανονικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δεν χρειάστηκε να επέμβει κανένας από τους συνεργάτες της, ενώ επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της.

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά». Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι θέλησε να ανατειευτεί: «Στεκόμουν δίπλα της και, πιστέψτε με, ήταν ασφαλής».



Angela Merkel appeared unsteady



Οι πληροφορίες από την καγκελαρία μιλούν για επεισόδιο αφυδάτωσης, που δεν ήταν σοβαρό και αντιμετωπίστηκε αμέσως, ενώ η Bild αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο για κάποια επιληπτική κρίση, ακόμα και ελαφριάς μορφής. 

«Ανησυχία για την Καγκελάριο», γράφει το γερμανικό δίκτυο «ntv» αναφερόμενο στο τρέμουλο της Μέρκελ. «Κάτω από τον καυτό ήλιο κι ενώ άρχισε να ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας, το σώμα της Άνγκελα Μέρκελ άρχισε να τινάζεται ξαφνικά... Όταν τελείωσε ο ύμνος, η Μέρκελ έδειχνε ότι επανήλθε», προσθέτει.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, που κλείνει τα 65 της χρόνια τον επόμενο μήνα, έχει αισθανθεί ξανά άσχημα παλαιότερα κάτω από τον ήλιο, επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για το περιστατικό.

Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά πάντως που η Ανγκελα Μέρκελ «καταρρέει» μπροστά σε δημοσιογράφους, καθώς τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ έδινε συνέντευξη στο γερμανικό δίκτυο ZDF, ένιωσε ζαλάδα. Διέκοψε την συνέντευξη, αποσύρθηκε για λίγο, είπε ένα ποτήρι νερό και δέκα λεπτά αργότερα επανήλθε. «Η καγκελάριος δεν αισθανόταν καλά, στη συνέχεια όμως όταν ήπιε κι έφαγε κάτι , συνέχισε τη συνέντευξη», είχε πει τότε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως μεταδίδει το Associated Press εξάλλου, οι νόμοι περί προσωπικών δεδομέων είναι πολύ αυστηροί στην Γερμανία και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση της υγεία της.

angela-merkel-tremei-dyo
angela-merkel-pente
angela-merkel-tremei-tessera
angela-merkel-tremei-tria


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης