Γυμνόστηθες Femen διαμαρτυρήθηκαν για τις 60 γυναίκες που δολοφονήθηκαν φέτος στη Γαλλία

Γυμνόστηθες Femen διαμαρτυρήθηκαν για τις 60 γυναίκες που δολοφονήθηκαν φέτος στη Γαλλία

Σύμφωνα με στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων περίπου 220.000 γυναίκες έχουν πέσει θύμα οικογενειακής βίας από τις αρχές του 2017 με 130 εξ αυτών να έχουν δολοφονηθεί

femen-new1
Γυμνή διαμαρτυρία για τις δεκάδες δολοφονίες γυναικών στη Γαλλία από τις αρχές του έτους πραγματοποίησαν γυμνόστηθα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας των Femen στο Παρίσι.

Περίπου 60 μέλη των Femen ανέβηκαν, την Πέμπτη, στα βάθρα που βρίσκονται μπροστά στο Παλαί Ρουαγιάλ, «Το Παλάτι των Καρδιναλίων» που βρίσκεται απέναντι από τον Λούβρο και στο οποίο στεγάζονταν βασιλείς και εξέχουσες προσωπικότητες της Γαλλίας στο 1ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα μέλη των Femen είχαν γράψει στα στήθη τους τα ονόματα και τις συνθήκες δολοφονίας των περίπου 60 γυναικών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του έτους στη Γαλλία.

Paris : action des Femen aux colonnes de Buren


Οι γυμνόστηθες διαδηλώτριες κατήγγειλαν τη γαλλική κυβέρνηση για αδιαφορία φωνάζοντας συνθήματα όπως «σταματήστε τις γυναικοκτονίες» και «δολοφονημένες γυναίκες, αδιαφορία της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων περίπου 220.000 γυναίκες έχουν πέσει θύμα οικογενειακής βίας από τις αρχές του 2017 με 130 εξ αυτών να έχουν δολοφονηθεί είτε από τους συζύγους είτε από τους πρώην συντρόφους τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης