Βρετανία: Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο ιδρυτής της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς

Βρετανία: Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο ιδρυτής της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς

Ο Τόμι Ρόμπινσον κατεβαίνει στη βορειοδυτική περιοχή της Αγγλίας ως ανεξάρτητος

british_robin
Ο ιδρυτής της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς οργάνωσης, EDL (English Defence League), Τόμι Ρόμπινσον, ο οποίος είχε οριστεί από τον ηγέτη του επίσης ακροδεξιού κόμματος Ανεξαρτησίας, Ukip, Γκέραρντ Μπάτεν, ως σύμβουλος του κόμματος πέρσι, ανακοίνωσε ότι θέτει την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές για την βορειοδυτική περιοχή της Αγγλίας, ως ανεξάρτητος.

Ο Ρόμπινσον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια για δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του, ενώ έχει ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης για εγκλήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν απάτες. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έγινε προς τους οπαδούς του με κωδικοποιημένο μήνυμα μέσω της εφαρμογής Telegram, εφόσον έχει απαγορευτεί από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat.

Η υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος, σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολιτικούς αντιπάλους από εννέα πολιτικά κόμματα που θέτουν επίσης υποψηφιότητα στην περιοχή της βορειοδυτικής Αγγλίας για τις ευρωεκλογές, όπως το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, αλλά και το Ukip, του οποίου είναι σύμβουλος. Στις ευρωεκλογές του 2014 η βορειοδυτική Αγγλία εξέλεξε οχτώ ευρωβουλευτές, τρεις από τους οποίους προέρχονταν από το Ukip.

Με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνει σε περιοχή έξω από το Μάντσεστερ, θρησκευτικοί ηγέτες Χριστιανών, Εβραίων και Μουσουλμάνων υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με βουλευτή του Εργατικού κόμματος, με την οποία καταδικάζουν την παρουσία του και επισημαίνουν ότι οι ακροδεξιές πολιτικές του απόψεις δεν είναι ευπρόσδεκτες στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης