Οργή στη Ζιμπάμπουε μετά τα €140.000 που δόθηκαν για... περούκες δικαστών!

ziba-wigs

Την ώρα που στη Ζιμπάμπουε τα δικαστήρια είναι υποστελεχωμένα, η οικονομία βρίσκεται σε κρίση και το 63% των πολιτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, σύμφωνα με το World Food Programme

Οργή έχει προκαλέσει στη Ζιμπάμπουε η απόφαση των δικαστικών αρχών της χώρας να παραγγείλουν 64 περούκες για δικαστές συνολικού κόστους περίπου 140.000 ευρώ.

Η σφοδρότερη αντίδραση προκλήθηκε από δικηγόρους με το επιχείρημα ότι οι περούκες για τους δικαστές παραπέμπουν σε εποχές αποικιοκρατίας στη χώρα.

Η παραγγελία για τις περούκες έγινε στην επιχείρηση Stanley Ley Legal Outfitter με έδρα το Λονδίνο.

Αντιδράσεις εκφράστηκαν και με αναρτήσεις πολιτών της χώρας στα social media που αμφισβητούν τη χρησιμότητα της απόφασης αυτής την ώρα που στη Ζιμπάμπουε τα δικαστήρια είναι υποστελεχωμένα, η οικονομία βρίσκεται σε κρίση και το 63% των πολιτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, σύμφωνα με το World Food Programme.

«Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι στη Ζιμπάμπουε μιλάμε κατά των αποικιοκρατών αλλά ζούμε πιο αποικιοκρατικά από τους ίδιους τους αποικιοκράτες» δήλωσε δικηγόρος από την πρωτεύουσα της χώρας, Χαράρε.

Η παράδοση με τις περούκες των δικαστών έχει σταματήσει στις περισσότερες δίκες ακόμα και στην Αγγλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης