Brexit: Βυθισμένη στο χάος η Βρετανία μετά το τρίτο «όχι» στην Μέι - Ποιοι ζητούν την παραίτησή της

theressa_ar

Το Ηνωμένο Βασίλειο «παραπατάει» προς μια άτακτη αποχώρηση μετά και την τρίτη «ήττα» της Βρετανίδας πρωθυπουργού - Συλλήψεις και επεισόδια στις διαδηλώσεις στο Λονδίνο - Απειλές κατά βουλευτών που ζητούν νέο δημοψήφισμα

Η Τερέζα Μέι πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας, μετά από τη νέα απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας Αποχώρησης που έκλεισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κρίνει στο κύριο άρθρο της σήμερα Σάββατο η συντηρητική εφημερίδα The Telegraph.

«Πρέπει τώρα να δει -- ή πρέπει να της πουν -- ότι μολονότι μπορεί να συναντηθεί με την ΕΕ και να διαπραγματευτεί την παράταση του Brexit, αυτό είναι το τέλος του δρόμου. Πρέπει κατόπιν να αποχωρήσει, για χάρη του Brexit, του κόμματός της και της ίδιας της δημοκρατίας», διατείνεται το άρθρο γνώμης της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας.

Η Telegraph παραδοσιακά απευθύνεται στα στελέχη και στους υποστηρικτές του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι.

Την Τετάρτη, η Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε τους κοινοβουλευτικούς των Τόρις ότι θα ήταν διατεθειμένη να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρωθυπουργού και της αρχηγού του κόμματος εάν η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνησή της με την ΕΕ, που απεναντίας καταψηφίστηκε χθες, για τρίτη φορά.

Συλλήψεις και μικροεπεισόδια στις διαδηλώσεις στο Λονδίνο για το Brexit

Στις συλλήψεις πέντε προσώπων που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο κέντρο του Λονδίνου, στις οποίες κάλεσαν οργανώσεις και κινήματα που ζητούν να σταματήσει η καθυστέρηση του Brexit, προχώρησε η Μητροπολιτική Αστυνομία, τρεις εξ αυτών για επιθέσεις και διατάραξη της τάξης.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας για να ζητήσουν να προχωρήσει η αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μετά τις ομιλίες, προς το τέλος των συγκεντρώσεων, κάποιοι διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκέντρωση του κόμματος UKIP ενεπλάκησαν σε μικροεπεισόδια με συμμετέχοντες σε άλλες συγκεντρώσεις, αλλά και με αστυνομικούς.

Ο σύμβουλος του κόμματος, Τόμι Ρόμπινσον, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους κατηγόρησε τον Νάιτζελ Φάρατζ, πρώην επικεφαλής του UKIP, ότι δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες και ότι «είναι ακριβώς όπως το κατεστημένο», ενώ την ίδια στιγμή, ο Φάρατζ μιλούσε σε χωριστή συγκέντρωση, σε κοντινή απόσταση.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια είναι ένα από τα πιο λυπηρά και πιο άσχημα κεφάλαια στην ιστορία του έθνους μας» είπε ο Φάρατζ στους δικούς του συγκεντρωμένους.

Τα πιθανά σενάρια για τα επόμενα βήματα του Λονδίνου

Οι επιλογές είναι πλέον λιγοστές για την κυβέρνηση της Μέι.

* Αν το Λονδίνο ζητήσει περισσότερο χρόνο, τότε θα πρέπει αφενός να συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 23 Μαΐου και στη συνέχεια να προτείνει Επίτροπο για την επόμενη Κομισιόν και αφετέρου να συμφωνήσουν σε αυτήν την επέκταση ομοφώνως οι «27» της ΕΕ. Κάθε κράτος -μέλος, ακόμα και η Μάλτα, το Λουξεμβούργο ή η Κύπρος έχει δικαίωμα βέτο.

* Η Τερέζα Μέι μπορεί επίσης να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Το ερώτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι τι θα ζητήσει από την ΕΕ. Το πολιτικό μέλλον της κυρίας Μέι δεν αφορά κανέναν στις Βρυξέλλες.

* Το Λονδίνο μπορεί τελικά να αποχωρήσει από την ΕΕ τα μεσάνυχτα της 12 Απριλίου, δηλαδή στις 23.00 ώρα Βρετανίας, χωρίς καμία συμφωνία. Σε αυτήν την περίπτωση η αποχώρηση θα γίνει με... βρετανική ακρίβεια.

* Κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Λονδίνο ζητούν ήδη και... τέταρτη ψηφοφορία τη Δευτέρα

* Η μονομερής ανάκληση του άρθρου 50 είναι μια ακόμα πιθανότητα

Η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα στη Μεγάλη Βρετανία

«Χάος» βλέπει ο σύνδεσμος γερμανικών βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων DIHK

Η νέα απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας Αποχώρησης που έκλεισαν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε χάος, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ο επικεφαλής του Συνδέσμου των Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), ο Έρικ Σβάιτσερ.

«Το χάος πλέον είναι απόλυτο», έκρινε ο Σβάιτσερ. «Αυτό σημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη παραπατάνε τώρα προς μια μη συντεταγμένη αποχώρηση [της Βρετανίας] από την ΕΕ», πρόσθεσε.

Όλες οι εταιρείες πρέπει να προετοιμαστούν επειγόντως για αυτό το σενάριο, επισήμανε.

«Σε μόλις μερικές ημέρες, απειλούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλή γραφειοκρατία που συνδέεται με το Brexit και την κατεδάφιση των αλυσίδων εφοδιασμού στις οποίες εμπλέκεται το ΗΒ», εξήγησε ο Σβάιτσερ, απηχώντας τις προειδοποιήσεις πολλών ακόμη παραγόντων της βιομηχανίας και του εμπορίου στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

«Επιπλέον, οι γερμανικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν δεκάδες εκατομμύρια τελωνειακές διαδικασίες και δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τελωνειακούς δασμούς σε ετήσια βάση», συμπλήρωσε.

Ειδικά οι εταιρείες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που βασίζονται σε παραδόσεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών από τη μια χώρα στην άλλη, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την προοπτική του λεγόμενου «σκληρού» Μπρέξιτ, όπως και η Airbus, τμήματα των αεροσκαφών της οποίας, όπως τα φτερά, κατασκευάζονται στη Βρετανία.

Ο DIHK εκπροσωπεί 79 γερμανικά βιομηχανικά και εμπορικά επιμελητήρια. Εδρεύει στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Απειλές από ακροδεξιούς σε μέλη του κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ νέου δημοψηφίσματος

Βρετανοί πολιτικοί και στελέχη του προσωπικού του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου γίνονται ολοένα περισσότερο στόχοι προπηλακισμών και απειλών, εν μέσω της οργής μερίδας υποστηρικτών του Brexit διότι η Βουλή των Κοινοτήτων δεν ενέκρινε καμιά συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως χθες Παρασκευή, την ημέρα που αποτελούσε ως πρότινος την προθεσμία για να ολοκληρωθεί το διαζύγιο.

Η βουλεύτρια του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Χάνα Μπαρντέλ ανέφερε μέσω Twitter ότι χθες Παρασκευή είδε μια «μακάβρια» εικόνα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου ακουγόταν μια μπάντα να παίζει και καθώς πέρναγε «είδα κάποιον να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό».

Απευθυνόμενη στα μέλη του κοινοβουλίου την Πέμπτη, η φιλοευρωπαία βουλεύτρια Άννα Σούμπρι τόνισε πως έλαβε ένα μήνυμα από μέλη της άνω Βουλής — της Βουλής των Λόρδων — που περιέγραφε με συγκλονιστικό, κατ' αυτήν, τρόπο πως «μια εργαζόμενη και άλλα μέλη του προσωπικού βρέθηκαν αντιμέτωποι με φτυσίματα και προπηλακισμούς καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους, προφανώς λόγω της πολιτικής κατάστασης».

Απαντώντας στη Σούμπρι, ο πρόεδρος του σώματος Τζον Μπέρκοου επισήμανε ότι έχει ενημερωθεί για τουλάχιστον μία καταγγελία περί «απειλητικής ή προσβλητικής συμπεριφοράς» προς μέλη του κοινοβουλίου και στελέχη του προσωπικού του.

Η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζας Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, σημείωσε πως ο επικεφαλής της ασφάλειας του κοινοβουλίου τη διαβεβαίωσε πως θα λαμβάνονταν «αυξημένα» μέτρα χθες.

Η Σούμπρι, η οποία εναντιώνεται ανοικτά στη συμφωνία αποχώρησης που έκλεισε η Μέι και αποχώρησε από τους Τόρις τον περασμένο μήνα, είναι ένας από τους πιο συχνούς στόχους προσβλητικών σχολίων και απειλών από δεξιούς και ακροδεξιούς που τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ του Μπρέξιτ.

Η αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσιρ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 40χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα στην πόλη Σέφιλντ την Τρίτη, διότι υποπτεύεται πως έκαναν μια σειρά «απειλητικών» αναρτήσεων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον μελών της Βουλής.

«Διενεργούνται έρευνες» για τη «σειρά απειλητικών μηνυμάτων» αυτή, συμπλήρωσε.

Η Σούμπρι, ο Ντέιβιντ Λάμι των Εργατικών [αξιωματική αντιπολίτευση] και άλλοι υποστηρικτές της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Μπρέξιτ ήταν οι στόχοι των απειλών αυτών.

Ο Λάμι ευχαρίστησε την αστυνομία μέσω Twitter. «Δεν είναι ποτέ αποδεκτό σε μια δημοκρατία να απειλείς βουλευτές ότι θα τους δολοφονήσεις με βαλλίστρα επειδή διαφωνείς με τις απόψεις τους», συμπλήρωσε. Συνόδευσε την ανάρτηση με σύνδεσμο προς τη φωτογραφία η οποία εστάλη στους βουλευτές και εικονίζει το όπλο.

Ένα απειλητικό μήνυμα που απευθυνόταν στη Σούμπρι προειδοποιούσε: «Θυμήσου τι έπαθε η Τζο Κοξ και πρόσεχε», έγραψε η εφημερίδα The Independent.

Η βουλεύτρια των Εργατικών Τζο Κοξ, που τασσόταν υπέρ της ΕΕ και υπέρ της μετανάστευσης, δολοφονήθηκε το 2016 από οπαδό της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, με ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η Σούμπρι κατηγόρησε την Μέι ότι ενθαρρύνει τις εκδηλώσεις οργής εναντίον των πολιτικών, επειδή την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός δήλωσε απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους πως κατανοεί απόλυτα πως «έχετε κουραστεί από τα πολιτικά παιγνίδια» πριν προσθέσει «είμαι μαζί σας. Το κοινοβούλιο έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγει το να κάνει μια επιλογή».

Η Σούμπρι κατήγγειλε μέσω Twitter πως η δήλωση αυτή της Μέι ήταν η πιο «ανέντιμη» και «διχαστική» που «έχει κάνει ποτέ πρωθυπουργός».

Δεκάδες κοινοβουλευτικοί ζήτησαν τον Ιανουάριο προστασία από την αστυνομία, μπροστά στο ολοένα πιο άσχημο κλίμα που διαμορφώνεται, εξαιτίας των διαφωνιών για το Μπρέξιτ.

Ο Μπέρκοου απηύθυνε επιστολή στην επικεφαλής της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου Κρέσιντα Ντικ, προτρέποντάς τη να λάβει μέτρα «επειγόντως» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «πολλά» συμβάντα «επιθετικής, απειλητικής συμπεριφοράς» και «εκφοβισμών» προς «μέλη του κοινοβουλίου και δημοσιογράφους» έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Κατά τον ίδιο, τουλάχιστον 60 μέλη του κοινοβουλίου απηύθυναν επίσης επιστολές στη Ντικ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (145)

English Kolotumba

Οι μεθύστακες Άγγλοι όλο λένε ότι θα φύγουν και όλο Kolotumbes κάνουν. Μια ζητάνε παράταση μια ζητάνε πέναλτι, σε λίγο θα ζητήσουν και την βοήθεια του VAR για το Brexit. Γερμανία και Γαλλία ούτε βήμα πίσω διώχτε με τις κλωτσιές τους μεθύστακες Άγγλους απο την Ευρώπη.

200% Ρωσολαγνος και Ψεκασμενος

Ελπίζω τώρα με το hard Brexit οι Ρωσίδες στριπτιτζουδες και εσκορτουδες να συνεχίσουν να εχουν δουλειά. Για να στέλνουν ζεστό χρήμα στον (γάτο) κύριο Πούτιν (BRICS κολάνε μπρίκια εκεί). Πέφτει μαύρη πείνα στην μαμά Ρωσία το Ρώσικο ρούβλι είναι καλό μονό για να φυσας την μύτη σου!!!

Μπράβο στους Βρετανούς

Γιατί ήταν οι μόνοι που είπαν ότι η Ελλάδα έχει μακεδονική μειονότητα και την καταπιέζει. Αυτό θα πεί φιλελληνισμός. Μπράβο και σ αυτούς που γλύφουν τους Βρετανούς. Είναι καλοί προδότες και οι καλύτερες δουλάρες. Συγχαρητήρια

Το πιο σωστό σχόλιο

Οι Άγγλοι δεν ψήφισαν Brexit επείδη συγκίνηθηκαν απο το Ελληνικό δράμα και δεν γουστάρουν τους Γερμανούς. Αλλά ψήφισαν Brexit γιατί πραγματικά μισούν όλους τους Ευρωπαίους (ειδικά τους νότιους Ιταλούς Έλληνες κτλ) και λόγω υπερόψιας και αλαζονείας νομίζουν ότι είναι ακόμη Βρετανική αυτοκρατορία!!! Και θέλουν να παίρνουν λεφτά απο την ΕΕ αλλά να μην δίνουν δεκάρα οι ίδιοι στην ΕΕ και να είναι εκτός κανονισμών και νόμων της ΕΕ. Μονά ζυγά όλα δικά τους δηλαδή όπως την εποχή που ήταν ακόμη (πραγματικά) Βρετανική αυτοκρατορία .

μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια

Όταν έγινε το δημοψήφισμα για το μπρέξιτ η Βρετανία ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Σήμερα είναι έβδομη, διότι εν τω μεταξύ την ξεπέρασαν η Γαλλία και η Ινδία.

ελληνοβρετανική φιλία

Τα Φυλακισμένα Μνήματα είναι , η ονομασία ενός κοιμητηρίου το οποίο βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας όπου οι Βρετανοί έθαβαν τους απαγχονιζόμενους κατά την διάρκεια του ενωτικού απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους, και την Ένωση της με την κυρίως Ελλάδα. Αποτελεί ένα από τα ιερότερα μνημεία του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ένωσή του με την μητέρα Ελλάδα. Οι Βρετανοί αποφάσισαν να θάβουν εκεί όσους εκτελούσαν για την δράση τους στον απελευθερωτικό αγώνα όπως και ηγετικές μορφές της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.) που σκοτώνονταν σε μάχες για να μη μετατρέπονται οι κηδείες τους σε μαζικά συλλαλητήρια και μαχητικές διαδηλώσεις. Στα Φυλακισμένα Μνήματα είναι θαμμένοι δεκατρείς αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., από τους οποίους οι εννιά εκτελέστηκαν με απαγχονισμό στις φυλακές, τρεις έπεσαν στο πεδίο της μάχης και ένας πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του σε μάχη. Η κηδεία γινόταν αμέσως μετά τον απαγχονισμό. Μοναδική παρουσία ήταν εκείνη του ιερέα των φυλακών που έψαλλε τη νεκρώσιμη ακολουθία έξω από την κλειστή είσοδο του κοιμητηρίου. Ύστερα οι Βρετανοί τους έθαβαν, χωρίς να παρευρίσκεται κανένας συγγενής των νεκρών ή άλλος Ελληνοκύπριος. Οι συγγενείς των νεκρών μπόρεσαν να επισκεφθούν τους τάφους μόνο μετά το τέλος του αγώνα.

Χαλλλλαρα

Και τι μας νοιάζει; Εμείς στην Βρετανία και στον κόσμο όλο εξάγουμε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που είναι τα ποιο ξακουστά. Και θα συνεχίσουμε να εξάγουμε. Το πρόβλημα το έχουν οι Γερμανοί και οι βιομηχανικές χώρες και όχι εμείς. Ας γίνει ότι θέλει, δεν θα το βάλουμε μαράζι.

Δωρεάν Μαθήματα Υπερηφάνειας παραδίδουν οι Άγγλοι

Έχουν ισχυρό νόμισμα πάντα δικό τους, έχουν το πιο διαδεδομένο δικαιακό σύστημα στον κόσμο, η γλώσσα τους είναι η παγκόσμιο καθομιλουμένη. Τι ακριβώς να φοβηθούν οι Άγγλοι? Φοβερή η Μπλόφα τους. Στο τέλος θα πάρουν όποια ακριβώς Τελωνειακή Σύνδεση θελήσουν, ενώ θα έχουν γλιτώσει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ από την μπότα των Γερμανών. Μάγκες!

kyriakos

Εσείς, αγαπητέ μπετοβλακα με γνώμη, θα μας γράψετε συγγνώμη όταν αυτές, οι φαντασιακου τύπου αρλούμπες, αποδειχθούν αρλούμπες;

Συμφωνώ!

Έτσι είναι. Και κάτι ακόμη: οι Άγγλοι, αποφασισμένοι να βγουν χωρίς καμία "συμφωνία" όλες αυτές τις μέρες ξεφτιλίζουν υποδειγματικά την "ευρωπαϊκή" ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ "διοίκηση" και τους κομμισσάριους της! Δεν είναι δυνατό να υπάρξει ΠΟΤΕ ευρωπαϊκή "ένωση" εφόσον διοικούμενη από ...επιτροπή!

@

Εγώ τους βλέπω να έχουν εξευτελιστεί εντελώς και να παρακαλάνε διαρκώς για συμφωνίες, για διορίες και ό,τι άλλο. Πάντως συμφωνώ ότι όλα θα πάνε καλά εκτός απο το σημείο που τους εγκαταλείπουν οι βορειοϊρλανδοί και οι Σκωτσέζοι για να διώξουν την αγγλική κατοχή και να παραμείνουν στην ΕΕ, όπως διάλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία.

ςς

μια παροιμια λεει ,κοιμασαι με τα παπουτσια, εσυ μεγαλε κοιμασαι ορθιος και δεν πληρωνεις,.

Προφανώς κάνουν πλάκα

Μάλιστα !! Λέει το άρθρο πως αυτοί που επιτίθενται στους αριστερούς στην Βρετανία είναι.. τραμπούκοι και ακραίοι ! Έτσι λένε οι Βρετανοί αριστεροί. Α τώρα δεν τους αρέσει ε ; Όταν τόσα χρόνια κορόιδευαν τους λαούς ήταν καλά ; Οι επιθέσεις και η βία των αριστερών ονομάζεται ακτιβισμός ενώ όταν εισπράττουν βία τότε ονομάζεται τραμπουκισμος ; Αριστεροί αποδείχτηκε πως είσαστε υπέρ των ολοκληρωτικών καθεστώτων και δεν αναγνωρίζετε ούτε εκλογές ούτε δημοψηφίσματα, απλά θέλετε εσείς η μειοψηφία να επιβάλλεται την άποψη σας με την βία στους λαούς χωρίς να ενδιαφέρεσται για την βούληση των λαών. Αυτό φυσικά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ανεκτό και όποιος δεν σέβεται την λαϊκή κυριαρχία κυκλοφορεί με αστυνομική προστασία. Η παντοκρατορίας των αριστερών σε όλη την Ευρώπη πέφτει με κρότο. Ακραίοι φασίστες αριστεροί που με την βία και την προπαγάνδα θέλουν να επιβάλουν τις αρρωστημένες απόψεις τους στους λαούς. Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΑΙ ΥΑ ΤΟ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΉ ΣΕ ΣΗΜΕΊΟ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΤΑ ΟΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΎΣ ΩΘΑΤΙ ΘΑ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ.. ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΕΊΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΊΝΕΣΤΑΙ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.

Πλάκα κάνουν!

Όχι καλέ δεν είναι ακραίοι αυτοί που απειλούν τις ζωές των βουλευτών που εκπροσωπούν το 48% . Πλάκα κάνουν. Όπως έκανε πλάκα αυτός που σκότωσε τη βουλευτίνα των Εργατικών. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν αστείο και το έκανε για πλάκα. Ήταν πολύ αστείο, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από μια δολοφονία.

Όλα τελικά στημένα από τθς γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Θυμάστε αγαπητοί συμπατριώτες τα περί... τεμπέληδων και φοροφυγας να Ελλήνων μπαταχτσηδων και λοιπών ρατσιστικών δημοσιευμάτων σε γερμανικές εφημερίδες; Θυμάστε προφανώς. Η καθημερινή λοιπόν δημοσιεύει έρευνα που έγινε σε όλη την ΕΕ σχετικά με την φοροδιαφυγή. Η δεύτερη χώρα σε φοροδιαφυγή λαμογιες και απαταιωνιες σε όλη την ΕΕ ποια είναι; Μα .. η Γερμανία φυσικά !! Τρίτη φοροφυγας η πολιτισμένη Δανία ! Πρώτη η Ιταλία μετά Γαλλία. Είπατε τίποτα;

m

Δυστυχώς σας διαφεύγει η ουσία του πράγματος. Το Brexit είναι ο απόλυτος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης της Μ.Βρετανιας από τα σοβαρά και ουσιώδη προβλήματα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση των Τορηδων τόσα χρόνια. Την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Την υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας. Την οικιστική κρίση και το τεράστιο κόστος ζωής ειδικά στο Λονδίνο. Το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Βορρά και Νότου. Τη διαφορα μεταξύ των ελίτ που ανεξέλεγκτα πλουτίζουν και του απλού πολίτη που αμοίβεται με το βασικό μισθό των £7.83 την ώρα. Την αλλαγή στο τοπίο της εργασίας όπου η τεχνολογια και οι υπηρεσιες υποκαθιστούν κάθε πρωτογενή τομέα. Τα zero contract hours και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την Ασία (Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές κλπ). Και τόσα αλλα. Οι Τορηδες έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τεράστια ζημιά σε κάθε επίπεδο. Περικοπές στο κοινωνικό κράτος και την κοινωνική ασφάλιση. Φτωχοποίηση των νέων. Food banks. Άστεγοι. Εγκληματικότητα σε έξαρση. Θρησκευτικός φανατισμός σε άνοδο. Ο Κάμερον πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα με το δημοψήφισμα και την κοπάνησε. Και ξαφνικά όλοι λησμόνησαν τον χειρότερο πρωθυπουργό μέχρι την εμφάνιση της Μεη. Το θέμα έγινε οι Πολωνοί μετανάστες και τα λεφτά που δίνει η Μ.Βρετανια στην Ε.Ε. Και οι Τορηδες πήραν παράταση ζωής μιας και ο εργατικός Κορμπιν είναι στην κοσμάρα του. Το Brexit άλλαξε τελείως την πολιτική ατζέντα της χώρας μεταθέτοντας το πρόβλημα από το εσωτερικό της χώρας, στο εξωτερικό. Σας θυμίζει κάτι; Γιατί αν σας θυμίζει, έχετε δικιο...το εγχώριο κατεστημενο που αντιστέκεται στη μοναδική προοδευτική πρόταση (την ΕΕ) γατζωμενο στα παλιά, τον αρνητισμό και τη μισαλλοδοξία, το κάθε τι που δεν είναι βρετανικό κλπ κλπ. Παντού η ίδια συνταγή. Σκεφτείτε το...

Τορ

Η κυβερνηση των τορηδων με την κυρια Θατσερ αναστυλωσε την χωρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tru222

Η Ουάσινγκτον θα αποσύρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας μόλις τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, διεμήνυσε ο αντιπρόεδος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς - Τραμπ: «Σπουδαία συμφωνία,  η οποία προϋπέθετε σκληρή αγάπη για να επιτευχθεί» - «Πανηγυρίζει» ο Τσαβούσογλου:  «Πήραμε αυτό που θέλαμε» - Την εκεχειρία αποδέχθηκε και ο στρατιωτικός διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στρατηγός Μαζλούμ

48
johnson-eu-summit-arthro

«Ναι» στη συμφωνία για το Brexit είπαν πανηγυρικά οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ - Αντιδράσεις από τη βρετανική αντιπολίτευση αν και ο Τζόνσον δηλώνει βέβαιος ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα τη στηρίξει

17