Εντείνεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Εντείνεται ο κίνδυνος για άτακτο Brexit, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Η Ιρλανδία προετοιμάζεται εντατικά για ένα σενάριο (εξόδου) χωρίς συμφωνία ανέφερε ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ

leo-varadkar-irlandia-prothypourgos
Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια μακρά παράταση στην περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να αναθεωρήσει την προσέγγισή της στο Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο αίτημα εκ μέρους του Λονδίνου θα τύχαινε γενναιόδωρης απάντησης.

Παράλληλα όμως ο Βαράντκαρ προειδοποίησε ότι εντείνεται ο κίνδυνος για ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία, αφού οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για τρίτη φορά σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης που είχε διαπραγματευτεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

"Η Ιρλανδία προετοιμάζεται εντατικά για ένα σενάριο (εξόδου) χωρίς συμφωνία. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τις δυσκολίες που θα έχει (μια αποχώρηση αυτού του είδους) για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι σαφές αν η Βρετανία έχει αντιληφθεί πλήρως ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία δεν έχει φύγει από το τραπέζι, αντιθέτως είναι μια εντεινόμενη πιθανότητα", σημείωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης