Διάγγελμα Μέι: Δεν θα καθυστερήσω το Brexit πέραν της 30ής Ιουνίου

000_1EV6BD

«Η ακύρωση του Brexit θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά... σε ολόκληρη τη δημοκρατική διαδικασία» δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας - Είμαι αποφασισμένη να φτάσω στο τέλος, ξεκαθάρισε, θέτοντας τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους

Διάγγελμα προς τον λαό της Βρετανίας, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις γύρω από το Brexit, εννέα μόλις ημέρες πριν την ημερομηνία (29 Μαρτίου) που έχει οριστεί για την εφαρμογή του άρθρου 50 και αποχώρηση του Νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καθώς το αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού προς τις Βρυξέλλες για την παράταση του άρθρου 50 έως τις 30 Ιουνίου εκκρεμεί ενόψει και της απόφασης των 27 της Ευρώπης, η Τερέζα Μέι απευθύνθηκε στον λαό της Βρετανίας, λέγοντας πώς οι Βρετανοί βουλευτές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, παρ' ότι είχαν τρία χρόνια στη διάθεσή τους από το δημοψήφισμα και τόνισε πως, αποτέλεσμα των παραπάνω εξελίξεων, είναι να μην αποχωρήσει εγκαίρως η Βρετανία από την ΕΕ.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι αιτήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την παράταση του άρθρου 50 έως τις 30 Ιουνίου, αλλά ήταν κατηγορηματική, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να υπερβεί και αυτήν την ημερομηνία. Η δε ακύρωση του Brexit, θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά σε ολόκληρη τη δημοκρατική διαδικασία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά το διάγγελμα της Τερέζα Μέι προς τον βρετανικό λαό:

«Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από το δημοψήφισμα για την ΕΕ. Ανέλαβα τη θέση μου με την υπόσχεση να παραδώσω αυτήν την ετυμηγορία.

Οι βουλευτές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε έναν τρόπο για την εφσρμογή του Brexit. Ως αποτέλεσμα, δεν θα αποχωρήσουμε εγκαίρως και με μια συμφωνία, στις 29 Μαρτίου. Αυτή η καθυστέρηση είναι θέμα μεγάλης προσωπικής λύπης για μένα.

Είμαι βέβαιη ότι εσείς οι πολίτες έχετε αρκετή λύπη γι' αυτό. Είστε κουρασμένοι από βουλευτές που μιλάνε για το τίποτα, αλλά για το Brexit έχετε πραγματικές ανησυχίες. Είμαι στο πλευρό σας. Είναι πλέον καιρός οι βουλευτές να αποφασίσουν.

Ζήτησα από την ΕΕ να μας δώσει χρόνο για να κάνουμε μια τελική επιλογή για τη συμφωνία Brexit. Η ακύρωση του Brexit θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες, όχι μόνο σε αυτή τη γενιά πολιτικών, αλλά σε ολόκληρη τη δημοκρατική διαδικασία. Μέχρι στιγμής, το κοινοβούλιο έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποφύγει να καταλήξει σε μία επιλογή.

Δεν είμαι διατεθειμένη να καθυστερήσω το Brexit περισσότερο από τις 30 Ιουνίου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχω επιλέξει την εσφαλμένη επιλογή και ότι θα πρέπει να ζητήσω μεγαλύτερη παράταση για να δώσω περισσότερο χρόνο στους πολιτικούς για να υποστηρίξουν την πορεία προς τα εμπρός. Αυτό θα σήμαινε τη συμμετοχή στη μάχη των εκλογών της ΕΕ για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τι είδους μήνυμα θα στείλουμε; Και πόσο πικρή και διχαστική θα ήταν αυτή η προεκλογική εκστρατεία; Σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα την επιστροφή στην ενότητα.

Σας κάναμε ήδη την ερώτηση και μας δώσατε την απάντησή σας. Τώρα θέλετε να συνεχίσουμε με αυτό και αυτό είμαι αποφασισμένη να κάνω».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Αν γίνεται και στις 29 να το έχεις ολοκληρώσει, γιατί στις 30 Ιουνίου ξεκινάει η άδεια μου.

Λες και θα αλλάξει κάτι...

Κάνε το γιατί Βαρέθηκαμε να βαριόμαστε

Λέει η θεία Τερέζα

" Η ακύρωση του Brexit θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες, όχι μόνο σε αυτή τη γενιά πολιτικών, αλλά σε ολόκληρη τη δημοκρατική διαδικασία "... Επομένως, ακόμη και στη Βρετανία, τους ενδιαφέρει η πολιτική τους καριέρα και όχι εάν η χώρα τους απομονωθεί .. Όλο και περισσότεροι πλέον συμφωνούν ότι το Brexit ειδικά χωρίς συμφωνίες Η.Β. -. Ε.Ε. θα τους φέρει πολλά και σοβαρά προβλήματα, ειδικά στη διακίνηση αγαθών στην Μάγχη και στα χερσαία σύνορα τους με την Ιρλανδία. ... αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ή να πει ότι οι πολιτικοί που πρωτοστάτησαν στο Brexit εξαφανίστηκαν... Εξάλλου το δημοψήφισμα ήταν τόσο οριακό για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θα έπρεπε κανονικά να επαναληφθεί τώρα που ο κόσμος γνωρίζει περισσότερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20992184

Η εταιρεία που είχε στήσει τη σκαλωσιά επιβεβαίωσε ότι εργάτες παραβίασαν την απαγόρευση καπνίσματος – Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν επτά γόπες τσιγάρων- Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης αποκλείει ότι αυτό ήταν η αιτία της πυρκαγιάς

5
putinkim

Πιθανότατα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την Μόσχα - Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι  παραβιάζει το καθεστώς των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ  - Στο Βλαδιβοστόκ το ραντεβού