Brexit: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε από την ΕΕ η Μέι

may_main01

Έστειλε επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ - Την αντίθεσή της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Reuters - Συνεδριάζουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες οι «27»

Αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, ωστόσο το κοινοβούλιο της χώρας έχει απορρίψει δύο φορές την συμφωνία αποχώρησης της Μέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αναζητά παράταση ευελπιστώντας σε μία τρίτη προσπάθεια κύρωσης της συμφωνίας.

«Εγραψα σήμερα το πρωί στο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για να τον πληροφορήσω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου», δήλωσε η Τερέζα Μέι.

Η παράταση του Brexit απαιτεί την έγκριση των 27 υπόλοιπων χωρών μελών της ΕΕ, τα οποία συνεδριάζουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ομως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντίθετη με μία παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Σε σημείωμα με θέμα τη διαδικασία του Brexit που συζητήθηκε από την Κομισιόν κατά την σημερινή εβδομαδιαία συνάντηση, ευρωπαίοι αξιωματούχοι γράφουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν με την Μέι αύριο κατά την σύνοδο κορυφής αντιμετωπίζουν την διπλή επιλογή μίας βραχείας παράτασης από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 23 Μαΐου ή μίας μακράς παράτασης μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, με την Βρετανία σε αυτήν την περίπτωση να είναι υποχρεωμένη να διεξαγάγει εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών στις 23 Μαΐου.

«Οποιαδήποτε παράταση προσφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει είτε να διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου 2019 ή θα είναι αρκετά μακρύτερη και θα απαιτήσει την διεξαγωγή ευρωεκλογών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί η λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ικανότητάς τους στην λήψη αποφάσεων».

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίες θα λάβουν περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το Brexit θα πρέπει να ξέρουν μέχρι τα μέσα/τέλη του Απριλίου εάν θα στερηθούν αυτές τις έδρες λόγω της παραμονής της Βρετανίας.

Στο σημείωμα επίσης αναφέρεται ότι σε περίπτωση επέκτασης της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ενωση, το Λονδίνο θα πρέπει «στο πλαίσιο πνεύματος ευπειθούς συνεργασίας να δεσμευθεί σε εποικοδομητική αποχή» στην λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα όπως ο προϋπολογισμός και η πλήρωση σημαντικών ευρωπαϊκών πόστων μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Kolotoumba

Το Brexit έγινε Bremain, τέλος. Παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Αν το

Η.Β. αποφάσισε να είναι αναξιόπιστο , δε μας ενδιαφέρει , γιατί είμαστε εμείς αξιόπιστοι ! Εμπνευστήκαμε και σας αντιγράψαμε ! Ας προσέχατε !

Καλα, καλα....

τελη Ιουνιου θα πουνε δωστε μας καλε αλλους 3 μηνες ακομα, δεν ετοιμασαμε τα χαρτια κλπ. Κλασσικοι τακτικιστες! ΜΕΤΑ τις ευρωεκλογες και τα αναμενομενα σκαμπιλια (που θα ερθουν!!!), ΣΙΓΑ μη τολμησουν μετα οι πολιτικοι οπου ΕΕ να κανουν τσαλιμια με Αγγλους, με προσφυγικα κλπ. ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΕ ΜΕΤΑ Αγγλακια μου, θα γινετε Αγγλια παλι, γιατι Σκωτια, Ιρλανδια ΘΕΛΟΥΝ ΕΕ!

με λιγα λογια.....

η δημοκρατια ξεφτιλιζετε και στην Βρετανια οχι μονο στην Ελλαδα.....

Κύπριος

Άντε στο καλό και να μας γράφετε. Μας πρήξατε. Αφού ποτέ δεν σας ένοιαζε η ΕΕ. Όπως το ΚΚΕ είσαστε. Σε όλα όχι στα θέματα της ΕΕ αλλά δεν προσφέρατε και κάτι άλλο. Μια χώρα σε παρακμή η οποία νομίζει ότι είναι μεγάλη αυτοκρατορία ακόμη. Να φύγει και η Σωτία και να ενωθεί η Ιράνδία εκεί να δείτε τι θα γίνει.

Νίκος

και τι θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου που δεν έγινε τα τελευταία δύο χρόνια; Ψιλοξευτήλα η όλη φάση. Το κράτος δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και ζητάει συνέχεια αναβολές. Με το ρυθμό που πάνε ούτε σε 20 χρόνια δεν θα γίνει μπρέξιτ.

@@

Λαλάκες υπάρχουν και αλλού δεν έχουν οι ελληνάρες το μονοπώλιο ...

m

τι κατάντημα πραγματικά. έχω πάψει να ασχολούμαι, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι άνθρωποι. ξεφτίλα για τη Μ.Βρετανία αλλά ξεφτίλα και για την ΕΕ που βάζει συνέχεια προσκόμματα και δυσκολίες και τελικά έχει βγεί προς τα έξω ως γριά παράξενη. το θέμα δεν είναι πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να βγεί κάποιος από την ΕΕ. αλλά κατά ποσον συμφέρει αυτόν που θέλει να φύγει ή να μπεί. είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλοι θέλουν στην Ευρώπη να είναι μέλη της ΕΕ για προφανείς λόγους. άρα η ΕΕ θα έπρεπε να διευκολύνει την Μ. Βρετανία, όχι να κάνει τσαλίμια και άστοχες δηλώσεις. η ΕΕ έχει το πάνω χέρι. γενικώς το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα και όλοι είναι αγανακτισμένοι που τραβάει όλο και περισσότερο αντί να λύνεται

Έφη

Η ΕΕ ανταποκρίθηκε στις κόκκινες γραμμές που έβαλε η ΜΒ. Από την στιγμή που θέλουνε να φύγουνε και από ΕΕ και από Customs Union και από το Single Market τί να κανει η Ευρώπη; Σε τί να τους διευκολύνει; Οι Βρετανοικ ζητήσανε να κρατήσουνε τα δικαιώματα χωρίς καμία υποχρέωση κ κάνανε κ τους καμπόσους. Απίστευτη αλαζονεία και άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους Ευρωαπαίους πολίτες. Πολύ καλά κάνει η ευρώπη. Ελπίζω να τους δώσει κ μία κλωτσιά να φύγουνε εντελώς. Έχουνε επωφεληθεί τόσα χρόνια λειτουργώντας ως το gateway to Europe λόγω γλώσσας κ τοποθεσίας.

...

Γιατί πολύ απλά, δεν μπορείς να έχεις όλα τα καλά του να είσαι μέλος της ΕΕ χωρίς να έχεις όμως υποχρεώσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό προσπαθεί να πετύχει, δηλαδή να εξάγει χωρίς να υπάρχουν δασμοί, να διακινούνται οι πολίτες της ελεύθερα αλλά και να λαμβάνουν και χρηματοδοτήσεις για διάφορα έργα, πράγμα που είναι παράλογο.

29 Μαρτίου

Brexit και γεια σας.

Πεοστεκουμενος Λόρδος Σατς

Η μανδαμ έγινε σορτρ-α-φερτα, και ξεφτιλίσει το Η. Β. Brexit δεν θα γίνει και η μανδαμ θα μετακομίσει σπίτι της σύντομα. Θα υπάρξει 2ο και αρνητικό δημοψήφισμα για να τελειωνουμε και να προχωράμε.

Pikus

Το επιβεβαίωσε ο "Γέροντας" αυτό;

Έφη

Για δημοψήφισμα χρειάζονται έναν χρόνο τουλάχιστο. Η μανδάμ ζήτησε τρεις μήνες ώστε να μην πάρουνε κ μέρος στις ευρωεκλογές. Και ευτυχώς διοτί το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ τώρα είναι τον Φάρατζ στην βουλή. Εξω κλωτσιά. Μόνο στους Γάλλους κ στον Μακρόν ελπίζω να κάνουνε βέτο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1LF08Y

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε πως αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση πάνω από την βορειοανατολική Συρία, όταν μαχητές υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα προσέγγισαν αμερικανικά στρατεύματα - Το Πεντάγωνο δεν προέβη σε σχόλιο

000_1LG2Q2

Περίπου 12.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσά τους 2.500 έως 3.000 ξένοι, κρατούνται στις φυλακές που ελέγχονται από τους Κούρδους - Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί ΗΠΑ, κάλεσε εκ νέου τους Ευρωπαίους να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία

may_main01

 Η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων της κυβέρνησης Μέι, Άμπερ Ραντ, ανέφερε πως ο «σεξισμός φαίνεται πως διαδραμάτισε έναν ρόλο στην απόρριψη του σχεδίου Brexit της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι»

-trump-pence

Η Ουάσιγκτον εντείνει την πίεση - «Προκάλεσαν χάος στο πιο σταθερό σημείο της Συρίας» ανέφερε για τους Τούρκους υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου - Εντός των επόμενων 24 ωρών αναχωρεί ο Πένς - Ο Πομπέο συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ιράκ

2
000_1LF5DD

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη» του κόσμου -  Κατήγγειλε τη «βρώμικη συμφωνία» μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος της Δαμασκού