Ακτιβίστριες Femen, που μάχονται υπέρ του φεμινισμού, αποσυναρμολόγησαν την πύλη, η οποία εμπόδιζε την πρόσβαση σε έναν δρόμο όπου βρίσκονται οίκοι ανοχής σε συνοικία του Αμβούργου.
«Οπλισμένες» με εργαλεία οικοδομής, περίπου έξι γυναίκες, με εκτεθειμένα τα στήθη τους, «έλυσαν» και έριξαν τη μεταλλική πύλη στην είσοδο της οδού Herbertstraße, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος παρά μόνο στους ενήλικες άνδρες πελάτες.
«Καταστρέψαμε έναν «τοίχο» υψηλής συμβολικής σημασίας, σήμερα» στην είσοδο ενός «δημόσιου δρόμου όπου δεν έχουν πρόσβαση οι γυναίκες», γράφει η οργάνωση στη σελίδα της στο Facebook, τη «Femen Germany».
Οι ακτιβίστριες είχαν καλύψει το γυμνό τους στήθος με συνθήματα όπως: «Οι γυναίκες δεν είναι εμπόρευμα», «Καταστρέψτε την πατριαρχία», «Όχι σύνορα, όχι οίκοι ανοχής για τις γυναίκες».
«Κατεδαφίζουμε αυτό το τείχος για να καταγγείλουμε τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών, τη σωματεμπορία και τη σεξουαλική βία, που κρύβονται πίσω από τις πόρτες της βιομηχανίας του σεξ», τονίζει η οργάνωση στο Facebook.
Στο Βερολίνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του σεξισμού και των διακρίσεων.
Κλείσιμο
«Το άρθρο 3 του Συντάγματός μας προβλέπει την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, συνεπώς το να το υλοποιήσουμε αυτό στους κόλπους της κοινωνίας μας παραμένει μόνιμο καθήκον», επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.