Ιράν: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία εφημερίδας λόγω... Άσαντ

Ιράν: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία εφημερίδας λόγω... Άσαντ

Η εφημερίδα «Γανούν» είχε αναρτήσει στον ιστότοπό της άρθρο με τίτλο «Ανεπιθύμητος προσκεκλημένος» για τον πρόεδρο της Συρίας

assad_chameini
Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα την κυκλοφορία μιας εφημερίδας που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο για τη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα στην Τεχεράνη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η εφημερίδα Γανούν "έλαβε μια κοινοποίηση" και η κυκλοφορία της σταμάτησε "λόγω του τίτλου" που είχε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της, ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η κοινοποίηση αυτή, που στάλθηκε στη διεύθυνση της εφημερίδας από το δικαστήριο που είναι αρμόδιο για τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτισμό, αναφέρει ότι η Γανούν "θα απαγορευτεί προσωρινά".

Στον ιστότοπό της η εφημερίδα είχε αναρτήσει το ίδιο άρθρο, με τον τίτλο "Ανεπιθύμητος προσκεκλημένος". Το συνόδευε από τη φωτογραφία με τον εναγκαλισμό του Άσαντ με τον Χαμενεΐ, την οποία αναπαρήγαν και άλλες ιρανικές εφημερίδες.

Ο Άσαντ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Χαμενεΐ και με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στο εξωτερικό. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το Ιράν από το 2011, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία.

Τα τελευταία χρόνια η Γανούν έχει απαγορευτεί άλλες δύο φορές: μία για μια γελοιογραφία της που θεωρήθηκε "προσβλητική για τους κυβερνητικούς οργανισμούς" και τη δεύτερη για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε τις ιρανικές φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης