Φωτογραφίες: Πυροσβέστες κατεβάζουν ένα... κούγκαρ 40 κιλών από δέντρο

Φωτογραφίες: Πυροσβέστες κατεβάζουν ένα... κούγκαρ 40 κιλών από δέντρο

Συνήθως τους φωνάζουν για «εγκλωβισμένα» γατάκια, αλλά αυτή η κλήση θα τους μείνει αξέχαστη...

gataki
Οι πυροσβέστες στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια έχουν δεχτεί πιθανώς εκατοντάδες κλήσεις μέσα στα χρόνια, από πολίτες που ζητούν τη βοήθειά τους για να κατεβάσουν την παγιδευμένη γατούλα τους από κάποιο δέντρο.

Ένα τηλεφώνημα που έλαβαν πρόσφατα όμως θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους, κι αυτό γιατί αφορούσε μια «γατούλα» 40 κιλών, που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά αν αποφάσιζε να δείξει τα νύχια της.

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο ανήσυχος πολίτης, αντίκρισαν ένα μεγαλόσωμο κούγκαρ να προσπαθεί να ισορροπήσει τρομαγμένο σε ένα κλαδί κοντά στην κορυφή ενός πανύψηλου δέντρου 15 μέτρων.




Ο άνδρας, κάτοικος της περιοχής, εντόπισε το κούγκαρ όταν βγήκε να ποτίσει τον κήπο του, και τηλεφώνησε αμέσως στην Πυροσβεστική.

Κλείσιμο
Το άγριο ζώο, που προφανώς είχε σκαρφαλώσει πιο ψηλά απ' ό,τι είχε συνηθίσει, έδειχνε τρομοκρατημένο και μάλλον θα αργούσε πολύ να κατέβει μόνο του από το δέντρο. Φυσικά, οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να το αφήσουν εκεί, δεδομένου ότι τριγύρω υπήρχαν σπίτια και οικογένειες. Έτσι, του χορήγησαν αναισθητικό και το κατέβασαν στο έδαφος χρησιμοποιώντας ειδικά λουριά.

«Είναι αρκετά συνηθισμενο για ένα νεαρό κουγκαρ να βγαίνει από αυτό που θα θεωρούσαμε φυσικό του ενδιαίτημα και να εισέρχεται σε κατοικημένες περιοχές, θέλοντας να ορίσει την περιοχή του», εξήγησε σε τοπικά ΜΜΕ ο Κέβιν Μπρέναν, βιολόγος από την τοπική υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Ζωής.

Τα κούγκαρ, γνωστά και ως πούμα ή λιοντάρια της Αμερικής, είναι αιλουροειδή θηλαστικά που ζουν σ' όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Για το κυνήγι προτιμούν τα ελάφια χωρίς να απορρίπτουν και άλλη ποικιλία φαγητού, όπως σαλιγκάρια, σκαντζόχοιρους και σπάνια άλκες και βουβάλια.

Οι επιθέσεις στους ανθρώπους είναι σπάνιες αλλά μπορούν να γίνουν θανάσιμες.

gataki
gataki-2
gataki-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης