Γερμανία-Βενεζουέλα: Το Βερολίνο στηρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό

Γερμανία-Βενεζουέλα: Το Βερολίνο στηρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό

«Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτό, στηρίζουμε ό,τι κάνει ο Γκουαϊδό», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας

maas
Η Γερμανία δεν είναι ουδέτερη απέναντι στην πολιτική κατάσταση στην Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, εκφράζοντας την ξεκάθαρη στήριξη του Βερολίνου στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του.

"Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτό, στηρίζουμε ό,τι κάνει ο Γκουαϊδό", είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Deutsche Welle κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη.

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τον Νίκολας Μαδούρο ως πρόεδρο της χώρας, επειδή "είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχουν τόσες πολλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων ψήφου που περιορίζουν την ικανότητα να χαρακτηριστεί μια δημοκρατική ψηφοφορία", τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ με tweet του λίγο μετά την δήλωση Μάας, ανέφερε ότι ο Μαδούρο "δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα ως πρόεδρος". Παράλληλα αναφέρει ότι η Γερμανία στηρίζει την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που εκλέχθηκε από τον λαό και καλεί σε δημοκρατικές επαναληπτικές εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης