Τον Ουκρανό «Νουρέγιεφ» απέρριψε το μπαλέτο της όπερας του Παρισιού: Σάλος με τα ρατσιστικά του σχόλια

Τον Ουκρανό «Νουρέγιεφ» απέρριψε το μπαλέτο της όπερας του Παρισιού: Σάλος με τα ρατσιστικά του σχόλια

Τα ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια του Σεργκέι Πολούνιν στα social media προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων  - Ο διάσημος χορευτής, που έχει τατουάζ το πρόσωπο του Πούτιν στο στήθος του, έφαγε...πόρτα από τον γαλλικό οργανισμό

ukran_nure
Τον Ουκρανό «Νουρέγιεφ» απέρριψε το μπαλέτο της όπερας του Παρισιού μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα ομοφοβικά και σεξιστικά του σχόλια στα social media.

Ο διάσημος χορευτής, που έχει τατουάζ το πρόσωπο του Πούτιν στο στήθος του, έφαγε...πόρτα από τον γαλλικό οργανισμό. Η διεύθυνση του μπαλέτου της όπερας απέσυρε την πρόσκληση που του είχε κάνει για να χορέψει τον Φεβρουάριο στη «Λίμνη των Κύκνων».

Ο Πολούνιν, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «Καλύτερος χορευτής της γενιάς του», «Ταλέντο σπάνιο», «Καλύτερος κι από το Νουρέγιεφ», «Χορευτής με ατσάλινη τεχνική και πανέμορφη γραμμή», δέχθηκε καταιγιστικά πυρά από συναδέλφους του για τα κακεντρεχή σχόλιά του σε βάρος των ομοφυλόφιλων και των ευτραφών ατόμων.

«Ένας άντρας πρέπει να είναι άνδρας και μία γυναίκα να είναι γυναίκα. Η ανδρική και η γυναικεία ενέργεια δημιουργούν ισορροπία. Γι 'αυτό έχετε ωάρια ...Άνδρες, τι συμβαίνει με εσάς; Οι γυναίκες προσπαθούν τώρα να παίξουν το ρόλο των ανδρών ... επειδή είστε ντροπή», έγραψε ο Σεργκέι Πολουνίν, εξοργίζοντας πολλούς χορευτές της Όπερας, οι οποίοι σπανίως διοχετεύουν την οργή τους μέσω των social media.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Πρότεινε να «χαστουκίζουμε τους ευτραφείς ανθρώπους», με το επιχείρημα ότι δεν «σέβεται τη τεμπελιά τους», σχόλιο που διαγράφηκε την επόμενη ημέρα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός «Νουρέγεφ» είχε ασκήσει έντονη κριτική στο «εξωφρενικό» προφίλ ορισμένων χορευτών μπαλέτου.

«Το κακό παιδί του μπαλέτου,» ξαναχτύπησε, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο «France 24», υπενθυμίζοντας την απόφαση του Ουκρανού χορευτή το 2012 να εγκαταλείψει το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου όπου είχε γίνει πρώτος χορευτής προτού ακόμη συμπληρώσει τα 21 του χρόνια.

Η Ορελί Ντιπόν, καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρθηκε η πρόσκληση του οργανισμού προς τον 29χρονο χορευτή το Σαββατοκύριακο.

«Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης δεν πληρεί τις αξίες για να χορέψει στην παράσταση του Φεβρουαρίου», είπε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».

Κλείσιμο
Στο λογαριασμό του στο Instagram ο διάσημος χορευτής αναφέρει ότι, από το Νοέμβριο απέκτησε ρωσική υπηκοότητα κάνοντας ουκ ολίγα σχόλια υπέρ του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης