Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Ρόζενσταϊν θα εγκαταλείψει σύντομα το υπουργείο Δικαιοσύνης

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Ρόζενσταϊν θα εγκαταλείψει σύντομα το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το ABC News επικαλούμενο πολλές πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια του Ρόζενσταϊν, ανέφερε πως προτίθεται να παραιτηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες καθώς ο Μπαρ θα ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα

Ρoζενσταιν-2
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν, ο οποίος εποπτεύει της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές, θα εγκαταλείψει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς ο υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ για να τεθεί επικεφαλής του υπουργείου ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα, ανέφεραν σήμερα πολλά ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Ο Ρόζενσταϊν επέβλεψε την έρευνα του ειδικού ανακριτή των ΗΠΑ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και ενδεχόμενες διασυνδέσεις με την εκστρατεία του Τραμπ. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος είχε υποστηρίξει αρχικά τον Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε αυτοεξαιρεθεί.

Ο Ουίλιαμ Μπαρ, τον οποίο επέλεξε ο Τραμπ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Σέσιονς ο οποίος απολύθηκε λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, αναμένεται να παρουσιαστεί σε ακρόαση για την επιβεβαίωση του διορισμού του την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, η οποία πρέπει να σταθμίσει τον διορισμό του προτού εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Το ABC News επικαλούμενο πολλές πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια του Ρόζενσταϊν, ανέφερε πως προτίθεται να παραιτηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες καθώς ο Μπαρ θα ετοιμάζεται για τη δουλειά. Το Fox News, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφερε επίσης πως η επικείμενη αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Κλείσιμο
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν προσώρας σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και οι εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Αν επιβεβαιωθεί ο διορισμός του, ο Μπαρ, ο οποίος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας Τζορτζ Μπους πατέρα από το 1991 έως το 1993, θα επιβλέψει την έρευνα της οποίας ηγείται ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ, επίσης Ρεπουμπλικανός, ο οποίος επελέγη από τον Ρόζενσταϊν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης