Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για Brexit: Η Βρετανία μπορεί μονομερώς να ανακαλέσει την απόφασή της

brexitt_arthroos1

Σύμφωνα με την απόφαση για τη Βρετανία κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ μπορεί να ανακαλέσει τη διαδικασία του άρθρου 50 χωρίς να χρειαστεί έγκριση από κάποιο άλλο κράτος-μέλος - Δεν αλλάζουν τα σχέδιά μας λένε από τη βρετανική κυβέρνηση

Στην απόφαση ότι η Βρετανία μπορεί μονομερώς να διακόψει τη διαδικασία του Brexit κατέληξε το πρωί της Δευτέρας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

Όπως παρατηρεί ο Guardian η απόφαση αυτή θα ενισχύσει το επιχείρημα όσων ζητούν δεύτερο δημοψήψισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκη Ένωση.

Σύμφωνα με την απόφαση κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να ανακαλέσει τη διαδικασία του άρθρου 50 περί αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς να χρειαστεί έγκριση από κάποιο άλλο κράτος-μέλος.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται μια ημέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στο Βρετανικό κοινοβούλιο για την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερο να ανακαλέσει μονομερώς την ειδοποίηση της πρόθεσής του να αποχωρήσει από την ΕΕ» αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.Υπέρ της μονομερούς ανάκλησης είχε ταχθεί ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Κάμπος Σάντσες- Μπορντόνα σύμφωνα με τον οποίο το δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί ότι το άρθρο 50 της Συνθήκης για τη Λειτοιυργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπει τη μονομερή ανάκληση της γνωστοποίησης της πρόθεσης αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, έως την οριστικοποίηση και επισημοποίηση της συμφωνίας για την αποχώρηση, υπό τον όρο ότι η ανάκληση αποφασίστηκε σύμφωνα με τις συνταγματικές απαιτήσεις του κράτους-μέλους, κοινοποιήθηκε επισήμως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν συνεπάγεται καταχρηστική πρακτική. 

Διαβάστε εδώ την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Σε μια πρώτη αντίδραση ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ δήλωσε ότι η απόφαση δεν επηρεάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης Μέι γιατί η Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ «ούτως ή άλλως». «Δεν θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΕ. Η ψηφοφορία ήταν ξεκάθαρη, 17,4 εκατομμύρια πολίτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ. Και αυτό σημαίνει και αποχώρηση από την αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οπότε η απόφαση αυτή δεν αλλάζει σε κάτι την απόφαση του δημοψηφίσματος ή την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι αποχωρούμε στις 29 Μαρτίου» δήλωσε ο Γκοβ.

ΣΧΟΛΙΑ (45)

ΕΛΑ ΤΩΡΑ

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΛΑ CIPRA ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ δημοκράτες!

Spiros

Επειδή είμαι κάτοικος Σκωτίας να σε ενημερώσω φίλε ότι στο δημοψήφισμα ψήφισαν υπέρ παραμονής στο ηνωμένο βασίλειο πιο δικαίωμα του λαού της Σκωτίας παρεβλεψαν ακριβώς ? Καλύτερα ενημερώσου πριν τοποθετήσεις γιατί παρασυρεις και άλλους στην ανοησια

Γιάννης

Τα σενάρια είναι δύο: α) Φύγουν με συμφωνία β) Φεύγουν χωρίς συμφωνία Η ζημιά για την ΕΕ και στις δύο περιπτώσεις είναι τεράστια, ειδικά όμως στο (β) είναι καταστροφή. Έχουν τρελαθεί οι πάντες με το ΗΒ, κανείς δεν πίστευε ότι θα το τολμούσαν, και όμως το τόλμησαν. Για αυτό κάνουν τα πάντα για να τους κρατήσουν, απειλές, δέλεαρ, τρολ στο δίκτυο, ακόμη και σε αυτή τη σελίδα. Το κουράγιο των Βρετανών είναι απίστευτο, οι Γάλλοι με τα κίτρινα γιλέκα τους είναι νήπια μπροστά στους Βρετανούς. Σε λίγα χρόνια που θα φανεί πόσο δικαιωμένοι είναι οι Βρετανοί, θα το τολμήσουν και άλλοι. Και αυτό είναι που πονά περισσότερο. Εύχομαι στους Βρετανούς το καλύτερο, τους ζηλεύω, και μακάρι να επιλέξουν το (β). Άντε και στους Ιταλούς (δυσκολότερο λόγω ευρώ, αλλά και απείρως μεγαλύτερη ζημιά), και στα δικά μας.

Λαουτζικος

Μερικές από τις απαντήσεις αποδεικνύουν πως οι περισσότεροι είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε τα ποιο βασικά. Το δικαστήριο δεν είπε ούτε να μείνουν ούτε να φύγουν. Είπε πολύ απλά πως το ΗΒ έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίσει μέχρι την τελευταία στιγμή αν θελει να μείνει ή όχι και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν κανένα λόγο επί αυτού.

Νίκος

καλά έλεγε ο παππούς μου ο τσοπάνος "αγόρι μου αν μπεις σε αυτό το μπουρδέλο δεν θα σε αφήσουν ποτέ να βγεις." 100 δημοψηφίματα είναι ικανοί να κάνουν μέχρι να ψηφίσουν τελικά οι βρεττανοί αλλιώς. και καταλάβατε τι είναι το ευρωπαικό δικαστήριο. το δικαστήριο που λέει στα κράτη μέλη να ακολουθούν τους νόμους της ΕΕ. τι κάναν δλδ σήμερα; αποφασίσαν και καλά ότι η βρετανία μπορεί να ανακαλέσει της απόφαση που πήρε ο βρετανικός λαός για έξοδο δλδ σαν καλά σκυλάκια που είναι του διευθυντηρίου των Βρυξελλών πήραν μια απόφαση για να δώσουν πάτημα (να διευκολύνουν) τα κοπρόσκυλα στη Βρετανία που θέλουν να μείνουν στην ΕΕ και ΔΕΝ σέβονται την απόφαση του βρετανικού λαού για ΕΞΟΔΟ. τόσο απλά.

Χου ρε

Και οι Άγγλοι θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του λαού της Σκωτίας να παραμείνει στην ΕΕ και να τους δώσουν την ανεξαρτησία τους. Δεν τους βλέπω όμως να τη σέβονται, αλλά θέλουν να τους πάρουν μαζί τους να έχουν την ίδια τύχη.

Νίκος

φυσικά. να κάνουν οι σκωτσεζοι επίσημο αίτημα προς την Βρεττανία ότι θέλουν την ανεξαρτησία τους και θα την πάρουν. στην σκωτία έγινε ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της σκωτίας το σεπτέμβριο του 2014 και το 55% των σκωτσεζων ήταν κατά. ας κάνουν πρώτα νέο δημοψήφισμα, ας ψηφίσουν ότι θέλουν την ανεξαρτησία τους ...και μετά τα ξανασυζητάμε.

Μπάμπης

Καλα ελεγε ο Τσιπρας και ο Βαρουφακης οτι κανεις δεν μπορεί να μας διωξει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Μονο αν θελαμε φεύγαμε!

Σουγιάς

Αυτά έλεγε ο Τσίπρας; Μετά όμως που κατάλαβε την πραγματικότητα, ότι τον είχαν έτοιμο για σουτάρισμα δίνοντάς του μια μικρή χρηματική ενίσχυση που έφτανε μόνο για τις πρώτες μέρες της "ανεξαρτησίας" και μετά καληνύχτα, έκανε μια κωλοτούμπα για την οποία του ζήτησε αυτόγραφο και η Κομανέτσι.

@14:00

Ήθελες να το τραβήξει και να πεινάσεις;

Κακός

Βρε δεν πάτε στο διάολο όλοι εδώ μέσα τούβλα...σχολιάζετε χορίς να ξέρεται να πάτε να δουλέψετε ρε και αφήστε την Αγγλία!!!

Br

Εμένα σαν τρολιά μου ακούγεται μήπως και περάσει η συμφωνία.Η Αγγλία θα φύγει από την ΕΕ σίγουρα,αλλά κι η συμφωνία μπορεί να είναι συνδετικός κρίκος για μελλοντική αναθεώρηση και επανένταξη.Αν φύγουν χωρίς συμφωνία τότε το διαζύγιο είναι οριστικό.Εκεί νομίζω παίζεται το παιχνίδι.Η Μέι θέλει να φύγει μένοντας.

Αχιλλέας UK

Τι ζόρι τραβάτε εσείς Γραικυλοι αν το ΗΒ παραμείνει ή όχι στην ΕΕ;Εσείς συνεχιστε να προσκυνατε τους κατσαπλιαδες για να σας διορισουν στο Δημόσιο και μην ασχολείστε με προηγμένα κράτη.

Νικ

Σιγα ρε τραγο ψευδοΒρετανέ. Λες κι εμεις δεν εχουμε φαει χρονια εργασιας στο εξωτερικό. Ποιος σου ειπε ότι γουστάρουμε Τσιπρα ρε τουβλο

Έκτορας UK

Ίσα ρε σεφταλιά που θα μιλήσεις και από πάνω! Στην Αγγλία ζω και σας ξέρω καλά τι κουμάσια είστε!

Ilias@Deutschland.de

Ουστ!! Κοπρόσκυλα UK,μας τα πρήξατε, Ωξω ρε!!!!

Βαγγέλας

Δεν πρόκειται η Αγγλία να βγει από την Ε.Ε γιατί όπως και οι Έλληνες έτσι και οι Βρετανοί θέλουν το Γερμανό τους ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

beckam

Ο David Beckham είναι διάσημος τόσο για την επαγγελματική του καριέρα στο ποδόσφαιρο όσο και για τη φήμη που κατάφερε να χτίσει εκτός αθλητισμού. Σε αυτό φυσικά,  βοήθησαν διάφοροι παράγοντες, όπως η εμφάνισή του, το στυλ του – όντας πάντα μοδάτος- και οι επιχειρηματικές του δουλειές.

anteto

Σαρώνει και φέτος o δικός μας Γιάννης. Βέβαια ο σταρ του NBA, εδώ και λίγους μήνες έχει βρεί τη δική του… ανεβάστρα. Αυτή που καθημερινά του ανεβάζει την αυτοπεπίθυση αλλά συνάμα και τον χαλαρώνει…