Brexit: 10 και 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή της Βρετανίας το «take it or leave it» της ΕΕ

Brexit: 10 και 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή της Βρετανίας το «take it or leave it» της ΕΕ

Με τα σημερινά δεδομένα, η συμφωνία που παρουσιάζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πέσει στο κενό, καθώς δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους αποδοχής

may1
Το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τις 13 Δεκεμβρίου, θα τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, η πρόταση «take it or leave it» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με μια ενδεχόμενη συμφωνία για το Brexit.

Η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, τα βρετανικά Μέσα ωστόσο επικαλούνται έγκυρες πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη βρετανική κυβέρνηση, οι οποίες κάνουν λόγο για τις δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες, στις οποίες οι Βρετανοί βουλευτές θα κρίνουν αν θα αποδεχθούν την τελική πρόταση των Βρυξελλών, ή αν θα επιλέξουν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Βρετανία, με τα σημερινά δεδομένα, η συμφωνία που παρουσιάζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πέσει στο κενό, καθώς δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους αποδοχής. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της ΕΕ, ευχήθηκε καλή τύχη στην Τερέζα Μέι, γνωρίζοντας ότι πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης