Τελεσίγραφο της EE στη Βρετανία για το Brexit: Αυτή είναι η μοναδική συμφωνία

junker-tusk_main01

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Μισέλ Μπαρνιέ έστειλαν το μήνυμα στους Βρετανούς βουλευτές - Προηγήθηκε συνάντηση των «27» με τη Μέι αφού ενέκριναν μέσα σε 38 λεπτά τη συμφωνία

Μήνυμα προς τους Βρετανούς βουλευτές που θα κληθούν να επικυρώσουν ή μη τη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και την πολιτική συμφωνία για μελλοντικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Είναι η μοναδική συμφωνία που μπορεί να υπάρξει δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνεκρ, μιλώντας μάλιστα στα γαλλικά, τονίζοντας ότι «σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα τόσο για την ΕΕ όσο και για τη Μεγάλη Βρετανία.Από την πλευρά του ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ των 27 για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας Μισέλ Μπαρνιέ, επανέλαβε ότι η «συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή που μπορεί να υπάρξει», διαλύοντας κάθε ψευδαίσθηση για πιθανές νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες σε περίπτωση που η Βουλή των κοινοτήτων απορρίψει τις συμφωνίες.

«Μπροστά μας μας είναι η δύσκολη οδός της επικύρωσης, αλλά ανεξάρτητα το πως θα τελειώσει, το μοναδικό που θα εξακολουθεί να ισχύει είναι ότι θα παραμείνουμε φίλοι μέχρι τέλους« ,δήλωσε από την πελυρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τονίζοντας ότι πλέον από την πλευρά της ΕΕ, τον λόγο έχουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν η Βρετανική Βουλή απορρίψει τη συμφωνία και αν το Brexit είναι αναστρέψιμο, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ είπε πως δεν θα κάνει κήρυγμα στη Βρετανική Βουλή. “Θα αποφασίσουν μόνοι τους, σίγουρα δεν είναι μια καλή στιγμή για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τώρα όμως η Βρετανική Βουλή αποφασίζει” είπε.

Αναφερόμενος στις εσωτερικές έριδες από τη πλευρά των Συντηρητικών στη Βρετανία που απειλούν να απορρίψουν τη συμφωνία ο Ζαν Κλόντο Γιούνκερ είπε πως “αυτοί που νομίζουν πως με το να απορρίπτουν τη συμφωνία θα πάρουν άλλη καλύτερη έχουν λάθος”,

Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, τουλάχιστον στη πλευρά της διαπραγμάτευσης ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος είπε πως η δουλειά τώρα αρχίζει καθώς πρέπει τώρα να οικοδομηθεί ένα νέο μέλλον. Ενδιαφέρον έχει πως χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως κάτι παραπάνω από ένα τρίτο μέλος, καθώς έχει υπάρξει κράτος μέλος.

Η αναφορά αυτή στοχεύει στο να μη δημιουργηθεί προηγούμενο, ως προς τις ειδικές σχέσεις που θα μπορούσαν να έχουν τρίτα κράτη όπως η Τουρκία με την ΕΕ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει μια προνομιακή μεταχείριση.«Eνστάσεις» και από την Κύπρο στη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία

Μετά το ζήτημα του Γιβραλτάρ και της Βορείου Ιρλανδίας, αστερίσκους στην τελική πολιτική δήλωση ΕΕ – Μεγάλης Βρετανίας έβαλε και η Κύπρος, τα αιτήματα της οποίας ικανοποιήθηκαν από την Ένωση. Οποιαδήποτε επίσημη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας στις συζητήσεις της ΕΕ για την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα των 27 θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, καθώς η Κύπρος εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις της οι οποίες έγιναν δεκτές από την ΕΕ. Μετά την έξοδό της από την Ένωση η Μεγάλη Βρετανία δεν θα παραβρίσκεται στις συναντήσεις των αρμοδίων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των 27 κρατών – μελών και της Ύπατης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, θέση που τώρα κατέχει η Φεντερίκα Μογεκερίνι, καθώς η Κύπρος θεωρεί ότι μια τέτοια περίπτωση θα αποτελέσει κακό προηγούμενο ώστε να εγείρει παρόμοιες επιθυμίες και η Τουρκία.

Η Μεγάλη Βρετανία, ως τρίτη χώρα, θα καλείται μόνο κατ' εξαίρεση σε άτυπες συζητήσεις και μόνον έπειτα από πρόσκληση της Ύπατης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ.Ικανοποίηση στην Ευρωπαϊκή πλευρά.

Δεν έλειπαν τα χαμόγελα από την Ευρωπαϊκή πλευρά, ιδιαίτερα όταν ο Μισέλ Μπαρνιέ έδινε εύσημα στην ομάδα του για την καλή δουλειά τους. “Σε μια συμφωνία όλες οι λέξεις μετρούν και ο μόνος τρόπος που κατέστη δυνατή η συμφωνία είναι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο εργάστηκε μαζί μου” είπε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Γενικά επικρατεί ικανοποίηση στο Ευρωπαϊκό στρατόπεδο για τη διαχείριση της κρίσης του Brexit. Αποφεύγονται όμως οι μεγάλες δηλώσεις και οι πανηγυρισμοί, καθώς κανείς δεν θέλει να δώσει όπλα στη πλευρά των Βρετανών βουλευτών που απειλούν να απορρίψουν τη συμφωνία.

Νωρίτερα, οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27, εκ των οποίων κάποιοι είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν έρχονται στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθούν τίποτα με τη Μεγάλη Βρετανία, είχαν συμφωνήσει σε λιγότερο από 40 λεπτά της ώρας για τα δύο έγγραφα του Brexit, πριν συναντηθούν με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

ΣΧΟΛΙΑ (58)

Σφίξαν οι κωλ...

Η Αγγλία ήτανε η κατίνα της Ενωσης.Το καρφί.Η ανακατεύτρα.Οσο έπαιζε αυτό τον ρόλο,είχε φίλους και συμμάχους.Τώρα,εκτός ΕΕ πιά,κανείς δεν θα την έχει ανάγη.Στην 10ετία που ακολουθεί,θα φύγουν χιλιάδες επιχειρήσεις κ οργανισμοί(μαζί με το επιστημονικό προσωπικό τους) που δραστηριοποιούνταν εως τώρα εκεί και,ως εκ τούτου, η Ευρώπη τελικά θα βγεί κερδισμένη από όλο αυτό.Η Αγγλία τελείωσε.

Εφη UK

Η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε εδώ, είναι υπέρ της της παραμονής με 3 εως 5 μονάδες διαφορά.Αν ο Corbyn των Εργατικών ήταν πιο έξυπνος και λιγότερο ιδεοληπτικός, και όχι ένας επικίνδυνος σκληροπυρηνικός μαρξιστής που είναι τώρα και που υποστήριζε τα τελευταία 30 χρόνια ολες τις τρομοκρατικές ομάδες, απο IRA μέχρι Παλαιστινιους, θα είχε και την υποστήριξη πολλών Συντηρητικών βουλευτών που οι περισσότεροι ειναι υπέρ της παραμονής.Και ένα δεύτερο δημοψηφισμα θα ηταν εύκολο γιατί θα είχε και την υποστήριξη των μετριοπαθών πολιτών και απο τα δύο κόμματα και ειδικά της νεολαίας, γιατί ουσιαστικά οι νέοι θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της τραγικής απόφασης. Μια απόφαση που αφέθηκε να την πάρει κυρίως η Βρετανικη πλέμπα των βιομηχανικών πόλεων του βορρά. Δηλαδή ηλικιωμένοι, αγράμματοι ,χαμηλού νοητικού επιπέδου εργάτες και λοιπά human garbage είχαν την ευκαιρία αξιολογήσουν πολύπλοκα οικονομικά δεδομένα με γεωπολιτικες προεκτάσεις, τη στιγμή που καθηγητές πανεπιστημίων και πολιτικοί με εμπειρια δεκαετιών δυσκολεύονται να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις. Οπως είπε και ο Winston Churchill το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μία πεντάλεπτη συζήτηση με το μέσο ψηφοφόρο.

Αυτά είναι

Αυτοί είναι η πλεμπα κι εσύ είσαι αριστοκράτισσα.Τι εφαγες για βραδινό ,αστακό μαγιονέζα?

@00:20

Δεν έχει καμία σχέση το τι είναι και το τι έφαγε. Πρέπει να μάθεις ότι τα ad hominem δεν αποτελούν σοβαρή επιχειρηματολογία.

Μαζέφτε τα

Το '16 δεν είπαν ότι θα φύγουν οι φιλότουρκοι? Γιατί κάθονται ακόμα και τι συμφωνίες ζητάνε? Στα τσακίδια, δεν είναι ευπρόσδεκτοι, και ν αφήσουν την ΕΕ να φτιάξει στρατό να σταματήσουμε επιτέλους τους τρελούς εξοπλισμούς. Και να φύγουν από Κύπρο!

Υπαρκτός Σχολιαστής

Ούτε οικονομολόγος, ούτε πολιτικός αναλυτής είμαι. Πιστεύω όμως ότι ούτε η ΕΕ κερδίζει, ούτε το ΗΒ. Υπάρχει ρίσκο και για τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΣΙΠΡΑ

ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΑΜΕ!! !!! : ΟΠΟΊΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ +ΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.......

ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΛΛΙΩΣ: ΣΑΤΑΝΑΣ ΜΕ ΣΑΤΑΝΑ ΔΕ ΣΤΈΚΕΤΑΙ

Ευρωλιγουρης

Πάμε ολοταχώς για σκληρό brexit. Αν τολμάνε ας ξανακάνουν δημοψήφισμα 70% θα πάρει η υπέρ του Brexit ψήφος τώρα. Οι αμερικανοί καιροφυλακτούν και για το θέμα brexit και για το θέμα της Ιταλίας και θα βάλουν την Γερμανία και τους δορυφόρους της στην θέση τους όταν χρειαστεί. Καλά εμείς έχουμε αποδεχτεί, βλέποντας και τα διαφορά ποστς ότι κάνουμε μονο για δούλοι και ραγιάδες, 400 χρόνια τουρκοκρατίας άφησαν το στίγμα τους.

Εύλογες απορίες

Θέλω να μας πεις αν έχεις ταξιδέψει ή έχεις ακριβή γνώση της ποιότητας ζωής, της οργάνωσης του κράτους, των κοινωνικών παροχών, των αμοιβών κλπ που υπάρχουν στα ήδη πλούσια κράτη της Ε.Ε.(Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία) 2ον Αν γνωρίζεις με οικονομικά στοιχεία ή από ιδία γνώση τι ανάπτυξη υπήρξε τα τελευταία 15-20 χρόνια στα κράτη που αποκαλείς δορυφόρους της Γερμανίας (βαλτικά κράτη, κράτη του Βισενγκραντ, Ιρλανδία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία). 3ον Προφανώς δεν είναι πρότυπο για την οργανωση του δικού μας κράτους και οικονομικού επιπέδου ζωής μας κανένα από αυτά τα κράτη, ποιά κράτη θεωρείς πρότυπό σου; Συμφωνείς με την αρχή να ξοδεύουμε λιγότερα από αυτά που βγάζουμε;

Μιλάς με σανοφάγους φιλέ

Δραχμολάγνους που είναι στην κοσμάρα τους!!! Αυτοί νομίζουν οτι αν γυρίσουμε στην δραχμή, θα ζούμε πάλι επόχες του Τσοβόλα δώστα όλα και το κράτος θα μοιράζει λεφτά!!! Ας δούν την Αλβανία και την Ρουμανία δεν είναι στο Ευρώ, εθνικό νόμισμα έχουν αλλά είναι πολύ πιο κάτω απο εμάς. Γιατί άραγε δεν κόβουν και άλλο απο το εθνικό τους χρήμα να πλουτίσουν???

Μην ασχολείσαι ρε φίλε

Είναι κολλημένοι αυτοί ρε αμφιβάλλω αν σου απαντήσει γιατί δεν ξέρει τι τον ρωτάς απλά μην ασχολείσαι

Ευρωλιγουρης

Τι να απαντήσω ρε ανώνυμε ? Ο ένας ευρωδουλος βάζει την Ρουμανία στις χώρες με τεράστια ανάπτυξη και ο αποκάτω ευρωδουλος την κατατάσσει στις υποανάπτυκτες χώρες που τους λείπει το.....ευρώ. Η κάθε χώρα το νόμισμα της απλά και ωραία, κάθε χώρα έχει διαφορετική οικονομία και ανάγκες, Το να έχει η Ελλάδα το ίδιο νόμισμα με την Γερμανία είναι ανωμαλία. Εγώ βλέπω κολοσσούς τύπου Ιταλίας και Ισπανίας να γονατίζουν και χώρες όπως η Γαλλία να αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, χώρες όπως το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο κ.λ.π πάντοτε είχαν καλή οικονομία, δεν περίμεναν το ευρώ να τους σώσει αν και το Βέλγιο το κρατάνε με νύχια και με δόντια λόγω της θεσεως του. Αφού λοιπόν προσκυνάτε το ευρώ θα κάνετε ότι γουστάρουν αυτοί που το κρατάνε και θα το βουλώνετε , ούτε για την Μακεδονία θα κλαψουρίζετε, ούτε για τους μετανάστες, ούτε για τα μέτρα λιτότητας, ούτε για τους πληστειριασμους, ούτε για το αν ο τσιπρας είναι σκυλάκι της μερκελ, ούτε αν δίνει οδηγίες στην Ιταλία , ούτε τίποτα ...... Θα πάρετε μυνημα στις ευρωεκλογές για το ποσό αγαπάνε οι λαοί της ευρωζώνης το ευρώ.....

@Ευρωλιγουρης

Που κολλαει η Ευρωπαικη Ενωση με την Ευρωζωνη ειναι διαφορετικα πραγματα, και για την Μακεδονια και τους λαθρο η κυβερνηση σου φταιει να δω τι θα εκανες αν δεν επαιρνες 2 ωραιοτατα δις για τα hot spot στο σπιτι σου θα τους ειχες

dias

Γονατιστοί θα παρακαλάνε σε λίγα χρονια να ξαναμπούν. Ευτυχώς για εμάς φεύγουν και θα προχωρήσουν πράγματα όπως ο Ευρωπαϊκός στρατός στην ίδρυση του οποίου αντιδρούσαν Αμερικανογλυφτες φιλοτουρκοι στο....καλο

Αιμίλιος

Ξεσκίστε τους διπρόσωπους αλαζόνες Άγγλους. Γονατίστε τους! Να μοιάζει η Αργεντινή με εκδρομή στο βουνό. Τόσες βρωμιές που ακούμε και απαξίωση που ζούμε οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζούμε στο ΗΒ, να γελάσουμε και μεις λίγο. Να διαλυθεί όλη η Βρετανία και να επιτευχθεί η ενοποίηση της Ιρλανδίας και η ανεξαρτησία της Σκωτίας! Πόσο θα το χαρώ!

Δεν θέλουν λευκούς

Έλληνες Πολωνούς Τσέχους στο νησάκι τους. Θέλουν τριτοκοσμικούς απο τις πρώην αποικίες τους, Πακιστανούς Ινδούς και τα σχετικά, να κλέβουν να βιάζουν και να σφάζουν! Αυτοί δεν τους ενοχλούν, αλλά οι λευκοί καθολικοί σαν τους Πολωνούς. Να φύγουν όλοι οι λευκοί Ευρωπαίοι απο την Αγγλία να μείνουν με όλους τους σκούρους τριτοκοσμικούς που τους θέλουν, θα γίνει χαμός στο νησί, που τι λέω ήδη γίνεται!!!

robokopis

Η ευρωπαική ένωση κατέστρεψε τις χώρες της και έκανε τους πολίτες θεόφτωχα ρομποτάκια. Ο θεός της είναι το ευρουλάκι μικροί ανόητοι. Δεν υπάρχουν κυβερνήσεις των λαών πιά μικροί χαζούληδες.

Άλλα λέει η πραγματικότητα

To ίνδαλμά σας ποιά χώρα είναι; Βόρεια Κορέα ή Βενεζουέλα; Ή η Αλβανία του Εμβέρ Χότζα που ήταν απομονωμένη; Έτσι βλέπετε την αντιμετώπιση της φτώχειας (της ποιάς;) της ευρωζώνης; Ενδιαφέρουσα θεωρία. Κυρίως επειδή η ευρωζώνη (πλην των χωρών με λαϊκιστές) μια χαρά αναπτύσσονται και, επειδή, επιπλέον, οι απανταχού φτωχοί του κόσμου έχουν ως όνειρο ζωής να ζούσαν στις φιλελεύθερες ΗΠΑ ή στη φιλελεύθερη Ευρωζώνη.

Άλλα λέει πράγματι

Τα λάθρα σας τα έκατσε η εε γιά να έχει φτηνά εργατικά χέρια μικρέ ανόητε. Οι μόνοι που κέρδισαν είναι οι πολυεκατομμυριούχοι. Πουλήσατε την ψυχή σας στον διάολο με αυτά. Το δημοψήφισμά σας είναι χαρτί τουαλέτας. Με το ευρουλίδι οι τιμές δεκαπλασιάστηκαν, Τα παιδιά σας φεύγουν να βρουν την τύχη τους ανταγωνιζόμενοι ξένους με καλύτερα αγγλικά γαλλικά γερμανικά και οι πολιτικοί σας είναι μερικοί καρπαζοεισπράχτορες. Σας τα έχουν φορέσει κανονικά και εσείς κοιμάστε.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Οποιοι τριτοκοσμικοι θεωρουν οτι ενα κρατος οπως η Ελλαδα , ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε , ειναι εκτος τοπου και χρονου ...Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι τσεπες θα γεμισουν απο ΒΑΡΙΑ κερματα σιδηρου και χρωματιστα χαρτακια ¨¨¨κουπονια ¨¨ . Αυτο με βεβαιοτητα !!!!!!!!!! Α! ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ !

αφιλοτιμος

Αν νομιζεις οτι η ΕΕ θελει το καλο σου κατσε και κλωσσα ο,τι σου πουνε. Το μονο σιγουρο ειναι οτι εντος ΕΕ θα εξακολουθει να βασιλευει η σταλινικη νομενκλατουρα των αριστεροστροφων με δεξια τσεπη δημοσιοκοπριτων. Εκτος ΕΕ, δεν προβλεπεται, οπως ακριβως δεν προβλεπεται η επιβιωση εντος ΕΕ των υπολοιπων ελληνων. Και επειδη εκλογικα θα κυριαρχει το ...δημοκρατικο τοξο γερμανοτσολιαδων, την λυση τελικα θα δωσουν τα παιδια των τζιχαντιστων που θα διαλυσουν τους ελληνες δημοσιοκοπρους.

Οπ

Να δω τι θα κάνεις χωρίς το ΕΣΠΑ, κονδύλια για τους λαθρο και άλλα τόσα που μπορείς να ψάξεις και μόνος σου.... σαν την Σομαλία θα γίνεις

Τι άλλο θα ακούσουμε

Οι δεξιοί έχουν σαλτάρει από το 40ετές δούλεμα της ΝΔ που τους φταίνε όλοι οι άλλοι, οι αριστεροί που κυβερνούν 3 χρόνια, ο διεθνής Σιωνισμός, η Δημοκρατία, οι εξωγήινοι κοκ. Όλοι άλλοι, εκτός του εαυτού τους.

@17:49

Κανένας δε θέλει το καλό κανενός στις διακρατικές σχέσεις. Τα κράτη δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις, έχουν συμφέροντα και βλέψεις. Αν είσαι μεγάλο και ισχυρό κράτος, προωθείς την ατζέντα σου, ενώ αν είσαι μικρό και χρεοκοπημένο, ψάχνεις την καλύτερη συμμαχία. Ή περιμένεις να σε σώσει η Παναγία και να σου δώσει το ξανθό γένος την Πόλη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης