Brexit: Άκαρπη συνάντηση Μέι - Γιούνκερ, νέο ραντεβού το Σάββατο

Brexit: Άκαρπη συνάντηση Μέι - Γιούνκερ, νέο ραντεβού το Σάββατο

Η Μέι μετέβη στις Βρυξέλλες για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την ημερομηνία του Brexit

mau_juncker
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε αργά σήμερα ότι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες το Σάββατο, για να έχει νέες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η σημερινή τους συνάντηση απέβη άκαρπη, καθώς δεν κατέληξε σε συμφωνία για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Μέι μετέβη στις Βρυξέλλες για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την ημερομηνία του Brexit.

«Θα επιστρέψω το Σάββατο για περαιτέρω συνομιλίες και με τον πρόεδρο Γιούνκερ, για να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι προς το συμφέρον του λαού μας» είπε η Μέι στο BBC. «Υπάρχουν κάποια περαιτέρω ζητήματα που χρειάζονται να επιλυθούν» συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε νωρίτερα ότι σημειώθηκε πρόοδος για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης των δύο πλευρών, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης