«Λουκέτο» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιούσε ο δράστης του μακελειού στις ΗΠΑ

«Λουκέτο» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιούσε ο δράστης του μακελειού στις ΗΠΑ

Σε κλείσιμο υποχρεώνεται το Gab, μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι δημοφιλές στην αμερικανική  ακροδεξιά alt-right – Ο δράστης του μακελειού στο Πίτσμπουργκ αναρτούσε στην πλατφόρμα αντισημιτικά μηνύματα 

20246043
Εκτός υπηρεσίας θα τεθεί το Gab, μέσο κοινωνικής δικτύωσης με δημοφιλία στην αμερικανική alt-right και στο οποίο αναρτούσε αντισημιτικά μηνύματα ο δράστης της χθεσινής σφαγής σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Gab, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 στο πρότυπο του twitter, η Joyent, εταιρεία που του παρείχε πρόσβαση στο Ίντερνετ, σταματάει τις υπηρεσίες της από αύριο, Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, η Paypal ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της πλατφόρμας από τις υπηρεσίες πληρωμών στο Διαδίκτυο λόγω της ρητορικής του μίσους στον ιστότοπο αυτόν.


«Το Gab θα τεθεί μάλλον εκτός υπηρεσίας για εβδομάδες εξαιτίας αυτού», αντέδρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό του στο Twitter.


«Δεν μπορούν να μας σταματήσουν»

Κλείσιμο
Πάντως το Gab αντέδρασε στην απόφαση των εταιρειών, τονίζοντας ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται «για την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του ατόμου στο Διαδίκτυο για όλους. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Τα παραδοσιακά μέσα δεν μπορούν να μας σταματήσουν».


Ο δράστης της αντισημιτικής επίθεσης με 11 νεκρούς χθες το πρωί (τοπική ώρα) σε συναγωγή του Πίτσμπεργκ στις βορειοανατολικές ΗΠΑ κατονομάστηκε από τις αρχές ως ο Ρόμπερτ Μπάουερς.

Λίγο μετά την επίθεση, το Gab ανακοίνωσε ότι το όνομα Ρόμπερτ Μπάουερς αντιστοιχεί σε αυτό ενός χρήστη του και ότι έκλεισε αμέσως τον λογαριασμό του.

Στην ανακοίνωσή του, το Gab υπογράμμισε επίσης ότι έχει «μηδενική ανοχή» στη βία και την τρομοκρατία και εξέφρασε «τη λύπη και τον αποτροπιασμό» του για τη σφαγή στο Πίτσμπεργκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης