Άγρια επεισόδια στην Αργεντινή: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών

Άγρια επεισόδια στην Αργεντινή: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον προϋπολογισμό της πείνας που παρουσιάσει η κυβέρνηση για το 2019

argentina
Η αστυνομία της Αργεντινής έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που κατέκλυσαν σήμερα τον χώρο μπροστά από το Κογκρέσο για να διαμαρτυρηθούν κατά του του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2019, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μέτρα όπως μεγάλες περικοπές δαπανών, που στοχεύουν στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

Χιλιάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κογκρέσο, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικοί και μέλη κοινωνικών και αριστερών οργανώσεων, για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.



Κλείσιμο
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και απορρίμματα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, ενώ έστησαν μεταλλικά κιγκλιδώματα σε μια απόπειρα να απωθήσουν το πλήθος.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας στο Κογκρέσο με αντικείμενο τον προϋπολογισμό ξεκίνησε πριν από το μεσημέρι. Ο Μάκρι χρειάζεται την έγκριση του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο για να προχωρήσει με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.

WGnvTWYV

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης