Δεν ήταν το σεξ το κίνητρο του δολοφόνου της Βικτόρια Μαρίνοβα

Δεν ήταν το σεξ το κίνητρο του δολοφόνου της Βικτόρια Μαρίνοβα

Κάποιος πρέπει να ήταν πολύ θυμωμένος μαζί της δηλώνει μέλος της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων - Βουλγαρίας»

vic_09
«Το κίνητρο του δράστη δεν ήταν το σεξ. Κάποιος πρέπει να ήταν πολύ θυμωμένος μαζί της», υποστηρίζει έγκριτος Βούλγαρος δημοσιογράφος σχολιάζοντας τα πιθανά κίνητρα του δράστη που δολοφόνησε με βάρβαρο τρόπο την 30χρονη Βικτόρια Μαρίνοβα.Η δολοφονία της άτυχης δημοσιογράφου, μητέρας δύο παιδιών,έχει προκαλέσει σοκ στη Βουλγαρία και τον δημοσιογραφικό κόσμο με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι θα χυθεί άπλετο φως για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Βούλγαρος Ρουσλάν Τραντ, μέλος της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων - Βουλγαρίας», σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild δίνει τη δική του εκδοχή για τα πιθανά κίνητρα του δράστη.

«Οι συνθήκες της δολοφονίας είναι ακόμη ασαφείς. Το πιο σημαντικό στοιχείο για μένα, ωστόσο, είναι το χρονοδιάγραμμα: Υπάρχει χρονικό χάσμα μεταξύ της ίδιας της δολοφονίας και της αναφοράς της δολοφονίας.Η Βικτόρια Μαρίνοβα δολοφονήθηκε γύρω στις 11 το πρωί του Σαββάτου, η δολοφονία της αναφέρθηκε στις 14:20 στην αστυνομία και η είδηση μεταδόθηκε στις τρεις το μεσημέρι από τα ΜΜΕ. Επομένως, έχουν μεσολαβήσει κάποια πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε. Αυτό είναι προβληματικό από κάθε άποψη», επισημαίνει ο Βούλγαρος δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Τα βουλγαρικά ΜΜΕ προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση κάνοντας φύλλο και φτερό την προσωπική της ζωή...Όμως η δολοφονία της συνέβη λίγες μέρες μετά την έκθεσή της σχετικά με την έρευνα για την κατάχρηση των πόρων της ΕΕ που σχετίζονται με Ρώσους ολιγάρχες, πολιτικούς και εταιρείες...Δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, διότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» ... στην πραγματικότητα υπάρχει μια κρίση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείει στη παρούσα φάση και εκείνο της προσωπικής διαφοράς.Η υπόθεση που ερευνούσε η Βικτόρια μαζί με άλλους δημοσιογράφους στη Βουλγαρία αποκάλυψε ότι εταιρείες συμβούλων εμπλέκονται σε μεγάλη διαφθορά με κονδύλια της ΕΕ και δημόσιες συμβάσεις και αποτελεί ίσως την αιτία για τη δολοφονία της Μαρίνοβα. Πρόκειται για μια υπόθεση διαφθοράς που πήρε τεράστια έκταση καθώς η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν αναμεμιγμένοι γνωστοί επαγγελματίες εργολάβοι, εταιρείες κατασκευών και πολιτικοί γνωστοί στη δημόσια ζωή της χώρας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό δίκτυο «TVN Ruse» όπου εργαζόταν η Βικτόρια,μετέδωσε εκπομπή με δύο γνωστούς ερευνητές της υπόθεσης:τον Ντίμιταρ Στογιάνοφ και τον Ρουμάνο Ατίλα Μπίρο.Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί για την έρευνα τους έχοντας προκαλέσει μάλιστα διεθνή αντίδραση.

Ο Αλεξάντερ Λεβί, ανταποκριτής στη Σόφια επισημαίνει ότι η διαφθορά στη χώρα διαπερνά όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

«Από τον επικεφαλής των τελωνειακών υπηρεσιών ως τον αστυνομικό διοικητή μιας πόλης έχουν σκάσει σκάνδαλα διαφθοράς και εκεί βρισκόταν πάντα η άρνηση της ένταξης στο Σένγκεν από την ΕΕ». Κακοδιαχείρηση κοινοτικών κονδυλίων έχουν διαπιστωθεί μας λέει σε πάρα πολλές υποθέσεις . Οι αποκαλύψεις όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή της Βικτόρια Μαρίνοβα ξεπέρασαν τα όρια.Τα στοιχεία προκύπτουν από τα μυστικά βιβλία λογιστικής κατάστασης ενός δικτύου συμβούλων επιχειρήσεων που συνδέονται με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.Αυτά περιλαμβάνουν τα αρχεία λογιστικής διαχείρισης όπου υπάρχουν ενδείξεις για επιλεγμένες δωροδοκίες μεταξύ αυτών και πολιτικών».

Για την υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου έχει ζητηθεί να συγκληθεί επειγόντως η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ προφορικές και γραπτές ερωτήσεις έχουν ήδη καταθέσει ευρωβουλευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης