Ο γυναικολόγος Μουκουέγκε έμαθε ότι πήρε το Νόμπελ Ειρήνης ενώ χειρουργούσε

nobel_eirinis_giatros

Ο Ντένις Μουκουέγκε, γυναικολόγος από το Κογκό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στα θύματα σεξουαλικής βίας, έμαθε ότι βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ ενώ πραγματοποιούσε τη δεύτερη επέμβαση στο χειρουργείο  - «Χειρουργούσα όταν ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει»

Στο δεύτερο χειρουργείο της ημέρας και εν μέσω... ουρλιαχτών έμαθε ο γυναικολόγος από το Κονγκό, Ντένις Μουκουέγκε ότι βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, από κοινού με την Γιαζίντι Νάντια Μουράντ.

«Χειρουργούσα εκείνη την ώρα όταν ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει», καταθέτει ο γιατρός στην επίσημη ιστοσελίδα των Νόμπελ. «Μπορώ να δω στα πρόσωπα πολλών γυναικών πόσο ευτυχισμένες είναι που αναγνωρίστηκαν. Είναι πραγματικά συγκινητικό», πρόσθεσε.

Ο Ντένις Μουκουέγκε αναμένεται να μιλήσει αργότερα στη διάρκεια της ημέρας στον Τύπο στο Μπουκάβου (ανατολικά) όπου έχουν αρχίσει να συρρέουν δημοσιογράφοι.


Πρόκειται για το πρώτο Νόμπελ που απονέμεται σε πολίτη του Κονγκό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε χαρά και εθνική υπερηφάνια στη μεγαλύτερη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής η οποία διαθέτει τεράστιους πόρους αλλά η ανάπτυξή της έχει υπονομευθεί από διάφορες κρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης