Πακιστάν: Η κυβέρνηση έβγαλε στο «σφυρί» 8 βουβάλια λόγω μέτρων λιτότητας

Πακιστάν: Η κυβέρνηση έβγαλε στο «σφυρί» 8 βουβάλια λόγω μέτρων λιτότητας

Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη της δημοπρασίας καθώς δεκάδες άνθρωποι πήγαν στην πρωθυπουργική κατοικία για να αγοράσουν τα ζώα 

15059732
Οκτώ βουβάλια έβγαλε στο σφυρί η κυβέρνηση του Πακιστάν, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που επέβαλε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ Ίμραν Χαν.

Τα βουβάλια βρισκόταν στην κατοχή του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, που κυβέρνησε τη χώρα το διάστημα 2013-2017, καθώς του είχαν γίνει δώρο από υποστηρικτή του.

Η κυβέρνηση δήλωσε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, καθώς δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στους κήπους της πρωθυπουργικής κατοικίας, όπου παρουσιάστηκαν τα ζώα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η πώληση των οκτώ βοοειδών γέμισε τα κρατικά ταμεία με σχεδόν 2,3 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 16.000 ευρώ).

«Η δημοπρασία δεν εξελίχθηκε απλά καλά. Εξελίχθηκε πολύ, πολύ καλά» δήλωσε με ικανοποίηση ο Τζαβαΐντ Ικμπάλ, ο αξιωματούχος που επέβλεψε την όλη διαδικασία.

Ο υπεύθυνος φώναζε τα ποσά προς το πλήθος των υποψήφιων αγοραστών, την ώρα που τα βουβάλια ήταν δεμένα σε δέντρα και απολάμβαναν το γκαζόν της πρωθυπουργικής κατοικίας.


Η δημοπρασία των βουβαλιών εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας. Πριν από 10 ημέρες, η κυβέρνηση πούλησε δεκάδες αυτοκίνητα του κυβερνητικού στόλου για να γεμίσει τα κρατικά ταμεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης