Liberation: Δεν υπάρχουν πλέον πλοία των ΜΚΟ στη Μεσόγειο για τη διάσωση μεταναστών

metan_09_6

Οι ΜΚΟ που λειτουργούσαν τα πλοία αυτά εξηγούν ότι εγκαταλείπουν τη δραστηριότητα τους λόγω έλλειψης πόρων για το Lifeboat και των ακατάλληλων πολιτικών υποδοχής και στις δύο πλευρές της Μεσογείου

Στη σταδιακή εγκατάλειψη των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο από τα ανθρωπιστικά πλοία των ΜΚΟ και στις αιτίες που την προκάλεσαν, αναφέρεται η γαλλική Liberation.

Μετά την ανακοίνωση και του Παναμά ότι θα αποσύρει τη σημαία του από το γνωστό πλοίο Aquarius, αυτό θα είναι το τελευταίο που θα υποχρεωθεί να σταματήσει τις ανθρωπιστικές του επιχειρήσεις στη Μεσόγειο μόλις επιστρέψει στο λιμάνι, γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Το 2014 περίπου 20 πλοία διέσχιζαν εναλλάξ τη θάλασσα κατά μήκος των ακτών της Λιβύης και στο Αιγαίο. Την άνοιξη του 2017, 10 πλοία ΜΚΟ επιχειρούσαν συγχρόνως στη Μεσόγειο.

Οι ΜΚΟ που λειτουργούσαν τα πλοία αυτά προβάλλουν διάφορους λόγους για την εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων τους: την έλλειψη πόρων για το Lifeboat, ακατάλληλες πολιτικές υποδοχής και στις δύο πλευρές της Μεσογείου, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ή τη Save the Children, πίεση από τις ιταλικές αρχές σύμφωνα με τη Jugend Rettet ή από τις μαλτέζικες, σύμφωνα με τις Sea Watch και Sea Eye. Γενικά όλες οι οργανώσεις εκφράζουν τη λύπη τους για την «ποινικοποίηση» των δραστηριοτήτων τους από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες τις κατηγορούν ότι παίζουν το παιχνίδι των διακινητών. Η ΕΕ προτιμά να χρηματοδοτεί τους ακτοφύλακες της Λιβύης, παρά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη χώρα αυτή κατά των μεταναστών από την υπόλοιπη Αφρική.

Το άρθρο της Liberation αναφέρεται στη συνέχεια λεπτομερώς στο ιστορικό κάθε πλοίου και στον αριθμό μεταναστών και προσφύγων που διέσωσε, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΜΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

93% ... έτσι βεντούζα, βεντούζα

Γoυστάρωωωωωωω

Ρουλέτας

Οσο υπάρχουν όμως νησία όπως Λέσβος Μυτιλήνη και προθυμοι αλληλεγγυοιι να ανακουφισουν αφρικανακια δεν ανησυχώ

Χχχ

Έτσι, για ξεβρομισει η θάλασσα.

συναγερμος..

τελειωσε το ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ και η ΕΙΣΒΟΛΗ.......

Κυνικός

Χαχα, χρειάζεστε τελικά πολύ Σαλβίνι για να στρώσετε, ¨φιλάθρωπες" ΜΚΟ....

Για να δούμε

τώρα τι θα γίνει. Το πιθανότερο είναι να θυσιάσουν μερικές γυναίκες και παιδιά για να πάρουν μαζί τους την κοινή γνώμη που έχει μια ροπή στην συμπόνοια εξ' αποστάσεως. Το άλλο σενάριο είναι οι διακινητές να αλλάξουν διαδρομές προτιμώντας στεριά και θαλάσσιες διαδρομές μικρών αποστάσεων. Που σημαίνει ότι το 100% των ροών θα περάσουν από την Ελλαδίτσα.

Los Bomboneros

Χειμώνας έρχεται. Προφανώς δε θα υπάρξουν πλοία, αφού οι ροές περιορίζονται δραματικά. Όταν ξαναφτιάξει ο καιρός και μυριστούν "εμπόρευμα", πάλι θα σκάσουν διάφορες μυστήριες ΜΚΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ger123

Στο Βερολίνο από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 20.000 άτομα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στην Στουτγκάρδη, στην Κολωνία και στην Λειψία

reitsel_kai_mporis_tzonson

Ο διχασμός στην οικογένεια Τζόνσον είναι όμοιος με αυτόν που βιώνουν πολλά νοικοκυριά από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε σε ποσοστό 52% την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016